Amundsen Map update ECE 2022 past niet meer op kaart

Canon-Eye

Forumguru
@Frup Ik schijn een MIB2 te hebben inderdaad, een of andere systeemcode begint met 6PO.
Het was ruim 16GB, dus ik denk wel dat het heel Europa is. Ik heb eerlijk gezegd niet alle landen geprobeerd, maar ik kon wel bestemmingen in DK, D, B, A invoeren dus het zal wel kloppen...
 
Laatst bewerkt:

Frup

Forumguru
Klopt helemaal: heel Europa en MIB2
Intussen vond hier meer info en ook de andere 1810 kaart dekkingen.
 
Laatst bewerkt:
Heb op AliExpress een 32GB-kaartje thuisbezorgd gekregen voor nog geen 14 euro. Hierop past de volledige EU-kaart gemakkelijk. Heb het kaartje geformateerd als FAT32 (quick format). Het kaartje kun je laten leveren met een CID naar keuze (CID wordt gebruikt als beveiliging om zo alleen originele Skoda-kaarten te accepteren). Heb deze opgegeven: 0941504d49425354102d5033b000d501. Daarmee slikt de Skoda Octavia hem als zoete koek.

Betreft in mijn geval deze: https://nl.aliexpress.com/item/4001047875832.html (wel iets verhoogd in prijs inmiddels zie ik, waarschijnlijk omdat er vanwege 11/11 nu kortings-coupons zijn).
 
Laatst bewerkt:

Okki

Donateur
Wel een mooie verzamelplaats hoor, zo’n groot Amundsen-topic: voor een andere oplossing voor de kaartgrootte zie https://www.skodaforum.nl/forum/i/het-grote-amundsen-topic.7009/page-213#post-940028


even een vraag: als ik het kaartje in bovengenoemd foruumdeel (blz 213) bestel via Amazon, kan ik daar dan de nieuwste kaarten opzetten voor mijn Rapid uit 2016?

Of kan ik vanwege de leeftijd van de auto geen nieuwe kaarten meer downloaden? Dan is het zonde van het geld....
 

Rallye

Forumguru
@Okki Bij mij gaat dat (voor de MIB2 Amundsen in mijn Octi III) prima.

Heb jij ook een MIB2 Amundsen?
 
Laatst bewerkt:

Canon-Eye

Forumguru
Ik heb voor 9 Euro een Kingston 32GB micro-SD met SD-adapter gehaald bij de computerwinkel in de buurt, standaard geformatteerd in Windows. Ingewikkelder dan dat is het niet...
 

gjhu

Senior Member
Bij mij niet. Origineel gaat prima, ook met nieuwere kaarten maar een 'willekeurige' sd werkt niet. Ik heb nu met CID code van code besteld (die van de link van Erik octavia)
 

Canon-Eye

Forumguru
maar het systeem lust toch geen standaard sd kaartjes?
Van huis uit niet, maar mijn systeem is "bijgewerkt" met VCDS/VCP omdat de 3 jaar mapcare een half jaar eerder bleek te zijn ingegaan dan ik op grond van de kentekendatum 1e afgifte vermoedde. De auto had namelijk na de nulbeurt een half jaar in de showroom gestaan voordat hij werd ingezet als demo annex dienstauto van de chef-verkoop. Een maand of 3 voor zijn 3e verjaardag wilde ik 1x de kaartupdate installeren, maar dat stuitte telkens op een foutmelding.
De dealer waar de auto in onderhoud is (niet degene waar ik hem gekocht heb) kreeg het ook niet voor elkaar, dus die is met Pon gaan bellen hoe dat kon. Toen kwam bovenstaande aan het licht. Aangeboden "oplossing": nieuw Skoda-kaartje met update aanschaffen voor €149. Vond ik geen goed idee... Dus contact gezocht met een bekende VAG-softwarespecialist in regio Den Haag en de rest is geschiedenis.
 

45069

Senior Member
Ik heb in mijn Fabia ook de 1810 versie in gebruik. Ik heb in het mapje (maps-00-sds) de buitenlandse talen verwijderd en alleen de NL taal laten staan, dat scheelt ook weer wat ruimte .
 
@erikoctavia , heb dit kaartje ook besteld. Als ik het goed lees moet je het kaartje als fat32 formateren voordat je de bestanden erop zet?

Heb ik wel gedaan. Volgens mij was hij al fat32-geformatteerd, maar voor zekerheid toch even opnieuw gedaan.

even een vraag: als ik het kaartje in bovengenoemd foruumdeel (blz 213) bestel via Amazon, kan ik daar dan de nieuwste kaarten opzetten voor mijn Rapid uit 2016?

Of kan ik vanwege de leeftijd van de auto geen nieuwe kaarten meer downloaden? Dan is het zonde van het geld....
Als je je VIN ingeeft op https://updateportal.skoda-auto.com/ , krijg je als het goed is te zien wat er standaard beschikbaar is voor je wagen.

Van huis uit niet, maar mijn systeem is "bijgewerkt" met VCDS/VCP

Beetje flauw om dat niet gelijk te vermelden als je zegt:

Ingewikkelder dan dat is het niet...

Ingewikkelder is het dus wel ;)
 
Laatst bewerkt:

Okki

Donateur
Nou, het zou dus moeten werken. Omdat ik graag heel de map wil hebben, toch maar het kaartje via Amazon besteld.
We gaan het zien.....
 

Bijlagen

  • kaartje.png
    kaartje.png
    64,8 KB · Weergaven: 13

Okki

Donateur
kreeg bij het bestellen van kaartje nog een Whatsapp van de verkoper met wat vragen over type auto en navigatie o! zeker te zijn dat het het juiste type is. Netjes.
 

gjhu

Senior Member
Net de tip gebruikt om alle talen m.u.v. Nederlands te verwijderen en dan past heel Europa op het originele SD kaartje. @45069 bedankt voor de tip!
 
Bovenaan Onderaan