Introductie Alfa Romeo Tonale 8 februari 2022

Maken of kraken deze Tonale


  • Totaal aantal stemmers
    16

JeSko

Forumguru
@hemi24 ,

Dat heb ik nooit beweerd en daar heb ik nooit op gedoeld. De kwaliteit is pas de laatste 2 jaar achteruitgegaan, dat kan iemand die de auto's allemaal bestuurt en kent hier op het forum ook bevestigen. VW heeft teveel kosten door het dieselschandaal, en ze moeten nog steeds hun uitgaven spreiden over ev's en ic's, Tesla moet dat niet. Dus VW staat intussen wel ver achter.
 

ertromp

Forumguru
@JeSko heeft gewoon een punt dat er bespaart wordt op materialen. Niet alleen om gewicht te besparen ten gevolge van emissie beperking maar ook kosten die alsmaar minder moeten en er moet meer verdient worden.
Neem een simpel iets als de plastic accubak die een S2 maar destijds ook de O2 nog had en inmiddels vervagen is door een veredelde kartonnen bak lijkt het. Neem een waterpomp die vroeger nog een mooi bronzen waaiertje had in een aluminium behuizing en waarvan je nog los lagers etc kon vervangen maar nu een plastic huis is waar van alles in geperst is maar een gigantische prijs heeft. Zo zijn er legio voorbeelden in en aan je auto te benoemen die door de loop van de jaren echt wel te maken hebben gehad met kwaliteitsvermindering. Lang leve het plastic en de plastic popnagels. Helaas zijn de onderdelen prijzen niet mee gezakt met de kwaliteitsvermindering.
 

Peter-036

Forumleiding
Moderator
Nog even :ot: dan, bij VAG heeft het bedrag dat nodig was om het sjoemelschandaal 'af te kopen' ongetwijfeld ook (grote?) invloed gehad op het budget voor de EV ontwikkeling.
Nu hier dan weer verder over die Alfa!
 
Bovenaan Onderaan