Ervaring USB-C -> Lightning tbv Iphone laden

MarcoO2

Forumguru
Sommige kabels zijn alleen geschikt voor laden, andere ook voor dataoverdracht. Die laatste zijn sowieso duurder.

De nieuwere Iphones hebben het MagSafe laadsysteem, ik vind dat ideaal. Ik gebruikte altijd al een magnetische ventilatierooster-bevestiging, en nu wordt'ie ook nog automatisch opgeladen.
 
Oud collega kocht ooit eens een usb kabeltje bij de action om zn samsung op te kunnen laden.. gewoon een goedkoop ding... kabeltje was een usb-a naar micro. Niks bijzonders.

Hij gebruikte de originele lader en het duurde maar en het duurde.. hij vroeg toen eens; jij hebt toch zo’n usb stroom metertje? Ja: gegeven; geloof nog geen 500mA ging er door.. originele kabel eraan (met verrote draad, je kent dat wel) en hopla.. 2,1A.

Dus ik koop iig fatsoenlijke kabels.
 

Wodkadrinker

Actief lid
Mischien niet naast de deur voor een ieder( ook voor mij niet ), maar heb op Zwarte makrt in Beverwijk orginele apple kabels gekocht USB-C naar Lightning voor €5,/ st. Wel even zoeken naar de juiste toko wat veel prijs verschil.
 
Dat zou kunnen.. maar er is veel namaak in omloop.. en nou staat de bazaar er nou niet echt bekend om dat ze alles wat ze hebben origineel is.. maar.. je kan het eenvoudig zien.. op de draad zelf staat op 1 plaats in lichtgrijze letters "Designed by Apple in California Assembled in China" gevolgd door een (ik vermoed) serienummer in nog kleinere lettertjes

Het stikt namelijk ook van de namaak airpods oordopjes op de markt.. compleet met doosje etc.. alles namaak..
Beetje offtopic.. maar goed.. zou me niks verbazen als er nergens iets op de draad van jouw beverwijk kabeltje staat.. en dan is het een imitatie..

Edit: laat ik er maar gelijk een youtube bij plakken..
 

Tees

Donateur
Tis wel treurig dat Apple alleen maar authentieke Apple-onderdelen lust. Gelukkig is dat sinds gisteren verleden tijd in de EU, alle mobiele apparaten dienen USB-C te vreten, en dat is een geharmoniseerd en gestandaardiseerde aansluiting.
 

Tees

Donateur
De USB-standaard beschrijft niet alleen de vorm en pinout van de stekker, maar van het gehele protocol is beschreven. Anders zou t nog steeds niet Universal zijn. Overigens is ook het snelladen per gisteren verplicht geharmoniseerd. En raad eens welk bedrijf de voornaamste reden (en de voornaamste tegenstander) van deze wetgeving was?
 

Captain Hook

Forumguru
Tis wel treurig dat Apple alleen maar authentieke Apple-onderdelen lust. Gelukkig is dat sinds gisteren verleden tijd in de EU, alle mobiele apparaten dienen USB-C te vreten, en dat is een geharmoniseerd en gestandaardiseerde aansluiting.
Maar dat geldt NIET voor alle bestaande elektronische zooi!
 
Ik heb laatst wat usb-c > naar lightning kabels op temu besteld, moet zeggen dat ze t goed doen in mn Enyaq qua data overdracht en laden. Tot nu toe geen rare issue, anders dan dat flitsmeister er wel eens mee ophoudt als je aan t navigeren bent (geluid is dan weg ineens als je de radio harder/zachter zet) maar dat heb ik ook met een originele kabel, dus zal een flitsmeister issue zijn i.c.m. Apple Carplay.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tees

Tees

Donateur
Maar dat is helemaal niet het geval.
Toch lees ik dit soort verhalen bijna alleen als het over Apple producten gaat. Mijn (goedkope) Samsung telefoon eet elke USB-C kabel gewoon prima (met uitzondering van ultragoedkoop spul). In een USB-C kabel zit namelijk ook geen chip verwerkt. Het feit dat Apple kabels nagemaakt worden zegt op zich ook wel wat toch?
 

Captain Hook

Forumguru
Ik vind het wel weer vertederend hoe mensen begaan zijn met Apple en een mogelijk verlies aan inkomsten voor de aandeelhouders als je niet de specialistische producten van almighty Apple zelf zou gebruiken... :koffie:

En wat @jelleh doet is natuurlijk helemaal uit den boze! Foei! Zomaar een niet-goedgekeurde goedkopere kabel gebruiken! Hoe durf je... :D
 

EdK

Forumguru
He verdomme Erik, door die opmerkingen van jou voel ik me nu helemaal minderwaardig met me Samsung S10 + refurbed...
Bedankt hoor
 
Er zijn prima kabels te koop van niet-apple zoals idd de genoemde merken.
je moet gewoon niet de goedkoopste zooi wille hebbe..
 

Bakkertje

Forumguru
We waren er toch al uit dat je een kabel moet hebben die MFI gecertificeerd is om hem goed met Apple producten te laten werken?
Dat zijn niet de allergoedkoopste (ook niet bij de Action en op Aliexpress) maar werken wel gewoon. Hoef je echt geen originele Apple producten voor te kopen. De rest van het vergelijk tussen apple en andere merken en over de usb-C standaard doen er mijn inziens allemaa niet zo toe toch? De TS heeft ook al lang niet meer gereageerd, dus dikke kans dat die allang geholpen is.

@DeNnZ laat je nog even weten wat eruit gekomen is? Dan kunnen we daar allemaal van leren.
 

MarcoO2

Forumguru
Toch lees ik dit soort verhalen bijna alleen als het over Apple producten gaat.
Maar vrijwel altijd als het om goedkoper of namaak spul gaat. Met het gebruik normale third-party accessoires gaat 't eigenlijk zelden mis. Ik heb hier in het gezin al een stevig aantal Ipads en Iphones in gebruik gehad (en nog), en heb letterlijk nooit dit soort problemen ervaren. En ik gebruik nooit originele Apple-accessoires, want die zijn me veel te overpriced.
Het feit dat Apple kabels nagemaakt worden zegt op zich ook wel wat toch?
Dat zegt vooral dat mensen wél de looks willen hebben, maar niet de prijs willen betalen. En dat terwijl je gewoon goede, third-party-producten kunt gebruiken voor een fractie van de prijs van een origineel accessoire, maar dan staat dat Apple logootje er niet op. Boeiend... ;)
 
Bovenaan Onderaan