Fabia l allerlei.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zag gister een Fabia sedan.... had ik ook nog nooit gezien. Een cabrio lijkt me opzich wel een slimme zet voor skoda.
 

Erik

Lid
Sedan is er wel gewoon hoor haha /forum/images/graemlins/grin.gif

Hoewel je ze in NL niet zoveel ziet geloof
 

Dutch4x4

Senior Member
Meer nieuws over de Fabia "WRC"!

http://www.briskoda.net/forums/t21769-200-bhp-furby.html

Lees vervolgens vooral de link op Scoobynet!

Zal ik alvast wat citeren?

"OK guys, i talked to the guy [op de fabriek in Mlada Boleslav] and this "monster" Fabia is REAL they already have a couple of fully functional cars and are testing it

it is going to be a limited edition of only 1500 cars, maybe they will produce more later but its not probable. for now, 1500 is the final number...

it will have a standard full-aluminium 2.0 TFSI engine with 200hp/280Nm, 6-speed manual transmission and it will be 4WD via Haldex... and it should have a bit sportier styling then Fabia vRS, both exterior and interior"

Dus samengevat: 1500 exemplaren, 2.0T FSI 200 pk, 6-bak en... AWD!!

Hebbuh!

Maar... de prijs? Beperkte oplages zijn meestal afschrikwekkend duur. En... komt-ie wel naar Nederland?
 

Exciter

Administrator
En dan hier mijn vertaling:

</font><blockquote><font class="small">Citaat:</font><hr />
De redacteurs van het magazine AutoTip hadden een interessante mogelijkheid om het concept van de Fabia WRC, zoals deze waarschijnlijk in productie zal gaan. Wij schreven er over al in begin januari, toen geloofde ik niet echt, dat zoiets gefabriceerd zal worden. Maar in de boven vermelde flitsdiscussie zijn een paar bijdragen aan de pas gekomen, welke de informaties bevestigden: beide ophangingen van de Octavia, 4x4 aandrijving, look van de WRC. Zo’n auto bestaat en wordt momenteel getest.

Hij is handmatig opgebouwd, heeft 17”wielen met banden van de maat 225, Spartaans interieur en onder de kap 2.0 TFSI motor met vermogen hoger getuned, dan de standaard 200 paarden. Tuning is verzorgd door de heren van Audi en volgens de auteur van het stuk gaven ze het concept niet echt van harte terug, ja dat verbaast mij niet. Auteur heeft het over de rit in dit concept car in superlatieven en de hele auto prijst hij hoog. Škoda is nog aan het twijfelen of ze dit concept moeten gaan produceren en zo wel, is Harald Ludanek er zeker van, dat ze in no-time uitverkocht zijn.


[/ QUOTE ]
 

Bijlagen

  • 535-wrcconcept (Medium).jpg
    535-wrcconcept (Medium).jpg
    58,2 KB · Weergaven: 33

Dutch4x4

Senior Member
Geweldig, bedankt!

Inmiddels ook alweer begrepen dat de auto ter beschikking is gesteld aan de Tsjechische autopers, dus dit krijgt nog wel een vervolg...
 

Hetzer

Forumguru
Zeg weet iemand hier toevallig hoe ik onderdelen van Abt-sportsline kan bestellen ,
via de ( duitse-site )gaat het niet ,want daar moet je voor in die Heimat wonen!!!!!!! alvast bedankt <font color="green"> </font>
 

Dutch4x4

Senior Member
Waarom heeft Seat eigenlijk *vier* snelle kleine auto's (Ibiza FR PD130, FR 1.8T 150, Cupra PD160, Cupra 1.8T 180) en Skoda maar één? Die dus geen benzinemotor heeft...

Waarom verzucht ik dit?

Aan het eind van de looptijd wil ik de Octavia van de zaak overnemen en zelf voor de zaak kleiner gaan rijden. Minder bijtelling, geld over om de Octavia voordeliger over te nemen en privé te rijden.

Maar als ik toch ga bijtellen, dan moeten mevrouw Dutch en ik de auto's wel vrijuit kunnen uitwisselen. Als ik eens een lange zakelijke rit heb met slecht weer, dan wil ik kunnen kiezen voor de Octavia 4x4 (mevrouw Dutch werkt om de hoek...). Maar als ik de Fabia neem, dan is het een beetje vreemd als ik Super Plus-benzinebonnen ga inleveren. /forum/images/graemlins/smile.gif

Dus... kom op, Skoda! Ik wil die Fabia 1.8T! /forum/images/graemlins/mad.gif

(Een Fabia vind ik namelijk stoerder dan een Ibiza met dat verwijfde slappe neusje, hoewel de Cupra nog net gaat. Maar ik zit ook lekkerder in de RS, het interieur vind ik fraaier en de bouwkwaliteit is ook beter in orde. Dit alles naar aanleiding van mijn eerste indrukken gisteren op de AutoRAI.)

Nog meer mensen die zo zouden tekenen voor een Fabia 1.8T?
 

Exciter

Administrator
Ik zal voor elke nieuwe model tekenen, en vooral voor eentje met compleet redesigned achterkant...
 

Hetzer

Forumguru
Misschien om teveel concurrentie binnen de VAG-groep te voorkomen........
Ik zit voor mijn vrouw ook nog steeds te wachten op een nieuwe kleine Skoda variant van de lupo, arosa ( of nieuwe VW fox) ter vervanging van haar Seicentootje!!!!!!!!
 

Michel

Forumguru
Een Fabia 1.8T versie met 150 of 180 PK mag wat mij betreft zo in productie worden genomen. Ik zou er zo voor tekenen. Ik heb een tijdje een Seat Leon met de 1.8T 180 PK motor gereden en dat ging (ongechipt) al als de brandweer.

Het is jammer dat de Fabia RS uitsluitend als (te dure) dieseluitvoering bestaat. Afgezien van de prijs is het voor mij niet realistisch om met mijn +/-15000 km per jaar diesel te gaan rijden.
De Ibiza (met name de driedeurs) is voor mij geen optie, want ik vind hem niet mooi en minder practisch dan een Fabia.
 

Hetzer

Forumguru
bij vw en audi word de 1.8T volgens mij ook vervangen door de 2.0T fsi........

Dat wil wel een fabia hatchback met een tweeliter fsi TURBO!!!!!!!!!!!!
 

Roald

Nieuw lid
Re: Waarom geen Fabia 1.8T? Hij is hoor!!!!!!

Hij is er wel hoor.

Het is wel een zelf bouw.
 

Bijlagen

  • 590-fabia 1.8.jpg
    590-fabia 1.8.jpg
    31,4 KB · Weergaven: 72

Atria

Actief lid
Re: Waarom geen Fabia 1.8T? Hij is hoor!!!!!!

Ik heb nu een Fabia 2.0 benzine, en nee, 't is geen turbo maar vor zo'n klein autotje gaat dat toch ook echt als de brandweer. 't gebeurt maar zeer zelden dat ik er bij het stoplicht uitgereden wordt. En dat alles voor een redelijke prijs. Maar als de 1.8 turbo (of 2.0 FSI) komt in de Fabia dan zou ik daar voor mijn volgende auto zeker oren naar hebben. Beetje raar dat in dit door de fiscus anti-diesel land alleen een RS in die uitvoering op de markt gebrachtr is die daardoor errug duur is.
 

Dutch4x4

Senior Member
Re: Waarom geen Fabia 1.8T? Hij is hoor!!!!!!

Roald: geweldig! Maarre... als auto van de zaak is zelfbouw nét niet bespreekbaar. /forum/images/graemlins/grin.gif
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan