Groupsbuy chiptunen 1.2 TDI (andere motoren natuurlijk ook welkom)

frusty83

Senior Member
@ABruintje gewoon bellen voor een afspraak voor jullie beiden. Doet VAGtechniek niet moeilijk over. Als er maar twee komen ;)
 
Laatst bewerkt:

frusty83

Senior Member
Vandaag op bezoek geweest bij VAGtechniek met mijn Skodaatje:

Hartelijk ontvangst met een bakkie en een korte voorstel ronde.

Test rondje voor aanvang stage 1 chiptuning.
- Hier werden diverse meters uitgelezen om de conditie van de motor te beoordelen en er geen gebreken waren. Alles was picobello.

Aan de kast, mijn Fabia werd eerst voorzien van de allerlaatste update die er beschikbaar was voor de 1.2tdi, versie met 79 op het eind.

Originele software werd opgeslagen en meegenomen om te worden bewerkt. Nadat dit was gedaan werd de geoptimaliseerde software geladen in de auto.

Tijd voor de testrit en het bekijken van diverse meters of alles goed was. Wat een genot, duidelijk merkbaar verschil en de motor loopt veel soepeler en krachtiger.

Toch leuk om te zien dat er rekening wordt gehouden met de uitlaatgas temperatuur, hoeveelheid brandstof er wordt ingespoten voordat de turbo pas echt werkt. (rook/roet ontwikkeling en dus behoud van je roetfilter)

Geschatte vermogen na het bekijken van diverse meters is geschat op 105pk, blijft natuurlijk een schatting.

Ik mocht overal bij zijn en vragen stellen en kreeg een heldere duidelijke uitleg.

Sticker (powered by VAGtechniek) zit op de auto en de dvd met de originele software ligt in de kast.
 
Laatst bewerkt:

Highway

Forumguru
Ik vermoed de sticker: powered by VAG Techniek of zoiets. Heb de sticker na mijn tuning er ook bij gekregen.
 

Handige Harry

Forumguru
Oh...
Nou ja, je moet er maar van houden. Op mijn auto's geldt al sinds een jaar of 45, 50 een absoluut verbod op reclame en stickers van welke aard dan ook.

Tis ook geen verplichting, net als bij de nummerbordhouder aan de achterzijde van de auto.
Willen sommige ook geen vermelding van de dealer.
 
Laatst bewerkt:

Joman

Actief lid
Gaan of willen er binnenkort naar gekeken mensen naar Vag techniek om hun auto te laten tunen? Bij mij betreft het een 1.6 tdi om te laten chippen.
 

Niels83

Forumguru
Hoe zijn de ervaringen na een tijdje op de 1.2tdi (ik neem aan GL)?

Ik overweeg zo'n auto aan te schaffen en gelijk te tunen. Je hebt meer vermogen maar loopt het nog prettig? is dat lekker met die versnellingsbak die al zo snel wil schakelen. En wat doet het verbruik in werkelijkheid.

Ik heb nu een 1.9tdi met 1/op 15 verbruik, tegen 1/21 op de 1.4tdi GL die ik ook heb, dat vind ik veel te veel. Zoveel sneller is de 1.9tdi niet vnl chiller op cruise snelheid.

Toch zou ik hem willen afstellen ivm in de bergen met een caravan.

Zijn er nog levensduur risico's aan dat tunen?
 

CDK

Forumguru
@Niels83, doel je op de dsg met snel schakelen of op de schakelindicator op het dashboard bij de handbak?
Die schakelindicator moet je gewoon negeren en op eigen gevoel, of als je dat moeilijk vind, op je gehoor afgaan.
Bij een DSG moet je die ook laten aanpassen bij het tunen van de motor.
Als je je auto door een specialist onderhanden laat nemen dan loopt het blokje na de ingreep uiteraard prettiger dan er voor.
Verbruik zal niet veel verschil maken, als je een rustige rijder bent kan je nadien zuiniger rijden, maar spreek je het extra vermogen aan zal je verbruik een fractie hoger zijn.
 

Niels83

Forumguru
Ik doel er op dat stapvoets rijden met drempels in zijn 1 moet of dat je tig keer schakeld. In de 1.4 greenline schakel ik me helemaal gek. 50 in de stad rijden in zijn 4 gaat net maar 49 is al schokkerig als je wil versnellen kun je uitstappen een dansje rond de auto doen en weer instappen voor hij versnelt. In zijn drie maak je dan weer enorm veel toeren, en is die heel zenuwachtig. Het zelfde geldt voor 80 in zijn 5.

Ik rijdt niet vaak in de 1.4tdi maar ook na 4 jaar kan ik er slecht aan wennen
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

CDK

Forumguru
Na tuning behoort een auto soepeler te zijn.
Onze Fabia 3 1.2 TSI heeft een 5 bak, voorheen moest je alle 5 de versnellingen redelijk hoogtoerig doorlopen om enigszins het gevoel te hebben vlot met het verkeer mee te komen.
Na de tuning gebruik ik regelmatig maar 3 versnellingen en pak ik 1-3-5, de motor is veel soepeler en krachtiger geworden bij lage toeren.
Dat zal met jouw diesel niet anders zijn @Niels83
 
Bovenaan Onderaan