Levertijd New Octavia 16 TDI

Een Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Elegance.

Heey ook een indicatie die ik heb gekregen van HK in Enschede

Besteld begin Mei,
Eerste verwachte leverdatum 1e week September,
2 weken later een telefoontje dat het ergens begin Oktober word.

Productie week geloof 35 of zo.

Tot die tijd maar een een Ford Focus 1.6 benzine.
 

Streep

Nieuw lid
Tja het is lang wachten....maar als ik eens op het forum rondkijk heb je dan ook wat

Heb in week 8 een Octavia Combi 1.6 TDI GreenTech Amb. Business Line handbak, zwart metallic besteld.
Verwachte productieweek: week 32. (3 -4 weken later de aflevering??)
Dus ongeveer 28 weken levertijd als deze planning klopt :ahum:


Trouwens, wordt wel modelspecificatie 2012....dus Amundsen navigatie met West-Europa navigatiesoftware af fabriek. Verder volgens mij geen noemenswaardige wijzigingen voor de Octavia....

Ik ben benieuwd hoe deze auto gaat bevallen, hiervoor 2007 Ford Focus Wagon 1.6 TDCI 109pk gereden...nu tijdelijk een 2005 Superb 1.9TDI.
 
Vorige week aan mijn werk doorgegeven welke o2c 1.6 ik wilde hebben, maar als ik dit zo lees, 2012....:) niet alleen het model, maar ook de levering. Ohja ik heb de kleur Lava Blue gekozen !!!

zojuist mail gekregen, verwachte leverdatum is 15 november...
 

Rob_02

Nieuw lid
Levering octavia comi 1.6 tdi Ambition Businessline

Hoi,

deze auto is besteld op 1 juni, brief ontvangen dat de verwachte levertijd eind september is. Wat een levertijd. Eigenlijk lijkt het nergens op. Tegen de tijd dat je de auto krijgt is er een nieuw type uit gekomen.:biggthumpdown:
 
Wat er vlak na de bestelling wordt gemeld over de levertijd is niet altijd betrouwbaar, ik kreeg in de week na de bestelling week 30/31 te horen als leverdatum, dat is uiteindelijk week 25 geworden. Andersom gebeurt het ook trouwens.

Het hangt er ook erg vanaf welke uitvoering en opties er besteld zijn, een aantal zaken zijn lastig te leveren momenteel, ik hoorde bij de dealer dat het oa gaat om DSG, de Amundsen radio, bepaalde modellen 15" velgen, PDC voor, en ik meen dat ook het 1.6TDI blok langere levertijden oplevert.
 

CharlesTucker

Forumguru
Bij mij loopt alles nog volgens het eerste plan, vandaag werd ik gebeld door de dealer, m'n auto is vorige week geproduceerd en inmiddels gearriveerd in NL bij de importeur. Dat betekent volgens hem dat ie deze week nog bij de dealer geleverd wordt, en ergens volgende week kan ik hem dan ophalen. Allemaal prima, en vrijwel helemaal volgens de bij de bestelling in maart (week 11) afgegeven voorspelling. Toen werd verteld op de voorlopige productieplanning in week 24, bij de dealer in week 26, bij mij in week 27. Productie is week 25 geworden, bij mij in week 27 klopt nog steeds.

Het betreft een O2C, 1.6TDi, Elegance (geen BL), Arctic Green, vrijwel geen toeters en bellen (wel PDC voor, sunset glass, en een kofferbakschaal). Standaard 15" velgen. Die waren de volgens de dealer inderdaad slecht leverbaar, hij zou de auto dan ook met 16" bestellen en ze zelf omwisselen. Kortom, ziet er allemaal goed uit, ik hoef maar een kleine week een auto te lenen (ik moet wel a.s. vrijdag m'n leaseauto inleveren).
 
28 juni besteld mijn tweede Octi 2:

1.6 TDI Hatchback, Elegance Business Line Greentech, Black magic pearl metallic, leren bekleding, stoelverwarming, schuif-/kanteldak, kleine spoiler op de kont, zenith 17" directset, dorpellijsten met Ocativia opdruk, bluetooth carkitvoorbereiding, zonwering zij-en achterruit.

Leverdatum zoals nu gepland: week 2, 2012...
 
Hallo allemaal,

Besteld in week 01-2011 en afgeleverd vandaag: Mijn nieuwe Octavia Combi - Elegance BL_1.6Tdi_DSG7.

De eerste kilometers gereden en die zijn prima bevallen.......; het wachten meer dan waard dus.

Ed
 

CharlesTucker

Forumguru
Gefeliciteerd en veel plezier ermee! Zelf heb ik inderdaad zojuist een afspraak gemaakt voor levering aanstaande woensdag, helemaal exact volgens de oorspronkelijke inschatting van de verkoper.
 

jurjen

Lid
Ik zie dat de verwachtingen nog steeds ver uiteen lopen. Mijn Octavia 1.6 TDI Elegance DSG HB is deze week besteld en mij is een geschatte leverdatum van half oktober opgegeven. Ca 16 weken dus.
 

valentino46

Nieuw lid
Hopelijk het wachten waard, maar donderdag mag ik hem ophalen na bestelling in wk9. 16weken levertijd dus.

Het is een O2 1.6 TDI Elegance Executive geworden, zwart metalic, met elektrische stoelverstelling én verwarming, sunset, chroomstrip, standaard 15" velgen (tot 1uur na levering mijn nieuwe 17" 5x2 spaaks er onder gaan bij de bandenspecialist), PDC en Bleutooth.

Als ie net zo gaat als mijn Avensis D4D Executive dan komt het helemaal goed ....
 
Besteld op 4 juli geeft een geplande aflever datum van 11-11-11 volgens de dealer.

Octi combi 1.6TDI greentech elegance. Plus sunset, mf stuur en MDI.
Zag vandaag foto van de lava blue. Is toch wel ok. Maar ik krijg geen spijt van black magic.
 
Vandaag telefoontje gehad van de dealer. Zoals ik het begreep, afgelopen vrijdag besteld (1 juli) verwachte productie begin november, maar als de levering na 15 nov is, wordt hij doorgeschoven naar jan 2012 (lease auto namelijk).
Ohja, O2C business elegance 1.6 tdi (20%) in Lava Blue. Extra is sunset, vaste trekhaak, hondenrek.
 

CharlesTucker

Forumguru
En zoals beloofd is de auto inderdaad vandaag betaald, verzekerd en geleverd, en na een uitgebreide uitleg door de dealer hebben we de eerste kilometers erop zitten. De eerste indruk is uitstekend, maar dat was allemaal nog stadsverkeer. Dat start-stop systeem is de eerste keer paar wel even wennen, ik ben benieuwd hoe lang dat wennen gaat duren. Morgen mag de nieuwe aanwinst zich gaan bewijzen in het woon-werkverkeer op de snelweg, maar vooralsnog ben ik dik tevreden. De levering was dus exact volgens de voorspelling bij de bestelling in week 11. Het betreft overigens een O2C, Elegance, 1.6TDi (greentech), Arctic Green, met als extra's PDC voor, sunset en een kofferbakschaal
 
Vanavond even bij de dealer geweest, mijn Octavia is conform de aangepaste planning in week 25 geproduceerd en donderdag bij Pon gearriveerd. Wel grappig ik werk vlak bij het spoor en donderdag kwam er weer een "VAG-trein" langs met oa een serie zwarte Octavia Combi's. Blijkbaar zat mijn 1.6 TDI GreenTech Ambition BL daar ook bij.
Deze week komt de auto bij de dealer binnen, trekhaak, carkit (Cartronic) en velgen monteren (heb van de dealer een setje 16" Proxima van een Elegance over kunnen nemen ipv de meebestelde 16" Crateris) en dan rijden maar!

Ben na 9 jaar (3x lease) Seat Alhambra gereden te hebben benieuwd naar de eerste ervaringen. Heb ondertussen in 7 weken ruim 7000 km met de leen combi (1.9 TDI, 2004, 215K km) van de dealer gereden en was aangenaam verrast over hoe deze "oude" auto nog steeds reed.
 

djmshell

Senior Member
@ MyFirstSkoda: toevallig ook een rally green faab combi gespot? ( grote kans die dan van mij wordt:grin:)
 

CharlesTucker

Forumguru
@reddrummaster: Vooralsnog bevalt de auto uitstekend, ik zal ergens volgende week wel een wat uitgebreidere "review" plaatsen.

@MyFirstSkoda: Klinkt goed, maar wel apart verschil met die van mij, die is ook (conform planning) in week 25 geproduceerd, en dus ruim een week eerder (vorige week dinsdag) bij Pon gearriveerd, vorige week vrijdag bij de dealer, en sinds woensdag rijdt ik er mee rond. Maar ja, als die van mij op maandag geproduceerd is en die van jou op vrijdag of zo is het al niet meer zo vreemd. In ieder geval succes met de laatste loodjes wachten, en veel plezier ermee!
 

thomaserati

Nieuw lid
Ook ik heb een octavia besteld. Besteld in mei, levertijd toen max 3 maanden. Inmiddels opgelopen naar eind oktober, begin november (en dan moet het leer er nog in...).

Maar goed, we wachten rustig af. Gaat om de volgende Octavia:

Octavia Combi 1.6 TDI Elegance Business Line Greentech

Black magicpearl

met daarbijde volgende opties:

Scheidingsnetachter achterbank
Mobile device interface, aansluiting voor externe media-opslag
Stoelverwarming op voorstoelen
Metallic lak
Sunset, extra donker getinte ramen achter
4816 Mustang, lederen bekleding
MDI Kabel Ipod
Velgen 17" Pallas
Rubber kofferbakmat
mObridge BT carkit incl zwanenhalsmicrofoon
Uitlaatsierstuk (FDC 620.001)
Dorpellijsten (KDA 600 002)
Dubbele bodem kofferbak
Levering zonder type aanduiding

De EleganceBL is al redelijk compleet, maar met deze opties volgens mij helemaal mooicompleet toch?

pffff, nu maar hopen dat het snel eind oktober is....










 
Nog een paar dagen wachten....
Op 15 maart (wk 11) mijn Octavia combi Ambtion BL 1.6 tdi GreenTech besteld bij de dealer, het ging om een al lopende bestelling van een showroomauto. Productie zou week 18 zijn, dit werd opeens verschoven naar week 26 en uiteindelijke bevestigd op week 25. Uiteindelijk op 12 juli bij de dealer gearriveerd (wk 28) en wordt komende woensdag afgeleverd (wk 30). Vaste trekhaak zit er al onder, maandag gaat de auto naar de poetser, Cartronic carkit en de velgen moesten gisteren nog gemonteerd worden. We wachten af .....
 
Bovenaan Onderaan