Dakdragers superb en octavia

Topic in 'Superb II' gestart door N3M0L, 12-01-2018.

 1. N3M0L

  N3M0L Nieuw lid

  Hoi

  Heb mezelf een superb 2 gekocht. Ondanks dat het een ruime bak is wil ik toch een stel dakdragers gaan aanschaffen. Kunnen de originele dakdragers van de octavia ook op de superb geplaatst worden?
   

 2. Octavia32

  Octavia32 Forumguru

  Nee volgens mij niet, de dakdragers die ik had origineel voor de Octavia 2 zien er totaal anders uit als de originele die ik nu heb voor de superb 2 daarbij is de superb ook breder
   
  N3M0L vindt dit leuk.
 3. N3M0L

  N3M0L Nieuw lid

  Ok duidelijk verhaal, moet ik dus echt op zoek naar de dragers voor de superb.
   
 4. eriktv

  eriktv Forumguru

  Misschien helpt mijn ervaring jou bij het zoeken: ik heb me een tijdje terug suf gezocht naar goede dragers van Thule; die hebben een typenummer voor de voeten en een nummer voor de balk. Via Marktplaats is het schier onmogelijk om die goede combi te vinden (moet dan echt specifiek voor S2C zijn gekocht). Ik kwam zelf uiteindelijk bij een set uit die op een A6 Avant had gezeten; zelfde type voeten, maar een iets andere balk. Maar doordat je de drager een aantal cm heen en weer kan schuiven de gok genomen en dit past perfect.

  Ik zocht specifiek naar Thule, omdat ik van mijn ouders fietsendragers had gekregen met zo’n systeem dat je zijwaarts in de balken schuift en met één handeling vergrendelt. Werkt als een speer, dakdragers en fietsendragers zitten er in een paar minuten heel solide op :thumbsup:

  Voeten zijn bij mij Thule Rapid Railing 757
  Balk 515-0165-02 120cm 753-1921-02
   
  N3M0L en Henrik vinden dit leuk.
 5. bobbl

  bobbl Forumguru Donateur

  Ik ben van plan om de dragers van wisphar aan te schaffen, deze vallen tussen de dakrails, dus zo laag mogelijk op de auto, daarnaast ook nog superstil!
  Maar wel een prijskaartje van 219 euro, maar dan heb je ook wat........
   
 6. N3M0L

  N3M0L Nieuw lid

  Ik heb die ook voorbij zien komen, echter lijkt mij niet handig met het panorama dak wat ik heb. Ik weet het gewoon je dak dichthouden en er is niets aan de hand maar toch....

  Ga het liefst voor de originele dakdragers van Skoda, die zijn snel en makkelijk te monteren en als ik zo op marktplaats zie zijn ze niet al te duur meer.
   
 7. eriktv

  eriktv Forumguru

  De Thules zijn ook mooi stil (althans, ik gebruik ze dus alleen i.c.m. fietsen op het dak, dus dan hoor je altijd wel iets), het panoramadak kan helemaal open en ik heb ze op Marktplaats voor e75 op de kop getikt. Verder geen ervaringen met andere merken.
   
 8. StephanZ

  StephanZ Lid

  Kijk ook eens naar de dakdragers van Aguri. even googlen. vallen er ook tussen en kosten maar 99 euro
   
  N3M0L vindt dit leuk.
 9. N3M0L

  N3M0L Nieuw lid

  Heb je voor het typenummer van jou thule dakdragers? Dan kan ik gaan zoeken naar dezelfde.
   
 10. eriktv

  eriktv Forumguru

  Iets naar boven scrollen, post #4 :)

  Wat ik vooral wou zeggen: staar je niet blind op de exacte typenummers, maar zorg dat je de juiste voeten hebt en een balk die logischerwijs zou moeten/kunnen passen. Doordat je zijwaarts een paar cm speling hebt pasten bij mij bijvoorbeeld de balken van een A6 prima. Alleen de losse voeten waren bij losse aankoop al duurder dan mijn hele aankoop ;). Gewoon even mailen met verkopers op MP of ze de typenummers door kunnen geven, die vermelden ze vaak niet. Meestal staat er bijv. “dakdragers Audi A6”, zoals in mijn geval.
   
 11. aiva tco adoks

  aiva tco adoks Forumguru

  Universeel Aldi/Lidl past op beide
   
  haassie vindt dit leuk.
 12. bobbl

  bobbl Forumguru Donateur

  Goeie tip! scheelt de helft met Wisphar, thanx!
   
 13. StephanZ

  StephanZ Lid

  Graag gedaan!
   
 14. haassie

  haassie Actief lid

  Al eerder genoemd....LIDL....eens in de zoveel tijd komen ze voorbij. Prima dragers voor ik meen 30 eu. Van de zomer een hele lading surfplanken op het dak en andere bijbehorende spullen....bij aankomst nog steeds op het dak:D
   
 15. Jewepe

  Jewepe Forumguru

  Ik heb Aguri Prestige dakdragers. Perfecte pasvorm en erg fraai afgewerkt. Mooi vleugelprofiel. Hoe ze in de praktijk werken en of ze herrie maken weet ik niet, want ik heb ze één keer gepast (Superb S2) en daarna nooit meer hoeven te gebruiken :D
   

Deel deze pagina