Aankoop 1.2tsi O2 maar ketting is niet vervangen doen of niet doen.

emilio3333

Forumguru
Ik heb de ketting laten vervangen bij de golf van de misses. Nu 40000 km verder ratelt ie weer bij de koude start. Vervangen is dus gewoon uitstel. Het is een productiefout bij deze motoren helaas. Verder is het blokje perfect na 120000 km. Nooit problemen gehad.
 

Kevintje

Nieuw lid
Goedemorgen, ik ben kevin en sinds kort op dit forum omdat ik een octavia uit 2010 ga aanschaffen. Km stand 146450. Verkoper zegt dat de ketting vervangen is maar zojuist de garage gebeld waar deze auto in onderhoud is geweest en die kan er niets over terug vinden. Kun je het zien of deze vervangen is? Alvast bedankt voor de evt reacties
 

newwolf84

Forumguru
Bij mijn weten kun je niet aan de buitenkant zien dat deze vervangen is. Er zit geen sticker in je kofferbak met een update die gedaan is. Heb begrepen dat deze nog wel eens ( stiekum ) preventief vervangen werd bij een dealer beurt om zodoende het ketting probleem een beetje te verdoezelen.
 

Spinal

Forumguru
Dat heb ik ook gelezen, dat als een auto binnen kwam voor groot onderhoud de ketting zonder mededeling preventief vervangen werd.
Op youtube staan genoeg filmpjes met het bekende geluid en klinkt de auto in kwetssie hetzelfde dan weet je genoeg.

Mijn tip: als je een proefrit met een auto wil maken vraag dan of de garage hem een dag voor je komst al buiten zet (mocht de auto normaal binnen staan) zodat je weet dat de motor koud is. Doe voor de start de motorkap open en start dan de auto, dan hoor je het het best.

Maar ook dat is geen zekerheid, de mijne begon 3 maanden na aankoop alsnog te ratelen en is onder garantie vervangen. De opmerking van de garage dat hij waarschijnlijk vervangen is vanwege de nieuwe kit randen is natuurlijk onzin want dan kan ook een andere reden hebben.
Hou in gedachten dat je misschien 900 euro moet betalen voor een nieuwe ketting en dan kan het alleen maar meevallen :D
 

Kevintje

Nieuw lid
Dat is precies het geval Spinal. Verkoper zegt dat hij vervangen is vanwege de migranten maar bij de onderhoudsgarage is hier niets over bekend. Deze wist mij wel te vertellen dat de auto verder perfect onderhouden is en elk keer zijn geurtjes heeft gehad welke ook te zien zijn in het boekje. Dan rest mij nu alleen nog verder over de prijs te onderhandelen helaas geen bovag garantie.
 

newwolf84

Forumguru
Ohja staat ook nog "elke keer zijn geurtjes heeft gehad" haha

Mja kan niets anders zeggen dan volg ten 1e je gevoel, dat moet goed zijn en ten 2e een beetje vertrouwen hebben...
 

Kevintje

Nieuw lid
Ja hij ruikt lekker!! zag het ook nadien. Krijg je met een telefoon.
Gevoel is wel goed al weet je het nooit. Meestal koop ik auto's die iets goedkoper zijn. Ik kom er nog op terug en waarschijnlijk, als ik de auto heb, komen er nog wel meer vragen. Bedankt voor de antwoorden!!
 

newwolf84

Forumguru
In elk geval succes met de aankoop ! Ook als het niets mocht worden ben ik benieuwd wat het dan wél gaat worden ;)
 

Rutger0706

Senior Member
Oké, en stel ik koop een occasion en neem de gok wat betreft de ketting. Paar maanden later (net buiten de garantie uiteraard) begint de ketting te ratelen o.i.d. Wat kost zoiets??

Tussen de € 800 en € 1200 euro, afhankelijk van waar je hem brengt en wat men nog meer tegenkomt. Ik was met € 900 euro klaar, puur preventief na een hoorbare ratel. Niet bij een dealer, maar bij mijn vaste VAG gespecialiseerde onderhoudsman in Waddinxveen.
 

m4indc

Lid
Ik ga ook kijken naar een 1.2TSI, 210k op de klok al, als de distributieketting vervangen is door het juiste type, is daarmee het gevaar geweken? Of komt dit na verloop weer terug?

Is daar wat over te zeggen, risico's na vervanging? Ik vind tot nu toe vooral veel informatie over de kosten van vervanging van de ketting, maar vraag me dus af wanneer ik deze kosten incalculeer, of dit dan alles is. (afgezien van andere gebreken die altijd op kunnen treden)...
 
Bovenaan Onderaan