Fabia l allerlei.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Octaviarijder

Actief lid
Ik kwam onderstaande advertentie tegen op marktplaats. Een diesel die getuned is door Porsche?? Weet iemand of dit ook werkelijk kan?

Aangeboden: Skoda Fabia RS TDI 170pk!
Prijs: € 18.775,00
Beschrijving: Het gaat om Skoda Fabia RS. Hij is onderhanden genomen door Porsche. Daar hebben zij de motor getuned en het vermogen opgeschroevd naar 170pk zonder gebruik van een chip.
Hierdoor rijdt hij niet alleen sportiever maar ook soepler, hoge koppel en laag verbruik. Zeer explosief!
 

Dutch4x4

Senior Member
</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
Daar hebben zij de motor getuned en het vermogen opgeschroevd naar 170pk zonder gebruik van een chip.


[/ QUOTE ]

Ik zet eerder vraagtekens bij dit gedeelte. Slaat werkelijk helemaal nergens op.
 

Scheppie

Actief lid
enne hoe bevalt de auto???

Ik zou graag zien dat er (ook) meer over de Fabia in dit forum wordt geschreven.....
 
Zo, de kogel is door de kerk: er staat i.p.v. een felblauwe Felicia een zwarte Fabia Combi op de oprit. De claxon van de Felicia was gelukkig peanuts: een geoxideerd stekkertje. mijn eigen (universele ex-Skoda-dealer) garage heeft dit hoogstpersoonlijk opgelost een half uur voordat de Felicia werd ingeruild bij de echte dealer. Is dat service of niet?? Over service gesproken: de dealer monteerde voordat mijn vrouw en ik de auto zouden afhalen ongevraagd nieuwe voorbanden zonder extra kosten in rekening te brengen en dat terwijl de originele banden zeker nog 15.000 km meekonden! In ieder geval is de Fabia een totaal andere auto dan de Felicia zonder afbreuk te doen aan mijn trouwe eerste Skoda. De Fabia is rustig, sterk, stabiel en erg comfortabel. De 2.0 motor is echt een genot! Erg blij ben ik ook met het elektronisch schuifdak: zo hoef je niet altijd de airco te gebruiken. Verder is de afwerking van de Fabia duidelijk een klasse hoger als de Felicia. Tot nu toe alleen maar tevredenheid. echt serieus wordt het pas als ik over 3 weken naar Oostenrijk op vakantie ga met onze Fabia 2.0. Ik ben benieuwd of er olieverbruik is. Mijn Felicia 1.6 gebruikte niets. Wordt dus vervolgd!
 
Gisteren voor het eerst met de Fabia op de autoweg. Rijdt heerlijk en ook nog eens zuinig! Wel na 15 min. al het eerste steentje tegen de voorruit! Kan ik vandaag al naar Carglass!
 

Dutch4x4

Senior Member
Oei, da's zonde. Maar de rest klinkt goed! Die tweeliter zal in een Fabia best een snelle auto opleveren.
 

Laus

Actief lid
wat zoeken mensen toch in zo´n bolhoed op wielen....

1 windvlaag bij 120 en je staat in de vangrail. veilig concept hoor.

De combi heeft toch meer dan zat ruimte.
 

Hetzer

Forumguru
Dan word de Fabia-mpv toch wel wat behoudener dan de Roomster!!!

Ik ben wel zo iemand die altijd op zoek is naar meer ruimte... Voor mij is deze auto zeker wel een mogelijke opvolger voor mijn huidige Combi /forum/images/graemlins/grin.gif /forum/images/graemlins/grin.gif
 
Carglass heeft alles netjes gerepareerd en je ziet er nagenoeg niets van! Intussen heb ik al iets meer kunnen "proeven" van her rijgenot van mijn nieuwe Fabia: als je een Felicia gewend bent weet je niet wat je meemaakt!
 

Michel

Forumguru
Als deze versies zijn gebaseerd op de Classic, denk ik dat er helaas wel op andere onderdelen wordt bespaard. De Classic heeft bijvoorbeeld standaard geen boardcomputer, geen verlicht dashboardkastje, geen verlichte bagageruimte, geen leeslampjes en geen van binnenuit te openen benzineklep. Helaas is nergens op de Skoda site te bespeuren wat de daadwerkelijke uitrusting van deze twee uitvoeringen zijn.
Ik zou de bovengenoemde voorzieningen niet graag meer willen missen, maar het genoemde prijsvoordeel maakt deze uitvoeringen natuurlijk wel weer aantrekkelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan