Kodiaq Sportline 20" trilt

Topic in 'Kodiaq' gestart door Pat72, 14-11-2021.

 1. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

  Als ik het goed begrijp zijn de wielen aan de auto gebalanceerd, zouden dan zaken in de aandrijflijn ook niet meetbaar moeten zijn?
  En hebben ze alle 4 de wielen aan de auto gebalanceerd of alleen voor?

  Verder ben ik benieuwd of @Pat72 al in een andere Kodiaq heeft gereden om te kijken of het daar ook is?
   

 2. s-line

  s-line Forumguru

  Omdat je dat niet zou verwachten van een budget merk…..:tegek:;)
   
  EdK en JeSko vinden dit leuk.
 3. hemi24

  hemi24 Forumguru Donateur

  Ik vermoed alleen voor, aangezien trillingen die boven de 80 km/h opkomen, meestal van de achterbanden komen.

  Je kunt balanceren wat je wilt (ook aan de wagen), maar als de monteur niet let op zaken als hoogteslag, of kromme velgen, zal de auto blijven hobbelen en trillen!
   
 4. s-line

  s-line Forumguru

  Over het algemeen zijn ze bij wieltrim niet achterlijk.. en zijn ze aardig gespecialiseerd in dit soort zaken. Waarom denk je dat de dealer het al uit handen heeft gegeven aan hun.
   
 5. hemi24

  hemi24 Forumguru Donateur

  Ik verbaas me tegenwoordig nergens meer over…
   
 6. Jankoo87

  Jankoo87 Lid

  Ja alle 4 de banden zijn gebalanceerd. Tijdens de 30K beurt zijn in eerste instantie alleen de voorbanden vervangen. Hierna zag ik dat me linkerachterband (van achter naar voren) naar binnen stond. Hierop werd gezegd dat dit een beetje hoort vanwege vervoeren zware laste etc.. Ten opzichte van de rechterband zag je duidelijk verschil. Hier is toen naar gekeken waarop werd gezegd dat de band achter aan de binnenkant versleten waren. Deze banden laten vervangen en aangegeven waarom ze dit niet tijdens de onderhoudsbeurt geconstateerd is en dat ik doordat ze te ver naar binnen stonde ze sneller zijn gaan slijten. Daarbij vond ik het al vreemd gezien mijn rijstijl dat ze al bij 30k vervangen moesten worden. Heb inmiddels een nieuwe afspraak gemaakt bij een andere vestiging in de hoop dat zij er wel achter kunnen komen. Tot februari nog fabrieksgarantie en zie het al gebeuren dat ze het na de garantie ineens gevonden hebben met alle kosten van dien. De auto heeft trouwens nu 35k aan km gereden. En na mijn gevoel kwamen de klachten na de onderhoudsbeurt.
   
 7. hemi24

  hemi24 Forumguru Donateur

  @Jankoo87 : dat zal met een beetje balanceren er echt niet uit gaan…

  Als jij als leek kunt waarnemen dat de wielstand van beide achterwielen afwijkt én beide achterbanden vertonen afwijkend slijtagepatroon, bij een wagen met 30k op de teller, zou ik maar heel snel naar een andere dealer gaan!!!
   
  PizzaPieter vindt dit leuk.
 8. Jankoo87

  Jankoo87 Lid

  Ik wil ook naar een andere dealer. Alleen zit ik nog in de garantie. Kan ik met de klachten dan na elke skoda dealer onder garantie? (afhankelijk van de oorzaak natuurlijk)

  Heb me trouwens nog niet voorgesteld dus bij deze even voorstellen.
  Mijn naam is Jan.
  34 jaar, heb 2 kinderen van 2 en 4.
  Rij sinds 2020 in skoda kodiaq, hiervoor Seat Leon st fr gereden. In het dagelijks leven druk met een eigen bedrijf.
   
 9. hemi24

  hemi24 Forumguru Donateur

  @Jankoo87 : Het is 2 jaar fabrieksgarantie toch?

  Of zoals Skoda NL op de website zegt:

  2 jaar ŠKODA fabrieksgarantie. De garantie blijft van toepassing zolang er door de fabriek voorgeschreven onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Je kunt bij elke ŠKODA Service partner binnen Nederland de garantiewerkzaamheden laten uitvoeren.
   
 10. Jankoo87

  Jankoo87 Lid

  Weet ik genoeg thnx voor de reactie! Ga ergens anders een afspraak maken en mocht het euvel gevonden zijn laat ik het ff weten!
   
  JeSko vindt dit leuk.

Deel deze pagina