Amundsen Het grote Amundsen-topic

Volgens Duitse fora kan dat niet. Zie bijvoorbeeld https://www.skodacommunity.de/threa...19-fuer-mib1-mib2.103181/page-85#post-1824167

Daar wordt al als oplossing gegeven dan maar een tweede SD-kaart te kopen als je van Duitsland naar Spanje wilt en in Frankrijk SD-kaarten te wisselen....... Kost 52,50. Onderdeelnummer 5l0051236c.
Heeft iemand hier reeds ervaring mee ? Een 2de sd kaart in het andere sd slot steken werkt de amundsen dan naadloos of moet er worden gewisseld na de grens overgang?

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
 
D

Deleted member 24009

A698DB25-B095-419E-A2DD-931EC413A1EA.jpeg @tjobbie zie foto, prima connectie. Over een rit van 6 km bleef dit redelijk constant. Varieerde een beetje tussen 7/9 en 10/11. Amundsen in een O3 PFL met kaart 1030
 

Rallye

Forumguru
Heeft iemand hier reeds ervaring mee ? Een 2de sd kaart in het andere sd slot steken werkt de amundsen dan naadloos of moet er worden gewisseld na de grens overgang?

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

Dan moet iemand al twee originele SD-kaarten hebben. Dat zullen er tot nu toe nog niet veel zijn. Maar als iemand die probeert (á 52 euro) en het werkt naadloos, dan hoor ik het graag!
 
Dan moet iemand al twee originele SD-kaarten hebben. Dat zullen er tot nu toe nog niet veel zijn. Maar als iemand die probeert (á 52 euro) en het werkt naadloos, dan hoor ik het graag!
Ik zou wel willen proberen, enkel vind ik dat onderdeel niet hier in België en het gaan ophalen bij een Duitse dealer lijkt me net een brug en een paar honderd kilometer te ver .
 

Volvo_440_turbo

Senior Member
Dag iedereen, ik ben hier vrij nieuw, wegens tijdelijke gezondheidsredenen kan ik maar drie uur per dag werken en amuseer ik me voor de rest op het internet, dus waarom niet op dit forum omdat ik toch al 6j Skoda rij en mijn volgende auto ook wellicht een Skoda zal zijn? Mijn nickname trouwens is gekozen op basis van een van mijn vorige auto's.

Ter zake nu, in mijn Octavia 2.0 TDI 2011 CR heb ik een Amundsensysteem zitten, kaarten updaten doe ik niet omdat ik nu met mijn smartphone werk, het GPS systeem is trouwens de keuze geweest van mijn medevennoot die toen we de auto net hadden ook mee moest rijden. Qua geluidskwaliteit van het muzieksysteem ben ik wel onder de indruk, binnen garantie heb ik wel een tweeter kapot gehad, het heeft de dealer drie aparte dagen gekost om dit te vinden, ondanks mijn aanwijzingen, het waren jochies die daar werkte en zelf ben ik een elektricien, docent elektricien en computerspecialist. De auto was toen nog onder garantie.

Dit Amundsensysteem heeft me wel wat kopzorgen bezorgd, op een gegeven moment startte mijn auto niet goed meer, bleek de accu in slechte staat, een nieuwe accu gestoken, na een jaar deze accu ook kapot, dan heb ik de auto naar school genomen en samen met mijn studenten het probleem gezocht, wat bleek nu, het Amundsensysteem blijkt 2A te trekken van mijn accu, wat niet echt bevorderlijk is voor een accu. Op zich ben ik geen expert in auto elektriciteit, wel residentieel, dus het duurde wel even eer ik het gevonden had omdat er na de auto uit te schakelen nog systemen een tijdje van de accu stroom blijven trekken. Het Amundsensysteem bleef stroom trekken, ook uren na het contact van de auto was uitgeschakeld.

Ik vermoed dat dit probleem is begonnen op de dag dat we eens van Budapest naar huis reden, toen begon het scherp plotseling te flashen en dan was het weer over, misschien kan het systeem zo een lange rit niet aan? :D

De oplossing? Ik heb er een schakelaar tussen geplaatst waarmee ik het Amundsensysteem volledig mee uitschakel als ik de auto verlaat, en dit blijkt te helpen,nu enkele jaren verder, geen startproblemen meer. Ok, ik kon ergens wel een unit veranderen naar ik gelezen heb, als ik dat tenminste goed begrepen had,maar bon, met deze heb ik het goedkoop kunnen oplossen. Wel een nadeeltje, als ik het systeem opstart heeft de GPS nu langer tijd nodig om de locatie te vinden, maar da's niet erg daar ik mijn smartphone voor navigatie gebruik
 
Heren & Dames,

Al 2 weken zo nu en dan aan het zoeken naar de oplossing. Na een €100,- op marktplaats te hebben verspilt wil ik het graag nu wel goed doen.... :( Uiteraard hebben we de auto 2 weken...

Samenstelling:
Skoda Octavia uit 2010 met ingebouwde carkit met bluetooth module onder de bijrijders stoel: 5NO 035 730 B. Navigatie systeem is een Amundsen+ met wit maxidot scherm tussen de wijzerplaten en telefoon bediening op het stuur en op de amundsen+ en op het maxidot scherm.

Probleen:
het werkt niet. :')
Na wat zoek werk kwam ik tot de conclusie dat de bluetooth module niet compatibel is met de meeste iphone/samsung etc. (ik heb een iphone 5s en d vrouw een 6) De verkopende garage geeft er niet om want de carkit werkt, maar is alleen niet compatibel met 'onze' telefoon....

Bedachte oplossing:
na wat zoek werk kwam ik de 1K8 035 730 D bluetooth module tegen. Deze zou uitwisselbaar moeten zijn en zo zou het probleem verholpen moeten zijn. €100,- betaald, module binnen, module ingebouwd... en NEE het werkt niet.... :'( :'( :'( de optie 'phone' is ook verdwenen uit het maxidot scherm. De amundsen+ heeft de 'phone' knop een mute functie gegeven... ik kan wel vanaf me telefoon verbinding maken met een bleutooth genaamd 'skoda_bt' maar zowe lde navigatie als de maxidot blijft aangeven dat er geen telefoon is...
Ik kan dan wel bellen maar de ander hoort niks. En bellen lukt alleen vanaf de telefoon. Muziek streamen lukt ook maar dan wel alleen over rechts.....

De grootste vraag is dus welke bluetooth module zou ik wel moeten hebben. Muziek streamen vind ik nog niet het belangrijkste maar het handsfree bellen wel. En het liefst wel ook via het maxidot/amundsen+ systeem.

Wie weet het zeker? Of kan me helpen... Of kan het helemaal niet?
 
Laatst bewerkt:

andrehj

Forumguru
  1. Weet je zeker dat je een Amundsen+ (RNS315) hebt? Want die werd pas vanaf MJ2012 geleverd. Daarvoor werd de gewone Amundsen (RNS310) geleverd.
  2. De modules die geschikt zijn voor het gewone HFP protocol zijn 3C8 035 730 B (of A?) t/m E. Vanaf de D-versie maken ze ook een Wifi-netwerk (maar alleen als je connect met rsap, wat je blijkbaar niet kunt, want Iphone).
  3. Als een module niet werkt, is deze óf kapot, óf je moet deze (of je radio) even juist coderen met VCDS, VCP (of misschien zelfs OBDeleven).
  4. Voor muziek streamen moet je een extra draadje trekken, in de ouderen modellen was dit wegbezuinigd. Maar beter kun je een MDI inbouwen, want de geluidskwaliteit daarvan is veel beter.
  5. Volgende keer beter zoeken, want deze info staat al vele malen op dit mooie forum.
 
Laatst bewerkt:

TDI_DSG

Senior Member
andrehj volgens mij heb ik nog een module die je wel even mag proberen alvorens hem over te nemen. Ik zal morgen even voor je kijken. Hij ligt ergens op zolder...
 
Hoi Andrehj,

Uh...
Misschien had ik erbij moeten vertellen dat ik niet echt auto technisch ben... Ik dacht dat ik het wel aardig inzichtelijk had.. niet dus hahaha.

1. Uh in het staat boven op me radio.. Amundsen + dus ik dacht dat kan niet missen.... Kan ik dat ergens dubbel checken?
2. Als ik je goed begrijp moet ik dus een 3C8 035 730 B t/m E hebben? de 1k8 035 730 * en de 5 NO 730 * ondersteunen dus alleen rsap? en ik moet de HFP variant hebben.
3. Tja kapot zou kunnen. Blijft marktplaats... Maar juist coderen of OBDleven.... uh ja... wie wat waar...... kan ik dat?

bedankt voor je reactie.

4. niet zo erg want het gaat puur om bellen.
5. de 5NO 035 730 D kon ik ik niet vinden op marktplaats. Zo kwam ik op de 1K8 035 730 D... Maar je hebt het over coderen en OBDleven... wie weet dat dat nog iets uit kan maken.
 
Laatst bewerkt:

andrehj

Forumguru
@GideonOctavia : Coderen kan bij een (goeie) dealer, of iemand anders die handig is met die software. Er lopen er hier op het forum diverse mensen rond die dit kunnen, maar slechts weinig hebben tijd en zin om dit voor iedereen te doen. En daar ben ik er eentje van.
En dit is het meest complete lijstje van VAG carkits wat ik op internet ken. Geeft wel een aardig overzicht.
Als er Amundsen+ op je radio staat, dan is het inderdaad de +. Betekent wel dat die er niet af-fabriek in zat.
@TDI_DSG : Ik ben al voorzien. Het is @GideonOctavia die een werkende carkit zoekt.
 
@ adrehj, dank voor de lijst. Die is echt perfect!!
Hieruit kan ik opmaken dat ik geen 'premium' module heb gekocht. En de module dus niet in me display's verschijnt.
Ook is me kabelboom dus niet volledig.... Schijnbaar komt de microfoon kabel achter de Amundsen+ uit ipv bij me bluetooth module. Dit is het gevolg volgens mij omdat hij er niet af-fabriek in zit....

Nu vraag ik me alleen af als ik een premium module koop zoals de 5 NO 035 730 D is dan het verleggen van de microfoon kabel niet nodig.... kan het dan met de huidige bekabeling die er zit... dit zijn 8 aders en een antenne kabel...
 
Laatst bewerkt:

andrehj

Forumguru
Je verhaal klopt niet. Aangezien er al een BT carkit onder je berijdersstoel zat, is de bekabeling voor de microfoon ook al aanwezig (van microfoon naar carkit). Deze komt juist NIET bij je Amundsen uit. Dat maakt nu niets uit, maar is alleen een probleem als je je Amundsen+ ooit wilt vervangen door een Columbus met stembesturing. Dat zal dan niet werken.
Je hebt nu alleen een probleem(pje) met de ontbrekende bekabeling voor je linker kanaal voor BT audio. Maar, zoals al eerder gezegd, de geluidskwaliteit daarvan is toch bagger. Beter een MDI installeren (of genoegen nemen met de max 16 GB van je SD kaartje).
 

Rallye

Forumguru
Amundsen+ zal dus wel kloppen als dat op de navi staat. Waarschijnlijk achteraf ingebouwd dan. Wellicht dat dat ook de coderingsproblemen met zich meebrengt.....
 
Na lang overleg met de marktplaats verkoper ga ik vanmorgen langs. Volgens hem is redelijk makkelijk op te lossen en hij is zo vriendelijk om dit te willen doen.

Het is inderdaad een Amundsen+ die achteraf is ingebouwd. Ik hou jullie op de hoogte. Hopelijk werkt het straks wel. Hij had ook nog een 'premium' module liggen en dan zou het wel op de displays verschijnen.

Update:
Het is gelukt, meneer had nog een 'premium' module liggen. De microfoon liep door de Amundsen+ (kabeltechnisch) Dit werd alleen bij de vorige Columbus zo gebruikt. De microfoon kabel moest hij dus achter de navigatie doorlussen. Het geluid van de carkit werkte maar 1 kant en dit heeft hij opgelost door een bruggetje te zetten tussen de kanalen.

Bedankt voor de input heren!
 

pierre27

Actief lid
Goede middag,
ik ben weer terug op het forum, van 2010 tot 2014 heb ik Fabia Combi Greenline diesel gereden.
Daarna tot heden overgestapt op een Seat Toledo benzine, ik moest weer wegenbelasting betalen voor mijn Fabia, ..... vandaar.
Deze week weer overgestapt naar een nieuwe Skoda Fabia Clever DSG. benzine, want diesel is tegenwoordig taboe.
Ik heb nog maar 127 kilometer gereden, dus ik kan er nog niets over zeggen, maar dat komt wel.
Ik heb alleen een vraag over de Amundsen installatie, welke aanwezig is.
Waar zit de SD-sleuf van deze unit, in het instructieboekje staat hij links van het scherm op de foto.
Bij mij zit er nergens een sleuf, ook niet bij de usb-ingang daaronder.
Er zat wel een lege doos bij, met een uitsparing van een sd-kaart voor de kaarten, dus er zit een sleuf, ...alleen ik kan hem niet vinden.
Met vriendelijke groeten,
Pierre
 
Bovenaan Onderaan