Amundsen Het grote Amundsen-topic

Rallye

Forumguru
@Green Misschien kun je een foto plaatsen van zowel je Amundsen als de plek onder de rechterstoel waar evt. de bluetoothmodule zou moeten zitten. Zitten daar nog losse snoertjes? Losse modules zijn overigens te koop, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Overigens: als je je telefoon laat zoeken naar bluetooth-apparaten, wat vindt die dan?
 

AndreM

Forumguru
Als ik de handleiding van de Amundsen doorneem, zie ik op blz.10 een sterretje achter instellingen telefoon staan.
Zou het misschien zo zijn, dat dit toen een extra optie was die je erbij moest kopen?
 

Green

Actief lid
@Rallye als ik mijn telefoon laat zoeken vindt deze geen apparaten zegt ie,bt staat aan !!!

@AndreM Ik heb het originele boekje idd er ook bij gehad en precies de handelingen gevolgd,zonder resultaat.!!!

Opzich vindt ik het vervelendste momenteel dat ik op mijn maxidot geen andere gegevens kan raadplegen,behalve als ik nav gebruik !!!,wellicht even langs de dealer? Of is er iemand die er een oplossing weet.
 

Green

Actief lid
@Rallye nee hij blijft om een telefoon vragen,ik heb alle knoppen al geprobeerd op den hendel zijkant en onderaan de handel !!,vorige week ook gehad maar toen na ritje met navigatie was alles weer normaal!!!
Nu niet.!!
 

Joske

Forumguru
Ik zou eens een andere telefoon proberen? :)

en anders mag je er toch wel vrij zeker van zijn dat de BT-module vleugeltjes gekregen heeft of nooit fabrieksaf gemonteerd is geweest.

Maar normaal zou de "phone" knop dan als "mute" werken indien er geen module aanwezig is. Of vergis ik mij nu :)
 

joslia

Nieuw lid
Het is gelukt de skoda SD kaart van nieuw kaartmateriaal te voorzien en inmiddels functioneert het. 1 probleempje voice control werkt nu niet meer met gesproken adres ingave. Meer mensen dit probleem?
 

Joske

Forumguru
Bij mijn Columbus had na de volgende koude start wel problemen met mijn DAB ontvangst, net de eerste keer na het starten na installatie van de update. Na afschakelen contact, wagen heeft toen paar uur stilgestaan werkte alles weer zoals het hoorde en nadien ook geen last meer van gehad..


Anders eens een "reset" doen van het toestel? Dus I/O knop ingedrukt houden zodat ie terug opnieuw opstart? :)
 

AndreM

Forumguru
Uhhhhh @Joske ,

Volgens mij staat hierboven "het grote Amundsen-topic" en geen Columbus. :deuk:

Teveel gegeten deze dagen misschien? :yeah:

Ik zou eerst de oude kaarten er weer op zetten, en dan kijken of het wel werkt.
Het vreemde is namelijk dat de nieuwe kaarten in bestandsgrootte kleiner zijn als de oude versie, misschien zit daar de oorzaak in.
 

Joske

Forumguru
Weet ik wel.. Maar wou aangeven dat ik na een update ook problemen had en met bovengenoemde werkwijze geraakt het probleem mss ook wel opgelost.. :)
 

AndreM

Forumguru
Maakte maar een grapje @Joske . ;)

De Amundsen is niet zo boeiend als de Columbus.
De Amundsen leest alles vanaf de SD kaart en verder niets, dus ontbreekt er data dan functioneerd dat onderdeel gewoon niet.

Dit is in ieder geval snel op te lossen, het probleem waar ik nu mee zit wordt zeker en vast, of vast en zeker (kan ook) een bezoekje morgen aan de dealer. :pieker:
Mijn auto kan niet tegen de kou, ik krijg een foutmelding van het voorgloei systeem en het motorvermogen valt weg.
 
Laatst bewerkt:

joslia

Nieuw lid
Ik heb de tips van joske geprobeerd helaas zonder resultaat. Nadat ik de "spreek knop" indruk krijg ik direct te horen dat voor de betreffende kaart geen gesproken ingave mogelijk is.
- ga verder met handmatige ingave-
Vorige kaart wederom installeren nog niet gedaan. Eerst maar eens een belletje naar de dealer.
 

Youri

Nieuw lid
@joslia Ik ben benieuwd. Ik heb sinds de kaartupdate hetzelfde probleem. Ik maak maar zelden gebruik van de gesproken ingave (want tergend traag), dus ik had er verder geen aandacht aan besteed toen het niet werkte. Nu ik begrijp dat meer mensen met het probleem zitten is het interessant om te weten of er een oplossing is.
 

Berry1912

Forumguru
Al iets over gelezen een "paar" pagina's terug maar niet bevredigend.
Ik heb een Amundsen met zonder + :bloos:. Er zit een SD8Gb in waarop wat kaartmateriaal voor de Nav.
Twee vragen;
Kan ik dat kaartmateriaal naar de Amundsen kopieeren zodat ik geen SD meer gebruik/nodig heb?
Ik heb in een map, bij het kaartmateriaal op de SD, een aantal mp3's gezet, echter de Amundsen speelt deze niet af. Moet er een bepaalde structuur in de mappen zitten om mp3 af te spelen en speelt de Amundsen ook andere formaten.
Oeps zie dat het 3 vragen zijn.
 

Jstruijk

Senior Member
@Berry1912
Het kaartmateriaal moet op de SD blijven staan en kan niet naar de Amundsen gekopieerd worden. Een soortgelijke methode werkt alleen bij de Columbus, deze heeft ingebouwde opslag (harddisk). Ook kun je geen eigen SD kaart gebruiken voor de kaarten en moet je de "speciale" bijgeleverde SD kaart gebruiken.
Of MP3's bij het kaartmateriaal gezet kunnen worden weet ik niet, nooit geprobeerd.
Ik heb mijn MP3's op een 16GB (of 32GB) SDHC kaart gezet welke ik FAT32 (of exFAT, weet niet zeker) geformatteerd heb. Een specifieke mappenstructuur is niet nodig voor de werking, maar wellicht handig voor jezelf om zodanig je muziek te ordenen.
 

Berry1912

Forumguru
Bedankt voor de info. Ik was al een beetje bang dat de data niet naar de Amundsen gekopieerd kon worden. Geen probleem maar nu weet ik dat zeker. Ik gebruik dan wel de bluetooth om vanaf mn telefoon muziek af te spelen, nadeel daarvan is dat je niet kan 'skippen' via stuur of Amundsen.
Mp3's naast de data gaat ook niet werken want op Media/Card ziet de Amundsen geen muziek.
Vanmiddag kwam ik er ook achter dat als ik een bestemming wil invoeren de Amundsen vast loopt, dwz ik moet dan bv naar radio terug om weer de kaart tevoorschijn te toveren. Nu heb ik mijn bedenking over de SD die in de radio zat, is een 8Gb kaartje en lijkt me niet origineel. Kaarten werken wel gewoon alleen bestemming ingeven levert een 'vastloper' op. Iemand die dit probleem herkent?
 

Joske

Forumguru
het zou kunnen dat de vorige eigenaar (klopt toch é?) mss aan het klooien is geweest met updates van kaartmateriaal en misschien wel firmware-updates waardoor het boeltje nu allemaal niet goed meer werkt?

probeer eens in het "hidden menu" te geraken, dus "setup" gedurende 10 seconden ingedrukt houden. Daar kan je dan SW versie en dergelijke aflezen. Maak daar een foto van en post deze hier op het forum. Dan kunnen de "update-specialisten" je wsl verder helpen ;)
 
Bovenaan Onderaan