Canton DSP tuning

KodiaqS2

Senior Member
Ik heb bij mn geluid nog het meest last van meetrillende / krakende ledstrips in de deurpanelen. Afhankelijk van het type muziek is ook de instelling van de equalizer best van invloed. Maargoed, ben ook geen specialist..
 

Jooo...

Forumguru
Op een al
De Canton heeft icm Columbus een optie Surround. Op advies vanuit een ander draadje op dit forum heb ik dat uit gezet met sterk verbeterd geluid als resultaat. Weliswaar een O3, weet niet hoe dit bij een Kodiaq of Karoq zit, of icm Amundsen. Misschien iets om te proberen, als je dat niet al hebt gedaan?

op een Amundsen in een O3 zit die surround functie ook. Ik moet zeggen dat ik wel tevreden ben over het canton sound system. Er zijn natuurlijk nog betere en duurdere systemen op de markt maar prijs/kwaliteit ben ik er zeker positief over!
 

Bijlagen

  • 196D7746-7D08-4C95-977C-D0A051EACD3E.jpeg
    196D7746-7D08-4C95-977C-D0A051EACD3E.jpeg
    266,2 KB · Weergaven: 85

EdK

Forumguru
Maar ja een O3 is ook geen concertzaal met zijn uitgesproken akoestiek ..... tocch ??
 

Rofffel

Forumguru
Ik moet zeggen dat het dempen/isoleren van de deuren echt ontzettend veel meerwaarde bied voor de audio maar vooral de akoestiek in de auto.
Kost je iets meer dan 100.- en wat werk maar ik doe dit bij al mijn auto's nadat ik dit bij de de eerste zo fijn vond, dat dit het zeker waard is.
De deuren voelen beter aan dan die van een Audi A6.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

Jooo...

Forumguru
Maar ja een O3 is ook geen concertzaal met zijn uitgesproken akoestiek ..... tocch ??
Ja maar natuurlijk zijn er sommige mensen teleurgesteld in het systeem doordat ze er voor bijbetaald hebben. Dus verwachten ze een concertzaal met uitgesproken akoestiek :pieker:
 

WV62

Lid
@Roffel,
-Welke materialen gebruik je voor dempen / isoleren?
-Waar breng je welke materialen aan?
- pas je dit alleen in de voorportieren toe of ook de achter portieren?
Alvast bedankt voor je reactie
 
Dat wordt wellicht wat gortig voor een leasebak:pieker:...... Het klinkt gewoon gek dat je extra speakers koopt, die je dan vervolgens gedeeltelijk uit moet zetten om het geluid beter te krijgen :banghead::sterretjes:

Inderdaad, ik ervaar hetzelfde. De center speaker is te veel aanwezig. Bvb - Als je achteraan zit met het geluid op 'Alle' dan is het heel duidelijk dat het meeste volume van centraal vooraan komt. Bijna zo erg dat het lijkt alsof je maar naar 1 speaker aan het luisteren bent.

Een ander puntje is de subwoofer. Hier vind ik het heel moeilijk om de juiste balans te vinden tussen bas aanwezig, maar geen dreunend gevoel in je oren.

Surround werkt wel, maar is eerder een gimmick. Ik zet het soms wel eens aan bij techno en dan hoor je echt verschillende geluiden voor, achter, links en rechts. Maar het past de muziek ook zo aan dat het lijkt alsof je naar een andere versie van het nummer luistert. Bij alle andere muziekstijlen vind ik surround niet om aan te horen.

Op zich is de installatie wel capabel. Je kan het volume flink hoog hebben zonder vervorming. Maar er zitten een aantal kleine ergernissen in, die (volgens mij) met iets andere aansturing/instelling wel aangepast kunnen worden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rofffel

Forumguru
@WV62 , ik heb gebruik gemaakt van Silentcoat 4mm ontdreuning en absorber. Ik heb de portieren en de achterbak aangepakt.
Is even werk maar het is zo'n gigantisch verschil qua rijd/rolgeluid en de akoestiek wordt beter en de speakers komen beter tot hun recht.
Ja het kan zijn dat andere geluiden meer opvallen maar dit is precies waardoor Skoda goedkoper is dan de VW/Audi broertjes.
Ik heb destijds de ontdreuning en deadeningplannen van de Passat B7 gezien en hier zit echt R&D achter.
Ik wil eigenlijk nog een keer mijn wielkuipen aanpakken aan de voorzijde met ontdreuning en absorber.
 

WV62

Lid
@Roffel, dank je voor deze informatie.
Zelf zit ik ook te denken aan is de wielkuipen met name voor.
Zit nog te twijfelen om de kuipen te verzwaren met anti- dreun of een geluid absorberend materiaal.
Natuurlijk aangebracht op het metaal en niet op het kunststof binnenschepen.
Ik heb enige tijd ook gelezen over spuitbussen welke geluid absorberend materiaal, echter kan dit artikel niet meer terug vinden.
 
Bovenaan Onderaan