Fabia l allerlei.

Status
Niet open voor verdere reacties.

dirkske

Nieuw lid
Hallo Allemaal,
Help Help Help Ik heb een skoda Fabia Bj 11/2005 17.000 km 1400 diesel RS-line. Als je met deze auto rijd dan krijg je steeds hoofdpijn en pijn aan de oren. Het lijkt wel of de luchtdruk in het interieur oploopt en zo hoofdpijn en oorsuizen veroorzaakt. Ik heb met een zelfde wagen gereden en hier was geen spraken van hoofd en of oorpijn. Mijn garagist erkent het probleem maar krijgt het niet opgelost. De invoerder (d'ieteren nv belgie, nederlandse PON) erkent het probleem ook, zij hebben zelfs de druk in het interieur gemeten en vertelden ons dat deze aan de hoge kant was. Maar we hebben geen waarde kunnen vernemen. Ook zij hebben hier geen oplossing voor. Wij zijn een beetje einde raad. Vandaar dit berichtje
Alvast bedankt voor jullie reactie. Groetjes Dirk.
 

AGTon

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat: dirkske</font><hr />

De invoerder (d'ieteren nv belgie, nederlandse PON) erkent het probleem ook, zij hebben zelfs de druk in het interieur gemeten en vertelden ons dat deze aan de hoge kant was. Maar we hebben geen waarde kunnen vernemen.

[/ QUOTE ]

1: welkom.
2: Dit moet in de F1 en niet in de F2 sectie.
3: De druk was wat aan de hoge kant, maar er is geen waarde gemeten? Dat snap ik niet helemaal.
4: De importeur moet toch weten hoe de druk in de auto wordt geregeld lijkt mij...

sterkte er mee
 

Tallguy

Forumguru
MODINFO: Topic was in Fabia2 thread gezet en verplaatst hierheen. Vandaar de opmerking van AGTon
smile.gif
 
Nog niet van dit probleem gehoord.
Ik begrijp inderdaad niet hoe een dealer de druk meet (best knap als ze dat kunnen) en tegelijk geen waarde kan tonen.
Als ik dit lees denk ik aan:
1. luchtcirculatieklep (electrisch gestuurde beluchtingsklep interieur). Deze kun je handmatig bedienen door knopje bij verwarmingspaneel. En deze klep wordt automatisch bediend als je de achteruitversnelling hebt ingeschakeld.
2. Ontluchting van het interieur achterin de wagen. Veelal zijn dit kleppen achter de bekleding in de bagageruimte die uitkomen achter de bumper. Bij mijn Fabia Combi zie ik tevens twee rubber kleppen aan boven/binnenzijde achterklep.
Zijn deze beluchtings en ontluchtingskleppen op juiste werking gecontroleerd?
 

DonB

Lid
Ik heb Toyo's eronder, goede grip, "velgbescherming", zeer goed voor de sportieve rijder hehe, Micheling schijnt echter nog betere grip te hebben.
 
Onder mijn vorige en huidige Fabia zaten/zitten vanaf fabriek Dunlop 2020. Probleemloze prima allround band. Ik ga ervan uit dat de fabriek wel een goede afweging heeft gemaakt tussen rijeigenschappen van de band in combinatie met het onderstel van de Fabia en de prijs. In elk geval ben ik dik tevreden en zou als dat mogelijk is weer voor deze band kiezen.
 

Mark

Banned
</font><blockquote><font class="small">Citaat: Ted</font><hr />

Maken Bridgestone Turanza ER 300 inderdaad zoveel herrie.
groeten Ted.

[/ QUOTE ]
Lagen op mijn vorige Fabia en waren zeker op betonbanen echte herrie makers, mijn Roomster is er ook van fabrieks af mee uitgerust en daar valt het lawaai mee.
Vind het wel goede banden, zeker in regenweer doen ze het zeer goed, en geven veel grip.
 

Ted

Forumguru
Mark, bedankt voor je respons! Momenteel rij ik met Vredestein Sportrac die ook redelijk veel geluid produceren en daarbij ook weinig sporing geven. Verder heb ik over grip niet te klagen. Misschien ga ik voor de Toyo's, ofschoon het nog een half jaar moet gaan duren.

Groeten Ted.
 
Heb net 2 dagen geleden Michelin Pilot Exalto laten monteren. Voorheen Bridgestone Turanza. De Michelins zijn rustiger en echt comfortabeler! Ik heb €87,- per band betaald en €25,- voor het uitlijnen. Mijn idee: ik rij 4 jaar met deze banden dus ze moeten wel bevallen! Bezuinig daarom niet teveel op banden.
 

skoda_arjan

Nieuw lid
Hallo

Ik heb een skoda fabia combi van 2001, nu heb ik het volgende probleem.
de handvat van de bagage rol heeft een klepje in de handgreep zodat je niet kunt zien wat er in de kofferbak ligt.
nu is dat "dekseltje" wat in de handvat zit weg bij die van mij.

vervolgens naar de dealer geweest voor een klepje cq nieuw handvat, en wat schetst mijn verbazing? EEN NIEUWE ROL BESTELLEN.

Weet iemand nog iets, want dit gaat me te ver.

Groeten Arjan
 

bluskabouter

Forumguru
de klep is los te bestellen, bij mijn vorige fabia was het veertje verdwenen die het klepje omhoog hield.
ze hebben een nieuw klepje gemonteerd in de oude bagagerol,het bestellen van een nieuwe gaat wat ver.
 

skoda_arjan

Nieuw lid
bedankt voor je reactie, maar bedoel je de klep op de totale breedte van de auto of alleen de handgreep, want die zit geschroeft. daarom vind ik het ook belachelijk dat de dealer zegt dat ik de complete rol moet bestellen.

groeten arjan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan