DSG olie verversen

ertromp

Forumguru
Is het niet verstandig, als er toch een oliewissel plaats vindt, om de DSG te flushen?

Heb daar ooit iets over gelezen, maar kan me niet meer heugen of dat positief of negatief uitgepakt had..
Wat wil je flushen?????
Het zijn maar een stel natte koppelingsplaten en totaal niet vergelijkbaar met een conventionele automaat
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

HarrieSkoda

Forumguru
Bak van de DSG.. zijn verschillende garages die zeggen daarin 'gespecialiseerd' te zijn.

Net zoals je je blok kan flushen, zou dat ook met de DSG bakolie kunnen.
 

CDK

Forumguru
Alles kan maar het heeft geen zin, gewoon netjes op tijd olie en filter wisselen en dat volstaat.
 

0ri0n88

Forumguru
Bak van de DSG.. zijn verschillende garages die zeggen daarin 'gespecialiseerd' te zijn.

Net zoals je je blok kan flushen, zou dat ook met de DSG bakolie kunnen.
Er zit geen koppelomvormer in de dsg. Dus olie wisselen is meer dan genoeg. Conventionele automaten kun je beter wel spoelen, daar je niet alle olie eruit krijgt door simpelweg te verversen, er blijft dan teveel oude olie achter in de bak.
 

Fmoon

Forumguru
Heb m'n dealer ook gebeld. Maar kwam er gewoon niet uit met ze. Ik wilde erop wachten maar dat willen ze niet.. het liefst willen ze de auto de avond van te voren zodat de olie "volledig is afgekoeld". Ik heb aangegeven dat het toch echt warm moet zijn zodat de vloeistof dun is en de troep ermee uit komt. Gaan ze niet doen, want dan verbrand de monteur z'n handen.

Dus ga naar de DSG dokter maar denk ik, maar heb ook elders nog een lijntje lopen via een autoverkoper bij VW/Audi.
 
Apart verhaal.....
Ik weet niet hoe lang het duurt maar ik heb m'n auto gewoon 's ochtends neergezet en kon hem 's middags weer ophalen.
Als je geen goed gevoel bij je dealer hebt dan inderdaad lekker naar een specialist gaan.
 

Fmoon

Forumguru
Yep. DSG dokter gemaild. Kan er mooi op wachten. Vind het wel echt slecht van de dealer, zal hen er eens op aanspreken als ik er langs rij. Kan stellen dat de troep erin blijft zitten als de olie er koud uit gehaald word. Ik geef dit ook duidelijk aan, maar ze beweren gewoon dat het koud MOET zijn.
 

CDK

Forumguru
Bullshitverhaal van de dealer! Ik blijf er altijd bij tijdens een beurt, ook bij een grote beurt met DSG olie verversen. Als de monteur z’n handen brand aan de olie dan is hij niet handig genoeg En als ik er niet bij mag blijven, dan gaat hij ergens anders heen waar ze daar niet moeilijk over doen.
 

HarrieSkoda

Forumguru
De echte liefhebbers blijven erbij.. We weten allemaal hoe er omgegaan - kan worden/wordt - met je auto zodra het baasje er niet bij is ;).

Te erg voor woorden eigenlijk.
 

Agent327

Forumguru
Ik heb onlangs bij KM stand 125000 de DSG olie laten verversen in Amsterdam bij de automaat revisie amsterdam, ik kon er gewoon op wachten, de mannen weten wat ze doen daar.. Service is volledig transparant daar. Ik beveel dit bedrijf dan ook van harte aan.
 

Fmoon

Forumguru
Heb een echte dealer gemaild voor een afspraak waar ik op wachten kan. Moet toevallig naar Nijmegen voor het ziekenhuis dus kan wellicht ervoor even lang gaan. A-POINT ben ik klaar mee.

En anders ritje naar de DSG dokter. Ook leuk.
 

Rofffel

Forumguru
Ga aub ook niet naar Hegeman. Ik ben er persoonlijk niet echt over te spreken.
Ik hoor juist erg veel goede verhalen over A-point.
 

Cordoba

Forumguru
Als je even spit op de site (DSG dokter Varsseveld) zie je een heel netwerk van adressen waar ze mee samen werken. Dus niet alleen Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook Hillegom, Roelofarendsveen, Montfoort, Halsteren, Wijk en Aalburg en Nederweert om er maar een stel te noemen.

Bij grote dealers met meerdere vestigingen, zijn er tussen vestigingen soms grote verschillen.
 

Fmoon

Forumguru
Oké, ik werd vandaag door een A-point uit m'n eigen woonplaats gebelt.. ze zagen dat ik een afspraak had geannuleerd bij een andere vestiging en vroegen of hun mij konden helpen. Bij dit bewuste bedrijf kom ik liever niet, dus had ze geen eens gebelt.

Maargoed, ik zei dus dat ik een DSG Oliewissel wilde, er werd me eerst gevraagd "waarom?" Nou omdat ik bijna op de 56.000 zit, er werd bij hoog en laag gezegd dat het nog wel tot 100.000 kan wachten, dit vond ik al een hele vreemde opmerking. Ik zei dat ik het gewoon volgens voorschrift wil, wat mij meer dan logisch lijkt. Ik had de intentie al niet om het daar te laten doen, maar ik sta hem natuurlijk ter woord. Toen kwam gewoon exact hetzelfde verhaal toen ik vroeg of ik er wel even op kan wachten: "kunt u de auto dan wel de avond van te voren brengen, de olie moet koud zijn anders verbrand de monteur zijn handen".

Moet ik me nou serieus zorgen maken over het personeel bij DSG dokter/TVS?? Ze lopen daar toch niet door alle DSG klanten vol met de blaren op de handen? Afspraak heb ik ingepland, moet wel aardig wat kilometers ervoor maken maar mijn vertrouwen in de A-point punten is wel echt weggezakt tot een laag punt hoor.
 
Bovenaan Onderaan