Geen echt leer?

Renzo4000

Forumguru
Dat gaat best goed hoor @Joske ! Met een goede applicator padje en goede mf doek kan je precies genoeg werken. Maar ook als je knoeit is het niet erg, de juiste producten zijn niet agressief en kan je zo weghalen.
 

Renzo4000

Forumguru
Gliptone is ook erg goed, al vind ik die van Mothers fijner verwerken en iets minder belangrijk, lekkerder ruiken :)

Qua duurzaamheid heb ik geen verschil ontdekt, maar ik doe het onderhoud dan ook elke seizoenswissel...kleine moeite groot gebaar ;)
 

Hans_RS

Forumguru
ah? geen idee, ik vind de gliptone, voor een lederproduct, goed ruiken. Joske mag altijd eens komen ruiken voor hij besteld :D

btw: de dealer wist mij vandaag te vertellen dat het trouwens wel echt leder is dat ik heb.
 

micky

Forumguru
Mickey, heb je in die 2,5 jaar iets aan onderhoud van het leer gedaan (laten doen)?
Welk deel van de stoel is dit op de foto? Zitting of rugleuning? Ik neem aan dat dit de portierzijde van de bestuurdersstoel is.
Dit is de linker wang van de bestuurdersstoel dus de rugleuning. 2 keer per jaar in de ledervet na gereinigd te hebben met softlederreiniger om het blauw van de spijkerbroek te verwijderen.
 

Michelv.

Forumguru
De reiniger van Gliptone werkt heel goed, enkel van de geur van de conditioner moet je houden, is vrij sterk.

En Colourlock heeft heel goede spullen voor reinigen/onderhoud/bijwerken van leer.
 

blauwkeut

Forumguru
Dan misschien een stomme vraag, maar waar vind je die 'gespecialiseerde' schoonmaakspullen? Vermoed niet bij de dichtstbijzijnde supermarkt? Auto5/Halfords misschien, maar dan tegen de hoofdprijs?

Zal dan ook maar eens gaan kijken naar een leerbehandelingsproduct. Niet echt mijn ding om te doen, dat schoonmaken, maar goed...
 

micky

Forumguru
De reiniger van Gliptone werkt heel goed, enkel van de geur van de conditioner moet je houden, is vrij sterk.

En Colourlock heeft heel goede spullen voor reinigen/onderhoud/bijwerken van leer.

Ik gebruik ook de spullen van colourlock voor het onderhouden van mijn leer, verwacht alleen voor wat betreft bijkleuren geen wonder resultaat, dan is echte leder-verf (van de restaurateur) op kleur laten brengen veel beter en duurzamer (ervaring met mijn Oldtimer (Citroen DS) met 40 jaar oud leer :) ), maar heb je eenmaal krakelee, dan blijft dat terugkomen bij welke soort verf dan ook, dus hier geldt ook voorkomen is beter dan genezen, dus soepel/schoon houden de boel :)
 

Oogje

Senior Member
Ik heb een onderhoudsset bij de aflevering van de auto gekregen, jullie niet? Mijn (vol)leder komt bij Leder Inbouw Nederland vandaan, had de voorkeur van de leasemij. Wel via de dealer daarheen geweest en terug.
 
Bovenaan Onderaan