Lekkage Waterbak

Topic in 'Fabia I' gestart door zefke, 13-07-2008.

 1. zefke

  zefke Lid

  :shocked:Hallo Fabia Liefhebbers,

  Sinds kort hebben we een Fabia I (1.4 16V uit 2004). Een aantal van de bekende Fabia kwalen hebben we al mogen ondervinden cq oplossen. Defecte achteruitrijschakelaar, krakende voorwielophanging, koelvloeistof bijvullen, bladeren in het ventilatiesysteem.

  Apart is blijkbaar onze waterlekkage aan de bestuurderskant, deze kwam namelijk eens niet zoals zoveel beschreven van de Airco of van de deurpanelen cq deurrubbers.

  Het water liep namelijk vanuit de waterbak langs de kabelboom van de ruitenwisser op de chassis-balk, die van boven U-vormig is.

  De afwatering van deze U-chassisbalk loopt dus via een gaatje door het binnenste van de chassis balk :shocked:, aan de bovenkant van deze balk (onder de vloermat voor het koppelingspedaal) zit een gat van 3 cm met hierin een rubber afdichtingsdop die dus bij ons niet voldoende afsloot.

  Het water sijpelde langs de dop op de vloer en vervolgens vanwege de aanwezige teermat richting bestuurdersdeur waar het zich verzamelde.

  In eerste instantie leek het dus van de deur te komen, maar nader onderzoek wees uit dat dit dus niet het geval was.

  Mocht je dus ook een waterlekkage hebben die niet van de airco of deuren komt, misshien kun je hier je voordeel mee doen!

  groetjes en veel droge Fabia kilometers....
  Paul

  PS

  Omdat de waterbak al in zijn geheel gedemonteerd was hebben we ook de luchtinlaat maar voorzien van horgaas zodat bladeren nu hopelijk niet meer in het ventilatiesysteem komen.
   

  Bijgevoegde bestanden:


 2. guitar_billy

  guitar_billy Senior Member

  dank voor deze duidelijke info !
   
 3. cvegreen

  cvegreen Forumguru

  Dat is een raar verhaal , had dit nog niet gelezen . Dat gaas is ook wel mooi gefixt zo , denk niet dat daar nog snel bladeren door komen . Ik hoop dat je verder heel tevreden bent over je F1 ondanks de gebreken die je al gehad hebt.
   
 4. zefke

  zefke Lid

  Hallo,

  Ja zo op zich best goed tevreden, de waterlekkage is toch echt opgelost met het afkitten van de rubberdop. Hopelijk blijft hij nu droog. Als ik nog eens tijd heb wil ik er voor zorgen dat het water niet meer langs de kabelboom op en in de langsdrager kan lopen. Het moest niet zo veel werk zijn allemaal.

  groetjes
  Paul
   
 5. Claymore

  Claymore Lid

  Hallo paul,

  Ik lees over je oplossingen voor bekende Fabiakwalen.....
  Kun je mij e.e.a. sturen ??
  Ik ken er wel een paar maar weet graag vóór ik ze ga ervaren op te lossen...
  Met vr. groeten,
  Eric.
   
 6. TopSport

  TopSport Lid

   
 7. Marcel58

  Marcel58 Nieuw lid

  Bedankt voor de info mbt het gaatje onder de pedalen. Bij mij stroomde het water binnen. Soms tot wel 12 sopdoeken vol. Het betreffende gaatje gevonden en dicht gekit. Waar het dopje was gebleven... ? Ik denk vergeten, in de fabriek.
   
 8. zefke

  zefke Lid

  Hallo Marcel,

  OK, blij dat iemand ermee geholpen is. Ik heb me toen rot gezocht! Maar het is nog steeds dicht!

  Blijkbaar hebben we meerdere Fabia kwalen die verder niemand heeft, zoals de vochtige gordels en de niet benzine bestendige benzine pomp pakking.:smiley29:

  Maar deze lekkage komt dus blijkbaar ook bij andere Fabia's voor!

  groetjes
  Paul
   
 9. LaFaab

  LaFaab Lid

  Oud bericht, maar dit klinkt precies op wat ik mijn Fabia uit 2006 heb. Garage heeft deurrubber opnieuw gekit maar dat was dus niet het probleem..
   

Deel deze pagina