Trilling in de auto op de snelweg, hoogteslag banden?

Sneeuwwitje

Senior Member
Per merk banden is er ook wel verschil. Statisch balanceren lost dat iig niet op. Met een Hunter road force is er nog wel iets te verbeteren vaak. Met de eerste set winterbanden die op de vrijwel nieuwe octavia werden gezet ook problemen. De zomerbanden niks aan de hand. Zelfde liedje heb ik met de S3 gehad, super fijn rijdende auto, na 1000km winterbanden er op en de trillingen begonnen.
 

Arjan1985

Senior Member
Stomme vraag van mij, kan het ervaren van trillen nog aan de remschijven liggen? Geen hapje roest af gesleten of zo? Of met dat wisselen van die wielen de schijf aangetikt.

Ik zou idd ook asap velgen testen los van de band, andere bandenboer en evt setje leen velgen.

:ot:
Als ik het zo lees mag ik mijzelf gelukkig prijzen. Auto stond minimaal paar maanden stil bij aankoop en alle velgen rondom beschadigd, maar (is een gevoel) nul trillingen. Rij standaard 2,8 en nu 3 bar rondom (beladen) op 18 inch. Vind het anders te zwaar sturen bij lage snelheid (zal ook een gevoel zijn).

Is die trilling die jullie ervaren er zo 1 dat je je stuur niet kunt loslaten of als je die loslaat je die ziet trillen/bewegen op een weg waarvan je zeker weet dat die normaliter vlak is.

Nu je toch gaat testen met die bandenspanning. Ben je ooit oven de 2,5 geweest? Wat doet de trilling met 3 bar?
Als m’n Fabia 15 inch trilde (velg was aangekoekt met modder bleek achteraf) deed ik er ook 3 in. Scheelde heel veel.
 

Arjan1985

Senior Member
Terugkomende, denk ik niet dat het aan de schijven zal liggen. Nieuwe zomerbanden @Raoul Esman ( en ander merk) zal het oplossen denk ik. Ik lees ook trillingen (als ik het wel heb) met winter en All season banden en minder trillen tot niet bij zomerbanden

Geef mij maar een recht toe recht aan profiel ipv die vage a symmetrische high tech vormpjes op die loopvlakken.

Hoe is het trillen met veel regen?
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan