Bestelstop per 29-10-2021

Topic in 'Skoda nieuws' gestart door Japanese Power, 29-10-2021.

 1. Wat ben ik blij met mijn Kia, 9 september '21 besteld, gisteren geleverd:cheer:
   
  PizzaPieter, JeSko en Japanese Power vinden dit leuk.

 2. EdK

  EdK Forumguru

  Ik zou lekker deze optie nemen , je weet nu wat je rijd wat ze eventuele mankementen zijn en de lease kan het ook niet volhouden met hun data dat die er uit moet...
  Dus misschien verlengen ze je leasecontract wel !?
  Bij ons gebeurd dit namelijk wel vaker, moet de Caddy of transporter eruit op leeftijd maar weinig kilometers... en dus word leasecontract met 1 of 2 jaar verlengd.
   
 3. EdK

  EdK Forumguru

  Ach man ga je accu's laden.............:koffie:
  Ohhhh er is geen zon....:D
   
 4. Japanese Power

  Japanese Power Forumguru Donateur

  Heb al een visje uitgegooid. 5 jaar is de limit in de lease. 4 jaar is wel verlengbaar als contract.
   
  Cordoba en EdK vinden dit leuk.
 5. Rallye

  Rallye Forumguru

  Niet dat ik in de markt ben voor een nieuwe auto, maar dit is wel jammer. Ik vind de Octi 4 in vijfdeurs eigenlijk mooier dan de Combi (overigens voor het eerst sinds het moderne Skoda weer Octavia’s maakt). De kans dat ik over een jaar of twee een handgeschakelde vijfdeurs RS uit Duitsland kan halen wordt zo wel minder…….

  Zou Pon nu het benzine-gamma van de Combi uit gaan breiden? Bijvoorbeeld met de (niet iV) RS?
   
  Alpha vindt dit leuk.
 6. Tees

  Tees Forumguru

  Als je bij elkaar optelt dat ze krap (understated) in t CO2 budget zitten en dat de SuperB en Octavia nu tijdelijk gestopt zijn, lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat ze een extra uitvoering van de Octavia met een benzineslurpende motor gaan uitbrengen.
   
 7. Rallye

  Rallye Forumguru

  De bestelstop lijkt van Pon, dus met CO2 zal dat niet veel te maken hebben - die betaalt de fabriek. Bovendien zijn het bij de Superb en de Octavia ook bij de Combi’s nu juist de PHEV’s (minste CO2-uitstoot) die niet meer leverbaar zijn.

  De verschuivingen in de produktie (vooral EV en minder PHEV) die de lange levertijden veroorzaken kunnen overigens wel met de CO2-boete te maken hebben. Waarom dan de vijfdeurs Octavia geslachtofferd wordt blijft dan weer onduidelijk…..
   
 8. JeSko

  JeSko Forumguru

  Geen enkele wagen is het waard om zo lang op te moeten wachten, gewoon wat anders gaan rijden, plenty fish in the sea wat dat betreft.
   
 9. andrehj

  andrehj Forumguru

  Magnesium is een erg belangrijk legeringselement voor de meeste aluminiumlegeringen. Puur wordt aluminium vanwege de slechte eigenschappen in de industrie nooit toegepast, het is altijd een legering.
  Veelvoorkomend is bijvoorbeeld 5083 (met ca 4.5% Mg) of 6082 (met ca 1% Mg). Zonder magnesium ook geen aluminium dus.
   
 10. Tees

  Tees Forumguru

  Pon staat niet los van de fabriek hè, tis wel een ander bedrijf, maar reken maar dat Pon instructies krijgt van Skoda in Tsjechië. Misschien dat ze een bepaald doel krijgen en het zelf mogen invullen, of gewoon directe maatregelen, dat zullen wij outsiders nooit weten.
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 11. xplain

  xplain Forumguru Donateur

  En ik kan inmiddels bevestigen dat België ook zal volgen. In de offerte tool van de leasing (rechtstreeks bij de invoerder) zijn de iV motoren inmiddels verwijderd voor zowel de Superb als de Octavia :(

  upload_2021-10-31_13-29-42.png
   
  Laatst aangepast: 31-10-2021
  Cordoba vindt dit leuk.
 12. Krisje87

  Krisje87 Lid

  Skoda ging toch sowieso stoppen met plugin hybrid? Kan het artikel nu niet direct terug vinden...

  Misschien was dit wel het laatste model octavia en krijgen we enkel nog een facelift
   
 13. Rallye

  Rallye Forumguru

 14. xplain

  xplain Forumguru Donateur

  Ondertussen bericht gekregen van mijn dealer dat hij mijn laatste config, zonder mijn weten, al in bestelling heeft gezet ten aanzien van de perikelen met de bestelstop. Moet er morgen langs om dat te bespreken.

  Ik weet het toch niet hoor. Een mooi gebaar van hem, maar wanneer heb je dan je auto?! 2023?
   
 15. Stuiver

  Stuiver Senior Member

  no way dat mijn dealer dat op mijn kosten ging doen. Maar hij weet natuurlijk ook dat ie er wel een andere koper voor kan vinden.
   
 16. sitechris

  sitechris Forumguru Donateur

  Ik heb vandaag uit betrouwbare bron begrepen dat Skoda als eerste een bestelstop krijgt voor bepaalde modellen, daarna SEAT, dan VW en als laatste Audi.

  Begrijpelijk vanuit VAG, want op een Audi zijn de marges het hoogst.
   
 17. xplain

  xplain Forumguru Donateur

  Ik kreeg hetzelfde te horen vandaag bij een Skoda dealer in de buurt. Dan vandaag maar ineens een stockwagen RS iV besteld


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 18. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Niet helemaal begrijpelijk: de Audi's zijn nu niet bepaald het volumemerk binnen VAG. Daarnaast loop je ook het risico dat je klanten nu weglopen omdat een auto met minder marge niet geleverd wordt, maar als ze over 10 of 20 jaar een duurdere auto willen kopen, ze ook niet meer bij VAG gaan shoppen.
   
 19. Joske

  Joske Forumguru

  en dan te bedenken dat ik 28 oktober een RS besteld heb :nailbiting: - dat wordt nog flink afwachten of deze effectief geleverd gaat worden in '22 dus
   
 20. xplain

  xplain Forumguru Donateur

  Wel beetje sneu van de dealer van die bestelling op 28 okt nog door te laten gaan want hoewel ze ermee naar buiten gekomen zijn op 29 okt wist de dealer hier al wel vroeger van, althans de mijne toch.

  Ik had gisteren een videocall met een andere dealer ivm een stockwagen en die deelde gewoon zijn scherm met interne software die de huidige levertijden aangeeft. Nou dan neemt deze daar mooi even screenshots van :)

  upload_2021-11-4_14-24-13.png
  upload_2021-11-4_14-24-23.png
   

Deel deze pagina