20% korting ABT chiptuning

sitechris

Donateur
Toptuners als JD en Abt verstaan hun vak. Tunen levert dus nauwelijks extra risico op. Meestal kunnen versnellingsbak en andere onderdelen een pk winst van 30 pk wel aan. En zeker als je niet altijd het volle vermogen aanspreekt, zou ik risico met tuning wel durven nemen. Je auto gaat er wel lekkerder van rijden, is ook wat waard toch?

Ik zou wel bij 1 van deze 2 tuners gaan shoppen. Skoda Center Utrecht doet bv veel zaken met De Groot tuning uit Meerkerk, maar daar zou ik (ik spreek uit ervaring) met een grote bocht omheen lopen. Ook bij bedrijven als Ziptuning heb ik gezien de wisselende recensies mijn bedenkingen.
 

Racer

Lid
Goedemorgen,

Ik heb ook 2 jaar 'gewacht' met tunen totdat de auto uit garantie was, met name omdat ik onvoldoende vertrouwen had. Mijn duurbetaalde trots (prive-auto) overleveren aan een tuner die mijn motor (ea componenten) over de kop jaagt, zag ik niet zitten.

Nadat ik me wat meer had verdiept, heb ik toch de stap genomen. Tsjonge jonge, wat een deskunge specialisten zijn het, zo'n maatwerkchip is echt een kunststukje. En wat een extra fun bezorgt de extra power!

Elke dag een grote grijns!

@sitechris: volgens mij is er minimaal 1 andere tuner die zijn strepen heeft verdiend....

Racer
 

MarcoO2

Forumguru
@ Constant: tuners benutten inderdaad de marge die fabrikanten aanhouden voor het geval dat de auto ergens in oost-europa op RON91 ofzo moet lopen. Onder de normale west-europese omstandigheden (en de bijbehorende brandstofkwaliteit) heb je een redelijk grote marge.

@ Michel: als je RON98 tankt, loopt'ie wel beter en zuiniger, maar ook na tuning is dat niet verplicht. JD adviseerde het mij wel. Prijstechnisch zla het misschien helemaal niet zoveel uitmaken als je zou denken, dankzij het feit dat de motor er ook wat zuiniger door rijdt.

Al met al: ik rijd inmiddels bijna 50.000 km met mijn gechipte leasebak, en tot volle tevredenheid!
 

Michel

Forumguru
Vandaag heeft mijn auto een onderhoudsbeurt gehad en heb ik aan de dealer gevraagd of mijn Octavia geschikt is voor ABT tuning. Dezelfde actie als in april loopt nu namelijk ook.
Mijn auto is inderdaad geschikt. Maar in de voorwaarden van PON / ABT / Skoda staat wel dat je na tuning verplicht bent om altijd RON 98 te tanken, waarschijnlijk om zeker te zijn. Ik weet niet of dit het verbruik compenseert, want mijn auto rijdt nu dermate zuinig, zeker sinds ik afscheid heb genomen van de door mij zo vervloekte Bridgestone Potenza banden, dat ik verwacht dat ik dit in mijn portemonnee ga merken. Ik heb dus afgezien van een tuningbeurt. Heb ook niets te klagen over de prestaties van de standaard 1.4 TSI.
 

sitechris

Donateur
Mss gekke vraag, maar RON 98 is lang niet meer overal verkrijgbaar. VPower is nu toch ook 95 RON om een voorbeeld te noemen? Betekent dit dat je altijd een BP moet zoeken?
 

Constant

Erelid
Ik neem de ABT tuning op mijn 2.0 TDi, de 20% korting haalde me over de streep! Maandag gaat de auto naar de dealer (je moet binnen de actieperiode de handeling hebben laten verrichten) en ik ben benieuwd naar het resultaat!
 

VEEJAY

Forumguru
Vpower is 97 octaan. Of Vpower Racing 100 octaan in Duitsland. Ik meen mij te herinneren dat over een paar jaar alleen nog 97 octaan wordt toegestaan door de regelgeving in NL.
 

Race Eend

Forumguru
Uhh veejay, het klopt deels wat je zegt inderdaad.

Vpower is volgens shell ron 97, echter mogen ze dit volgens de regelgeving niet op de pomp zetten, het is OF 95 OF 98.

Gezien het geen 98 is, moet men 95 op de pomp vermelden.

Overigens kun je 98 ook 'aanmaken'.

40 liter vpower, met 5 liter e85 bio-ethanol, maakt ook octaan 98-99.
 
E

Ex-lid 2926

Doet me denken aan mijn brommer tijd begin 70er jaren. Benzine bij de plaatselijke pomp in het dorp halen in een jerrycan en speciale 2Tact olie in de juiste hoeveelheid bijmengen. Dan roken de uitlaatgassen hetzelfde als van de 2T racemachines op het TT circuit.
Nu vind ik bijmengen niet meer van deze tijd. Veel kleine onbemande tankstations verkopen geen RON98. Abt tuning zou ik dus zelf niet overwegen als ik een benzineauto zou rijden.
 

___JC___

Forumguru
Waar blijven al die E85 pompen eigenlijk hier in NL? In Zweden bijvoorbeeld is het heel normaal en kan je het bijna overal tanken.
Ow en ook met gewoon 95 in je tank merk je ECHT het verschil van een Abt chippie wel hoor.
 

___JC___

Forumguru
Ik weet dat ze dr wel zijn, maar nog veel te weinig. Zou ook raar zijn om een brandstof te promoten die milieuvriendelijker is en meer vermogen levert. :)
 

Race Eend

Forumguru
Je mag er alleen niet puur op rijden (E85) als je auto er niet op afgesteld is. Mengen werkt prima (ethanol voegt shell ook toe aan vpower bv).
 

Constant

Erelid
Ik rijd nu sinds een dag ABT getuned rond, eerste ervaringen zijn zeer positief. Duidelijk meer vermogen en de motor lijkt rustiger te lopen.
 
Bovenaan Onderaan