Ervaringen Octavia PHEV

Peter-036

Forumleiding
Moderator
@Berghuis Graaf (laat graven?) een mantelbuis naar de plek voor de laadpaal, met naast de stroomkabel ook 2 (twee!) utp kabels er in.
Daar aul je tzt veel plezier/gemak van kunnen hebben. Zie desgewenst 'gathering.tweakers.net/forum' voor meer info.
 

Bakkertje

Forumguru
Aanvullend op @Peter-036 zorg dat je dan echt een serieus dikke buis legt (ik had zelf een 45 mm pijp voorbereid en dat was niet genoeg).
Verder geen bochten van 90 graden erin, maar alleen 45 graden bochten.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

EdK

Forumguru
Even mbt de buizen.
Leg NIET een rode / zwarte ribbelbuis.... lijken erg mooi maar in de praktijk zijn het ondingen en vaak als je later de kabels of nog een kabel wil leggen dan geeft dit problemen omdat ze plat gedrukt zijn door de grondwerking !
Beste is gewoon een rioolpijp van rond 110mm of een slag lager.
Alleen maar 45 graden bochten gebruiken ( lijm en nog beter manchet ) en tijdens leggen een trektouw er meteen in doen.
Dit doe je dan éénmalig en indien je later moet verzwaren of bij leggen dan is het zo gedaan.
En voor de UTP kabel, gebruik wel een buitenkabel ( indien in buis ) of als je legt zonder buis een grondkabel uitvoering.
De kabel die je in je huis gebruikt trekt vocht de kabel in en is de kabel na enkele tijd rijp om niet meer gebruikt te worden.....
En ja de voeding heb ik al vaker gezegd, leg meteen een grondkabel 4x6mm²+aarde.
Dan ben je als prive gebruiker voor de toekomst voorbereid. En ohja alles behoort in principe minimaal 60cm diep onder maaiveld te liggen !!!
En niet op de aarde leggen en er graszaad overheen zaaien zodat hij onder de grasmat verdwijnt !!!! ( je zal ze de kost moeten geven die dit doen )
 

hemi24

Forumguru
Wat @EdK zegt: ongelooflijk hoe lui die laadpaalmonteurs zijn, zelfs die die voor de grote maatschappijen lopen als bijv. Leaseplan, die leggen gewoon zonder blikken of blozen twee vinger onder de bestrating..!

:thumbsdown:
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK
Bovenaan Onderaan