Fabia l allerlei.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Mack

Lid
Werk wel ja.. Valt wel mee, op één dag tijd stond em al in grondlak..

Ik heb ook al een fabia gezien die met een pasta de gaatjes vulde, hard worden en bijpunten met lackstiftje.. Maar zie je van dichtbij natuurlijk wel..
 

RSlogo

Actief lid
Mijn Fabia heeft als optie 16 inch, hier zitten 205/45/16 op. Het is dus een lagere band !!!
923.gif
 

bennyvw

Nieuw lid
ah, maar de velgen zouden dus wel passen? Gewoon een kwestie van bij de volgende bandenwissel een lager type te plaatsen.
 

Dutch4x4

Senior Member
Ze passen wel, want de steek is hetzelfde. Maar de bijbehorende banden kun je meteen dumpen, want de wielomtrek hoort bij de Octavia. Kortom, voor een Fabia zijn ze te groot rondom.

Met andere woorden, je snelheidsmeter en kilometerteller gaan veel te veel afwijken.

Maar als je meteen de maat banden monteert die RSlogo noemt, dan zit je goed.
 

zakaap

Nieuw lid
Ik heb zelf net 16'' gemonteerd, inderdaad 16'' heeft maximale maat 205 / 45 . Geen 55 dus dan krijg je inderdaad afwijkingen. Steek van een Fabia is 43 ( ET waarde )
 

bennyvw

Nieuw lid
ik heb de velgen+banden uiteindelijk gekocht voor 200 euro.
Moet nu juist nog centercaps van skoda zoeken
24.gif
 

Bijlagen

  • 47695-velgen.JPG
    47695-velgen.JPG
    15 KB · Weergaven: 11

Dutch4x4

Senior Member
Dus met hoogte 55 i.p.v. 45?

Dan moet je 't niet gek vinden als je voor je gevoel opeens langzamer accelereert. Ook een neveneffect van te grote banden, naast de al genoemde afwijking van je snelheidsmeter en kilometerteller.
 

Hetzer

Forumguru
Tijdens mijn afgelopen wintersport hebben mijn winterbanden hun werk weer gedaan, we zijn zowaar sneeuw tegen gekomen vanaf zo'n 1800 meter!! ( je weet wel sneeuw , is dat witte spul wat vroeger nog wel eens in ons land uit de hemel kwam vallen)..
Maar ze hebben nu het werk wel weer gedaan ik ga vanmiddag mijn 16 inch velgejes maar weer op de auto gooien, ik denk niet meer dat het echt koud gaat worden, en ik heb wel weer lang genoeg met m'n zwarte wieldoppen gereden!!!!

OP NAAR DE ZOMER!!!
 

Bijlagen

  • 48431-Kopie van DSC00016.JPG
    48431-Kopie van DSC00016.JPG
    23,5 KB · Weergaven: 3

Fabia

† In Memoriam
Ik denk dat ik ook maar een afspraak ga maken met de bandenman om te wisselen. De temperaturen zullen nu alleen maar gaan stijgen en volgens het KNMI kunnen we een warm voorjaar gaan verwachten.
 

neoproject

Actief lid
Hey, ik wil de disney on ice plus versie kopen. Ik twijfel nog aan de hierboven genoemde diesel of benzine motor. Is er een verschil in prestaties?

Tnx
 
Ligt er natuurlijk vooral aan hoeveel kilometers je per jaar wil gaan rijden
smile.gif

Veel rijden dan is meestal een diesel voordeliger. Rij je wat minder dan kan je beter voor de benzine gaan.
Ik weet niet precies waar die grens ligt overgens.
 

neoproject

Actief lid
Ik doe per week ongeveer 390km's. Het zou best wel eens kunnen dat dit volgend jaar veel minder is. Wanneer ik alleen ga wonen zal ik dichter bij men werk wonen. Maar stel dat ik toch altijd dezelfde afstand doe. Ik heb uitgerekend dat ik per tankbeurt met diesel 10 euro kan uitsparen, (3 keer per maand tanken is 30 euro per maand dus per jaar ong. 400 euro). Een diesel wagen kost al meer in aankoop dus dan moet je toch een aantal jaar rijden eer je dit eruit haalt...

Maar ik bedoelde het eigenlijk ook wat het verschil was tussen die twee motors qua prestaties. Iemand vertelde me dat de diesel sneller zou optrekken. Ik kan dit moeilijk geloven maar zou toch eens wat meningen hebben. Zijn er mensen die met beide auto's gereden hebben en een verschil hebben opgemerkt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan