Allerlei over Skoda Octavia l

Exciter

Administrator
Tja, lullig...

Maar kan ik je geruststellen met het feit, dat je niet de enige bent? /forum/images/graemlins/wink.gif

Onze Fabia heeft ook na een paar kilometers onder een vrachwagen gezeten. Was toen wel niet onze schuld, maar dat baal gevoel, daar kan ik mij inleven. Gelukkig werden wij toen heel goed geholpen door de dealer, en je ziet er nu niets van terug!

Belangrijk is, dat je man wel terug naar huis is gekomen, heel ook nog, toch? /forum/images/graemlins/smile.gif Had ook anders kunnen zijn.

Hey, succes met het herstellen en op naar de aangename belevenissen met jullie auto.

Na het regen komt altijd weer zonneschijn... /forum/images/graemlins/wink.gif
 

Roald

Nieuw lid
Ach, mijn was 2 weken oud zie de fotogalerie (en ik leef nog, getuigen dit bericht). /forum/images/graemlins/smirk.gif
 
Balen joh :( . Maar goed, manlief is er heelhuids uitgekomen. Lijkt me toch ook belangrijk. Iniedergeval is je nieuwe Octavia kennelijk wel een veilige/stevige auto!
 
Ja mijn man is er heelhuids vanaf gekomen,nu was de klap ook niet zo heel hard,maar beide partijen zijn ok!
Vanmorgen naar de dealer geweest en het wordt gerepareerd,werd misschien wel lastig omdat de dorpels mischien ook wel waren beschadigd,en dat zou wel een probleen kunnen worden,nu rijden we zolang in een Superb wat ook niet verkeerd is!
Bedankt voor jullie belangstelling
Groetjes Miranda
 

Dutch4x4

Senior Member
Oeh, niet zo best. Gelukkig is er alleen blik verbogen. Succes met de afhandeling en gecondoleerd met de no-claimterugval (of is-ie lease?).
 
Zo dan... sinds vrijdag (28-01-05) mag ik mezelf ook een Skoda eigenaar noemen. Ik heb een octavia uit '98 met 130000 op de teller in bezit genomen. Het ging niet helemaal zonder horten of stoten...

Ik was op zoek naar een nwe auto, na wikken en wegen viel mijn keuze op een octavia. Ik vond er een bij een particulier, en na een proefrit besloot ik tot koop over te gaan. Na mijn besluit belde de verkoper dat hij een probleempje had, zijn auto (die hij ipv de skoda wilde kopen) bleek niet aan zijn verwachtingen te voldoen en of hij 2 weekjes langer de auto mocht behouden. Dit vond ik geen probleem (al baal je natuurlijk wel :tongue: ).

Na 2 dagen belde hij met de mededeling dat hij wel een ander auto had gevonden. Ik blij /forum/images/graemlins/smile.gif

Ik haal de auto op in Almere (kom zelf uit de buurt vanb Rotterdam) en rij zo achterin 20km file /forum/images/graemlins/crazy.gif Na 2 uur file en bijna in Vlaardingen valt de uitlaat eronder vandaan /forum/images/graemlins/mad.gif

De volgende ochtend met de verkoper gebeld en wat geregeld (50/50) en nwe uitlaat eronder laten zetten. Na wat gereden te hebben rezen er een paar vragen mbt de boordcomputer, echter er is geen handleiding.

Lange introductie, blij met de auto, nu alleen de vraag: kan ik bij de importeur gewoon de handleiding vragen?

PS.
Foto's in mn sig
 
Kom maar op met je vragen over de boordcomputer. Heb een Octavia 2001, zullen dus toch wel het zelfde zijn. Of stuur even een P.M.
Torance
 
/forum/images/graemlins/smile.gif

Ik heb de importeur gemailed of ze de handleiding alsnog kunnen opsturen. Ik wil hem instellen met de juiste tijd etc. Ik heb er gezien waar het display onder de aanjager zit, bij mij zit ie in de toerenteller.
 
HAllo,Allemaal,
Na 2 weken gewacht te hebben ,hebben we onze Skoda Octavia weer terug.
Er zit een heel nieuw achterportier in en je ziet er niks van..(wat natuurlijk ook niet de bedoeling is)
Hopelijk was dit de eerste en het laatste wat we er mee hebben..
Maar goed,we rijden weer heel blij rond in de Octavia.
Groetjes Miranda
 

Exciter

Administrator
He he, ik zei al tegen je, dat het allemaal goed komt.
Nou, gauw weer gaan genieten... /forum/images/graemlins/smile.gif
 
Mijn raam is afgelopen vrijdag in de deur gevallen. Bij carglass hebben ze er een noodraam ingezet, maar verwezen me verder door naar de dealer. Ik probeer nu de deurpaneel te verwijderen. Ik heb alle schroeven verwijderd (aan de rand, achter deurhendel) maar hij zit nog steeds ergens vast, wie kan mij het foefje verklappen om het paneel te verwijderen /forum/images/graemlins/smile.gif
 

Kymo

Nieuw lid
Weet iemand of het 1.6 blok een riem heeft, of een ketting. Indien het een riem betreft, wat is dan de vervangings interval? Uit het service boekje kan ik in dit geval geen wijs. Betreft een Octavia 1.6 MPI uit 2001 met 139.000 km
 
Hallo allemaal,

Vraagje: onlangs zag ik op een foto een Octavia Combi met i.p.v. zwarte stootstrips aan de zijkant van de auto en op de bumper, stootstrips uitgevoerd in de kleur van de auto.

Weet iemand van jullie of dit gewoon bij de dealer na te bestellen is, of dat dit via andere kanalen te verkrijgen is. Lijkt me nl. mooi voor mijn donkerblauw metallic Octavia Combi (2004). En iemand ook enig idee van de prijs?

Ben benieuwd naar jullie reactie!

Gr Joost
 
Hoi Joost,

Mijn dealer zit in Almere en hij kon me laatst vertellen dat dit ongeveer 500 euro kost.

Het probleem met die stootlijsten is dat ze er niet heel van de auto af komen. Dus daar moet hij nieuwe voor bestellen. Daarna laat hij ze zelf spuiten. Duur grapje dus.

Als oplossing voor dit probleem heb ik maar een zwarte Octavia genomen, zie je die stootlijsten niet zo zitten.
 
heb je de handleiding al of wil je nog weten hoe de boordcomputer ingesteld moet worden. zo ja, stel je vragen maar. ik heb volgens mij dezelfde uitvoering als jij hebt.
 
Bovenaan Onderaan