3 kinderzitjes achterbank

RefleCs

Forumguru
Is een mobiel 'zitje' wat zoon of dochterlief zo in zijn of haar rugzakje mee kan nemen als ze met opa of oma mee gaat of op vakantie in een taxi of huurauto. Is in alle opzichten ruimtebesparend. Ik zal een foto posten als ik m'n zoon er op heb zitten ;)

Is het een voor de NL markt goedgekeurd zitje?
 

Niels83

Forumguru
Ik heb 2 kinderen van 2 en 5 jaar. Eén Maxi Cosi Familyfix met Pearl stoel erop voor de 2-jarige en een Rodifix stoel met isofixbevestiging voor de 5-jarige. Ik kan je vertellen dat door de breedte van beide stoelen een derde passagier achterin het midden niet fijn zal zitten. Een volwassene past er sowieso niet meer tussen, een kind van 7 zal het er ook niet fijn hebben. Ik doe dan de aanname dat de kinderen van 0 en 3 nog in autostoelen zitten en het kind van 7 hooguit een verhoger gebruikt en dus in het midden zit.

Als je geen gebruik maakt van de isofix bevestigingen, dan denk ik dat het een stuk makkelijker wordt. De stoelen kunnen dan verder uit elkaar staan waardoor er in het midden meer ruimte overblijft.

Vanaf volgend jaar veranderd er van alles en zijn stoel verhogers tot.... kilo niet meer toegestaan.
 

family man

Senior Member
ik heb 3 kinderen achterin, 4,7 en 9 jaar allen in een grote kinderstoel (15 t/m36 kg).
ze passen alle drie naast elkaar, waarbij de middelste ongeveer 1 cm voor de andere uitsteekt, daardoor zitten de leuningen van de buitenste stoeltjes aan 1 kant (binnenzijde) onder de middelste stoel, hierdoor zit alles perfect vast en staan de stoeltjes netjes recht!
Met isofix krijg je maar 2 stoeltjes achterin!

De kleinste zit bij mij in het midden (hoofdsteun het laagst) en stoeltje iets verder naar voren en kan nu nog niet met de voetjes op de middentunnel (met rubberbeschermflap).

Bij mijn vrouw in de Zafira B is dit ook geen probleem!

Wat wel een probleem was in beide auto's is de gordels in de sluitingen steken, schuiven/wrikken met stoeltjes waar de kinderen inzitten, en altijd je handen ertussen...

Hiervoor gebruik ik gordelverlengers, die voor de Opel zijn gemaakt van gordelsluitingen en pinnen van een opel (omdat deze niet de standaard maat maar extra breed waren) met nieuwe gordelband (mijn buurman werkte op een gordelfabriek..)

Probleem met de Superb was de gordelpin die niet goed in de verlengers paste, door de vorm van de chromen pin klikte dit niet, maar van de sluiting aan de buitenzijde (doet niets af aan veiligheid) een randje plastic afgedremeld... klik het paste..je ziet het ook niet echt omdat dit aan de onderkant zit als de gordel dichtzit zeg maar.. (tip die verlengers op aliexpress van 3 euro zijn dezelfde als je hier voor 25 euro per stuk betaald).

wij hebben 6x (voor 2 auto's) de Romer kid autostoel met de zelfde bekleding, echter de nieuwe passen niet naast elkaar in de Superb (wel in de Zafira), de oudere (bijna de zelfde, ook dezelfde stof zijn net iets minder breed) en deze passen dus net weer wel in de Superb.

tot 150 cm groot zijn stoeltjes verplicht voor de kids, achterin ook zij airbags.. denk dat ze zo veilig mogelijk zitten.

Ik zal eens kijken of ik foto's heb.. ja gekeken... vanuit de achterbak zie je de 3 stoeltjes, en de hoogte van de hoofdsteunen, en de mod van de gordelverlengers..




IMG_1734.JPG image-22-03-16-21-52.jpeg
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: CDK

MacRembrandt

Forumguru
Hoewel ook Volvo die gordelverlengers zelf kan leveren is het in Nederland volgens mij officieel niet toegestaan.
Het is wel handig en bijna onmogelijk zonder.

Maar we mogen ons nog gelukkig prijzen: de stoelen volgens de nieuwe norm (langer achterwaarts) zijn zo groot, dan kun je drie naast elkaar echt compleet vergeten. Zit je met drie kinderen dus al bij een drie-rijen MPV/SUV/van. En laat dat aanbod nou niet bijzonder groot zijn........
Maar wellicht dat de auto-industrie daar wel weer wat op vindt.
 

Jedi

Lid
Ik heb drie jongens achterin: 9, 7 en 3 jaar. Jongste zit in stoeltje in het midden, de andere op zitverhogers aande buitenkant. Past prima, ze vinden het ook fijn om op langere ritten tegen de stoel in het midden aan te leunen. Ik gebruik inderdaad ook gordelverlengers (via gordelspecialist.nl). Officieel in NL niet goedgekeurd (nooit aangevraagd) in andere EU landen (DE, BE, FR etc. wel). Zit goed vast en werkt als een gewoon gordelslot.
 

Senned

Actief lid
@Corné de Kluijver laat me je bevindingen weten van de mifold - ik heb ruim een jaar geleden deze optie toen ergens hier gepost dacht ik. heb hem zelf nog niet besteld maar sta op het punt.
Momenteel zitten de jongste kinderen (4 + 6) op een stoelverhoger aan de buitenkant en in het midden zonder stoel de oudste van 8 jaar.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Jedi

Lid
@Senned, een andere optie is eventueel ook de 'bubblebum'. Een opblaasbaar kinderzitje, in NL verkocht en EU goedgekeurd. Heb deze ook een aantal jaar gebruikt totdat een vriendje deze onderkotste ;). Wordt geleverd met een klein tasje om in op te bergen.
 
Ik heb een superb uit 2016 en 3 kinderen van 4,6 en 8. Drie kinderstoelen is geen probleem, maar niet mogelijk met isofix. Ik heb 1 extra smalle stoelverhoger welke opblaasbaar is en mooi in het midden past.
 

CDK

Forumguru
@Corné de Kluijver laat me je bevindingen weten van de mifold - ik heb ruim een jaar geleden deze optie toen ergens hier gepost dacht ik. heb hem zelf nog niet besteld maar sta op het punt.

Bevalt prima, vast zetten gaat vlotjes, los maken is iets meer werk in vergelijking met een autostoeltje.
De bijgevoegde foto's zijn overigens van voorin de auto op de bijrijdersstoel.

8cb0eaecbabceb991f54858a5c293552.jpg


6cd4f2bb0683ac1013a411c6000142b6.jpg


13cc2479ce3f77f61ec483153af72868.jpg


462481faef4f1cdf138ee59c14f0573e.jpg
 

Bakkertje

Forumguru
Ik ben destijds met 3 kinderstoelen naar de dealer gegaan en uiteindelijk een S2 twindoor besteld in plaats van een combi.
Maar dit verhaal heb ik inmiddels al een keertje of 6 geschreven hier op het forum ..

De deuren van een combi zijn korter dan die van de hatchback. Bij een combi heb je direct na de deur een dikke C stijl zitten, bij de hatchback niet. Daardoor heb je op schouderhoogte in de hatchback meer ruimte, daardoor kun je de rugleuning van de stoelverhogers langer blijven gebruiken.

Daarnaast was destijds (ik weet niet of dat nu nog zo is) de middelste zitplek bij de Superb smaller dan bij de Passat. Maar of dat anno S3 nog zo is weet ik niet.

Als laatste nog, gordelverlengers zijn niet alleen verboden, maar ook niet veilig. Wij hebben altijd gefrommeld tussen de stoelen. Niet optimaal, maar het gaat. En zeker voor die paar keer dat je met z'n 5-en in de auto zit zou ik het gewoon met de standaard sluiting doen.

Wat ik zou doen is nog even wachten op de Skoda Kodiaq, al dan niet met de twee extra zitplekken :jaja:
 
2 weken geleden de zoektocht gestart naar de juiste oplossing voor het veilig vervoer van onze 3 dames (0, 3 en 5 jaar). Een paar uur bij het Babypark Kesteren doorgebracht door met allerlei stoeltjes naar de superb te lopen, overigens erg goed ondersteund door de verkopende dame aldaar!
Eigenlijk heb ik de voorkeur voor Römer stoelen maar deze zijn over het algemeen te breed.
Graag wil ik

Uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de volgende combinaties passen:

2x Maxi Cosi Rodi Air Protect (groep 2/3) + 1x Easy Base 2 icm Maxi Cosi Pebble (groep 0)
2x Maxi Cosi Rodi Air Protect (groep 2/3) + 1x Maxi Cosi Rubi XP (Groep 1)
2x Maxi Cosi Rodi Air Protect (groep 2/3) + 1x Britax Römer King II LS
3x Maxi Cosi Rodi Air Protect (groep 2/3 stoelen)

Optie 1 zit inmiddels in onze auto, zal later een foto posten.
 

Bakkertje

Forumguru
Gordelverlengers zijn niet toegestaan ;)

Bij ons zijn het juist de Römer stoelen geworden omdat die in de breedte in te stellen zijn. Daardoor ontstaat er ruimte om bij de gordelsluiting te komen.
Overigens heb ik het juist andersom gedaan, ik heb de auto bij de stoeltjes uitgezocht :deuk::D
 

rick_l

Lid
@Corné de Kluijver en anderen die de Mifold inmiddels hebben... hoe bevalt hij?
Of eventueel mensen die de Bubblebum gebruiken?
https://www.bubblebum.nl/product/bubblebum-zwart/


Ik heb zelf net een nieuwe Skoda Octavia Hatchback besteld... om 3 weken later te horen te krijgen thuis dat we een derde kinderzitje nodig gaan hebben :)
Momenteel zitten mijn kinderen in een X-Adventure Groep3-5 (dochter van 6) en een Maxi Cosi Tobi (zoontje van 4).
We zijn voor de laatste op zoek naar wat anders, maar goed, als ik nog wat erbij moet gaan zetten op de achterbank op termijn, koop ik graag goed in.

We zijn met mijn huidige Octavia Combi (uit 2014) al een uurtje bij Babypark geweest en we kwamen tot de conclusie dat niet heel veel zal passen, zeker omdat ik niet aan de gordelverlengers wil.
Maar goed, ik vind 2 Römer stoelen ook een flinke aanschaf.

Nu had ik me al half half neergelegd dat de oudste in het midden mag, maar dat was voor ik hier ben gaan lezen (dom dom dom).
 

Bakkertje

Forumguru
Gefeliciteerd @rick_l en welkom bij de club van vaders met 3 kinderen :bloemen:

In onze S2 (in de breedte net zo groot als jouw O3) paste het met 2 Römer stoeltjes en een maxicosi. En inderdaad ideaal is het niet, maar het gaat wel.
1 van de kids voorin zetten is ook nog altijd een optie natuurlijk, maar dan zit je als volwassene achterin niet echt comfortabel..
 

rick_l

Lid
Ja dank je wel :)

Balen dat die Römer stoeltjes ook al snel 300 euro gaan kosten. Had zo gehoopt iets met een wat goedkopere oplossing te kunnen doen. Ben namelijk wel gecharmeerd van de Mifold.

Want inderdaad, als volwassene er nog eens tussen moeten is echt een crime. Ik doe het mijn schoonmoeder nog wel eens aan (true story), maar verder zou ik het niemand aan willen doen.
 
Bovenaan Onderaan