Even voorstellen! Pieter uit Apeldoorn

PizzaPieter

Forumguru
Hi,

Omdat ik graag gebruik maak van de ervaring van jullie, de forumleden, wil ik me graag even voorstellen.

Ik ben Pieter, woon in Apeldoorn (import uit Brabant) en hoop volgende week woensdag een Octavia Combi uit 2014 op te kunnen halen. Het betreft een Ambition Businessline met 2.0 TDI 150pk in het RaceBlue.

Misschien wat 'saai', maar voor mij is het belangrijkste dat ik mezelf en mijn gezin veilig en vooral betrouwbaar kan vervoeren, ook met de caravan.

Dit is de eerste keer dat wij zo'n 'jonge' auto kopen. Voorheen kochten we wat oudere auto's en hebben daar niet altijd geluk mee gehad.

Onze huidige auto, Passat Variant 2003 (3BG) 1.9 TDI, kochten we 3 jaar geleden met 250000km eigenlijk als tijdelijke oplossing,na een debacle met een 'betrouwbare en degelijke' Toyota Avensis. Hij beviel echter zo goed, dat we hem langer gehouden hebben. We willen echter wat nieuwers en zijn op zoek gegaan en vonden deze.

Ons inziens een prima balans tussen degelijkheid en betrouwbaarheid, voldoende 'luxe' en betaalbaar. Heb lang getwijfeld over wel of niet nog dieselen, welk motortype dan, of toch private lease, of of of.

Conclusie: private lease teveel geld per maand en vastzitten aan contract. Euro6 diesels voor ons nog niet betaalbaar in formaat auto die we willen en geschikt voor caravan. Dus op zoek naar Euro5 en dit is hem geworden.

Veel vermogen, genoeg ruimte met 3 kids (8-13-15), voldoende opties, relatief zuinig, MQB platform en hopelijk brengt deze auto ons de komende 5-7 jaar op mooie plekken.

Enige aanpassingen die ik wil doen zijn vooral praktisch: ik heb gelezen over Eibach i.v.m. instabiel rijgedrag met caravan en ik wil graag GOEIE verlichting. Twijfel tussen Philips Diamond Vision of LED. Heb al wat gelezen op t forum, maar ben er nog niet uit.

Eerst maar s n ruime week wachten om m op te kunnen halen. Altijd spannend.

Alvast bedankt dat jullie een forum hebben en beheren. Bij eerdere fora (Mondeo en Passat) heb ik erg veel gehad aan de inzet en expertise.

Ik zal hier ongetwijfeld vaak komen als ik ditjes of datjes wil fixen of weten. Ben geen sleutelaar, maar wil de gang naar de dealer graag besparen en zelf kleine dingetjes kunnen doen.

Groet,
Pieter
 

MaxN

Donateur
Welkom op het Skodaforum Pieter.
Mooi verhaal en qua vermogen en ruimte zit het idd wel goed. Zowel de kofferbak als de beenruimte voor de kinderen zullen er op vooruit gaan.
En voor de caravan zullen idd vele een set van Eibach aanbevelen, maar daar is ook al veel over geschreven op het forum.
 
Laatst bewerkt:

Japanese Power

Donateur
Ha Pieter,

Welkom bij de club en bedankt voor je mooie voorsteltopic. Veel succes deze week met wachten en dan komt het echte genieten!

Johan
 

Duijzer

Donateur
Welkom naamgenoot! Mooie auto op papier! Als je ‘m hebt zien we graag foto’s.
Over vering en verlichting is zat te lezen op het forum. Veel plezier met je O3.
 

PizzaPieter

Forumguru
Haha. Geen nachtdiensten.

Ben herstellende van wen hersenschudding en heb soms last van slapeloze nachten.... en dan moeten wachten p nieuwe auto helpt niet.

Foto's volgen later!
 

PizzaPieter

Forumguru
Succes met herstel in elk geval!

Thanks. Ben half jaar verder en ben al aardig op weg weer 100% te worden, maar ....

Mijn eerste forumtip: probeer niet op je hoofd te vallen
Mijn tweede forumtip: als t dan tóch gebeurt... Neem je klachten serieus en luister naar je hoofd en je arts. Te snel willen werkt averechts.

Verkeerde forum qua tips, maar dan heb ik t maar gezegd en alvast íéts bijgedragen
 

Canon-Eye

Forumguru
ik wil graag GOEIE verlichting. Twijfel tussen Philips Diamond Vision of LED. Heb al wat gelezen op t forum, maar ben er nog niet uit.
Ik heb goede ervaringen met de Philips Racing Vision lampen, volgens opgave 150% lichtopbrengst t.o.v. "gewone". Deze hebben wel een E4 keur, in tegenstelling tot de Diamond Vision want daar staat bij dat ze niet zijn toegelaten voor de openbare weg. Ook zag ik hiervan (nog) geen vergelijkende lichtopbrengst vermeld.
 

brepus13

Forumguru
Heb ook de racevision in de fabia gedaan. Bevallen goed. Welkom hier en mocht je nog onderhouds dingetjes willen in de buurt stuur je maar een PB voor de mogelijkheden ;)

Voor verlaging met eibach moet je in Breda zijn bij de forum specialist antera.
 

PizzaPieter

Forumguru
Heb ook de racevision in de fabia gedaan. Bevallen goed. Welkom hier en mocht je nog onderhouds dingetjes willen in de buurt stuur je maar een PB voor de mogelijkheden ;)

Voor verlaging met eibach moet je in Breda zijn bij de forum specialist antera.

Tnx.

Ik zoek niet per se verlaging (want ik heb toch geen dikke uitvoering) maar een oplossing voor het probleem dat ik her en der las, namelijk instabiel rijgedrag met een caravan erachter.

Eibach pro kit was daar een oplossing voor, maar daardoor wordt ie ook lager, begrijp ik van je..
 

brepus13

Forumguru
Ik heb zelf recent hulpveren eronder gezet. Ook dit helpt bij zware belasting. Is mij tot op heden erg goed bevallen, ook bij “lege” auto.
 

MacRembrandt

Forumguru
Welkom Pieter.
Zal proberen je te spotten in Apeldoorn. O3 met standaard (3-)fietsenrek op het dak ben ik.:D

Ik heb trouwens ook hulpveren. Werkt prima met de caravan en is een goedkope oplossing. Vrouw heeft sindsdien wel weer wat meer last van wagenziekte.
 
Bovenaan Onderaan