fabia sedan???

Karstieman

Forumguru
/forum/images/graemlins/shocked.gif kwestie van slecht lezen van mijn kant /forum/images/graemlins/smile.gif
 

VWim

Forumguru
Zo, uit de oude doos.

Ik denk dat het geen uitleg behoeft waarom dit model nooit erg is aangeslagen...
 

Canon-Eye

Forumguru
Nou, het onderstreept vooral nog eens heel dik dát het model niet is aangeslagen - wat nog niet zo veel zegt over de reden(en) daarvan.

Zelf heb ik er destijds in proefgereden voordat m'n eerste Skoda besteld werd. Dat die demo-sedan een (voor mij) te nerveuze 1.4 16V had, speelde bij de keuze voor een combi ipv de sedan geen rol: ik wilde gewoon de extra ruimte boven het afdekzeiltje erbij hebben.
 

Joske

Forumguru
denk dat ik in België er nog maar eentje in het wild gezien heb :), vind het persoonlijk ook niet mooi, maar dat is smaak. En zoals Canon-Eye aangeeft is de combi nog nét iets praktischer dan de sedan. Van daar ook mijn keuze voor de F1 Combi destijds ;)
 

VWim

Forumguru
Laten we het er op houden dat smaken verschillen en dat is dan weer in het geheel geen probleem.
 

R.Heikamp

Forumguru
denk dat ik in België er nog maar eentje in het wild gezien heb :), vind het persoonlijk ook niet mooi, maar dat is smaak. En zoals Canon-Eye aangeeft is de combi nog nét iets praktischer dan de sedan. Van daar ook mijn keuze voor de F1 Combi destijds ;)

ik zou ook liever de combi of de hatchback gehad hebben (persoonlijk mooier) maar aan de andere kant ik heb voor deze tot nu toe dealer onderhoude sedan (toen 142.000 km) voor 1400 mee kunnen nemen bij Skoda dealer Ab Mulder in Zutphen.
Dat was wel met 850 euro inruil van me seicento sporting met 97.000 op de teller, maar zie maar is een hatchback of combi met de opties te vinden voor die prijs in goede staat, ja ze zijn er wel maar dan wel met een hoge km stand >2 ton.

Maar ik vindt hem wel wat hebben je rijdt in een unieke auto heb al best wat rare gezichten gezien toen ik langs reed ^^, zelfs auto jawes Ede (Skoda en Subaro dealer) had nog nooit de sedan gezien.
Dit was de eerste die hun zagen zelfs de monteurs kwamen even kijken moest er wel even om lachen.
Terwijl ik alleen even langs reed voor een lakstiftje;)
 

R.Heikamp

Forumguru
Och, ze kijken allemaal maar raar omdat ze jaloers zijn..

;)

Als je daar nog 100k kan bijdoen heb je goedkoop gereden :)

Dat ben ik ook wel van plan ik heb op 400 km na de 150k aangetikt in bijna 5 maanden tijd 8000 km gereden vindt ik vrij veel:tongue:, tuurlijk mijn werkbus draait 1000 ~ 1200 km per week.
Maar voor een auto zonder woon werk verkeer (werkbus staat ook voor de deur) is het vrij veel.

Verder ben ik wel te spreken over de motor het is niet 1 van de snelste maar wel zuiniger dan de 1.1 van de seicento die reed met een rustige rijstijl 1 op 14 en lange stukken 1 op 16. met de fabia die toch wat zwaarder weegt 710 vs 1070 kg vindt ik 1 op 16 netjes op kleine afstanden (veenendaal naar ede) en de langere afstanden tikt die vaak de 1 op 19 á 1 op 20 aan, ben benieuwd wat die gaat halen in mei (vakantie in Denemarken).

En dat voor de 1.4 MPI
 

Cordoba

Forumguru
Nederland houdt in zijn algemeen niet van sedanmodellen, maar gaat voor de hatchbacks en de stationversies. Denk bijvoorbeeld ook aan Ibiza/Cordoba, en bij het oermodel aan Ibiza/Malaga, Golf/Jetta, Kadett (HB, station, sedan), Leon 1M/Toledo 1M, Escort/Orion en zo zijn er nog voldoende voorbeelden.

Als er makkelijker een sedan (occasion) te vinden was geweest, had ik waarschijnlijk voor een sedan gekozen: stiller door echte afscheiding tussen kofferbak en passagierscompartiment, en qua laadruimte ietsje groter dan de combi als je die combi niet hoger laadt dan de onderrand van de ramen. Een voordeel van de sedan, dat ik me eerder niet bewust was: veel breder zicht bij het achteruit rijden, doordat de achterruit dichterbij zit/ontbreken D-stijl. (ik heb hiervoor een sedan (Cordoba) gereden en daarvoor alleen hatchbacks.)
 

VWim

Forumguru
Ik raak hiermee een beetje offtopic, maar ik heb bij mijn huidige O3C veel meer zicht naar achteren dan bij mijn Golf VI. De C stijl, of eigenlijk D stijl bij de Octavia zit zo ver weg dat je er veel makkelijker omheen kunt kijken, daarbij heb je nog een extra ruit achter de C stijl op een plaats die heel relevant is voor het verwisselen van baan op de snelweg.

Wat dat betreft is een station dus kennelijk veel praktischer dan ik had verwacht.
 

Cordoba

Forumguru
@VWim : uitzicht bij de C-stijl is bij de Golf misschien slecht door dat de C-stijl erg breed is, en naar de achterruit ook wat naar binnen loopt? Mijn ervaring met beperkt zicht, is gebaseerd op de Fabia die gewoon een heel klein ruitje heeft achter de C-stijl, en ik vind het vooral lastiger bij achteruit in parkeren en achteruit bochten rijden. Bij vooruit rijden eigenlijk zelden of nooit probleem dat iets niet of lastig is te zien. Overigens realiseer ik me ook dat hoeveel last je er van hebt zowel afhankelijk is van de persoon (hoe ver stoel naar achteren, hoe hoog zit je), als van automodel en ook hoe vaak je bepaalde situaties tegen komt.

In het algemeen is het toch zo dat je bij sedan/hb dichter bij de achterruit zit, terwijl de achterruit ongeveer even breed is, waardoor je toch een bredere kijkhoek hebt door de achterruit.
 

Canon-Eye

Forumguru
ik vind het vooral lastiger bij achteruit in parkeren en achteruit bochten rijden
Ik kijk niet (meer) zo makkelijk over de schouders als vroeger, dus ik doe dit vrijwel 100% op de spiegels.
Gaat prima, met of zonder aanhanger - en geen last van welke stijl dan ook...:)
 

guitar_billy

Senior Member
Je ziet ze inderdaad bijna nooit, maar als je het erover hebt...
Op 4 Januari reed er nog een netjes gewassen zwarte F1 sedan in Varsseveld !
 

R.Heikamp

Forumguru
Je ziet ze inderdaad bijna nooit, maar als je het erover hebt...
Op 4 Januari reed er nog een netjes gewassen zwarte F1 sedan in Varsseveld !
ik heb mijn sedan vorig jaar gekocht bij ab mulder in zutphen en ze hebben daar op dit moment wederom een sedan staan ziet er nog goed uit jammer dat die geen airco heeft anders had ik wel willen wisselen is precies de zelfde uitvoering als ik heb alleen zonder airco en 60k minder op de teller.

http://www.abmulderbv.nl/verkoop/vo...e-control-radio-cd-trekhaak-mooie-kilometers/
 
Bovenaan Onderaan