Aankoop 1.2tsi O2 maar ketting is niet vervangen doen of niet doen.

Topic in 'Octavia II' gestart door M@rco-t, 20-04-2015.

 1. Ridley

  Ridley Forumguru

  Dat is precies wat ik bedoel @Rosinfield heel kort komt wel overeen met wat de mijne ook deed, en daar was niets mis mee
   
  DinkyToy en Rosinfield vinden dit leuk.

 2. emilio3333

  emilio3333 Forumguru

  Ik heb de ketting laten vervangen bij de golf van de misses. Nu 40000 km verder ratelt ie weer bij de koude start. Vervangen is dus gewoon uitstel. Het is een productiefout bij deze motoren helaas. Verder is het blokje perfect na 120000 km. Nooit problemen gehad.
   
 3. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  De kettingspanner werkt op oliedruk............die oliedruk moet eerst opgebouwd worden bij een koude start, zeker wanneer de auto een flinke poos heeft stilgestaan. Wat daarin ook al niet helpt, is de dunne olie die erin zit.:) Die dunne olie sijpelt (te?) makkelijk uit de spanner.;)
   
  DinkyToy vindt dit leuk.
 4. Kevintje

  Kevintje Nieuw lid

  Goedemorgen, ik ben kevin en sinds kort op dit forum omdat ik een octavia uit 2010 ga aanschaffen. Km stand 146450. Verkoper zegt dat de ketting vervangen is maar zojuist de garage gebeld waar deze auto in onderhoud is geweest en die kan er niets over terug vinden. Kun je het zien of deze vervangen is? Alvast bedankt voor de evt reacties
   
 5. newwolf84

  newwolf84 Forumguru

  Bij mijn weten kun je niet aan de buitenkant zien dat deze vervangen is. Er zit geen sticker in je kofferbak met een update die gedaan is. Heb begrepen dat deze nog wel eens ( stiekum ) preventief vervangen werd bij een dealer beurt om zodoende het ketting probleem een beetje te verdoezelen.
   
 6. Spinal

  Spinal Forumguru

  Dat heb ik ook gelezen, dat als een auto binnen kwam voor groot onderhoud de ketting zonder mededeling preventief vervangen werd.
  Op youtube staan genoeg filmpjes met het bekende geluid en klinkt de auto in kwetssie hetzelfde dan weet je genoeg.

  Mijn tip: als je een proefrit met een auto wil maken vraag dan of de garage hem een dag voor je komst al buiten zet (mocht de auto normaal binnen staan) zodat je weet dat de motor koud is. Doe voor de start de motorkap open en start dan de auto, dan hoor je het het best.

  Maar ook dat is geen zekerheid, de mijne begon 3 maanden na aankoop alsnog te ratelen en is onder garantie vervangen. De opmerking van de garage dat hij waarschijnlijk vervangen is vanwege de nieuwe kit randen is natuurlijk onzin want dan kan ook een andere reden hebben.
  Hou in gedachten dat je misschien 900 euro moet betalen voor een nieuwe ketting en dan kan het alleen maar meevallen :D
   
 7. Kevintje

  Kevintje Nieuw lid

  Dat is precies het geval Spinal. Verkoper zegt dat hij vervangen is vanwege de migranten maar bij de onderhoudsgarage is hier niets over bekend. Deze wist mij wel te vertellen dat de auto verder perfect onderhouden is en elk keer zijn geurtjes heeft gehad welke ook te zien zijn in het boekje. Dan rest mij nu alleen nog verder over de prijs te onderhandelen helaas geen bovag garantie.
   
  DinkyToy vindt dit leuk.
 8. Kevintje

  Kevintje Nieuw lid

  Migranten=kitranden :maakmegek:
   
  DinkyToy en ertromp vinden dit leuk.
 9. newwolf84

  newwolf84 Forumguru

  Ohja staat ook nog "elke keer zijn geurtjes heeft gehad" haha

  Mja kan niets anders zeggen dan volg ten 1e je gevoel, dat moet goed zijn en ten 2e een beetje vertrouwen hebben...
   
 10. Kevintje

  Kevintje Nieuw lid

  Ja hij ruikt lekker!! zag het ook nadien. Krijg je met een telefoon.
  Gevoel is wel goed al weet je het nooit. Meestal koop ik auto's die iets goedkoper zijn. Ik kom er nog op terug en waarschijnlijk, als ik de auto heb, komen er nog wel meer vragen. Bedankt voor de antwoorden!!
   
 11. newwolf84

  newwolf84 Forumguru

  In elk geval succes met de aankoop ! Ook als het niets mocht worden ben ik benieuwd wat het dan wél gaat worden ;)
   
 12. Rutger0706

  Rutger0706 Senior Member

  Tussen de € 800 en € 1200 euro, afhankelijk van waar je hem brengt en wat men nog meer tegenkomt. Ik was met € 900 euro klaar, puur preventief na een hoorbare ratel. Niet bij een dealer, maar bij mijn vaste VAG gespecialiseerde onderhoudsman in Waddinxveen.
   
  Beedeewee vindt dit leuk.
 13. m4indc

  m4indc Lid

  Ik ga ook kijken naar een 1.2TSI, 210k op de klok al, als de distributieketting vervangen is door het juiste type, is daarmee het gevaar geweken? Of komt dit na verloop weer terug?

  Is daar wat over te zeggen, risico's na vervanging? Ik vind tot nu toe vooral veel informatie over de kosten van vervanging van de ketting, maar vraag me dus af wanneer ik deze kosten incalculeer, of dit dan alles is. (afgezien van andere gebreken die altijd op kunnen treden)...
   

Deel deze pagina