Eerste kleine beurt Citigo

bert44

Senior Member
Kwestie van ff plannen
Gelijk ff tanken 40 * 0.25 is ook weer een tientje
Vuurwerk mee scheelt de helft
Kleding, drank en sigaretten mee
En een dagje uit
 
Na dat is toch niet veel voor een kleine beurt. Veel minder ga je in een vrije garage ook niet betalen.
Maar voor de mobiliteitsgarantie is het helaas toch nodig de dealer op te zoeken.
 

myself9a

Nieuw lid
Gisteren mijn citigo opgehaald na een 15000 beurt. Verrassend dat de prijs 134,50 was. Gevraagd waarom deze ineens 34 % duurder was dan de afspraak bij aankoop! antwoord is dat de beurt duurder is geworden! en ze iets duurdere olie gebruikt hebben. Dat laatste heb ik geen moeite mee, het eerste wel. Naar een andere Skoda dealer gebeld met de vraag wat een kleine beurt bij de citigo kost, daar was het 129 euro, met standaard olie. Verhaal klopt dus wel, aar heb het gevoel dat ik enorm bij de neus genomen ben. Ga maar nadenken om de beurten bij een neutrale garage te laten uitvoeren. Scheelt altijd
 

Desperado

Forumguru
Op het moment van aankoop was de prijs 99 euro. Dus niks bij de neus genomen. Prijs is gewoon verhoogd, gebeurt wel vaker.
 

Inge

Lid
Ik ook - ben ik blij dat ik nog de 99,-- heb gehad.

Maar om het bij ene neutrale garage te laten doen lijkt me ook niets - geen garantie ed meer.
 

myself9a

Nieuw lid
Klopt, maar is nu 6 maanden, totale garantie is 24 maanden. Hoe groot is de kans dat er daadwerkelijk nog ets verkeerd gaat? En daarnaast heb je juridisch gezien nog steeds garantie zolang je je onderhoud op tijd laat plaatsvinden
 

Cordoba

Forumguru
Ik ook - ben ik blij dat ik nog de 99,-- heb gehad.

Maar om het bij ene neutrale garage te laten doen lijkt me ook niets - geen garantie ed meer.

Absoluut onjuist Inge: zolang de garage gewoon volgens voorschrift van de fabrikant werkt, en ook de onderdelen/materialen aan de eisen van de fabrikant voldoen heb je garantie. Dit is allemaal Europees zo geregeld, net als dat autofabrikanten hun voorschriften/eisen voor onderhoud ook beschikbaar moeten stellen aan onafhankelijke garages. Autofabrikanten/importeurs/dealers hebben daarom de mobiliteitsgarantie ingevoerd, en díe krijg je wel alleen als je het onderhoud bij een dealer van je eigen merk laat doen. Als je bijvoorbeeld je onderhoud/reparaties laat doen door bijvoorbeeld Vagtechniek, (die volgens de voorschriften werken, en met originele onderdelen/materialen), behoud je je garantie, alleen de mobiliteitsgarantie vervalt. Als vervolgens uitrekent hoe vaak je nu een beroep zou moeten doen op die mobiliteitsgarantie, en wat je dat anders bijvoorbeeld aan autohuur zou kosten, en je rekent uit wat je extra betaalt bij de dealer, dan weet je wat je moet doen.
 

myself9a

Nieuw lid
Dankjewel, cordoba, duidelijk verhaal. Neig er telkens meer naar om toch maar naar een erkende VAG dealer te gaan.
 

Inge

Lid
Cordoba - dank voor het aanvullen. Ik wist tot op heden niet beter. Desondanks blijft hij bij mij gewoon bij
de garage vind mobiliteitsgarantie ook heel wat waard.

En mocht ik dichter in de buurt van vagtechniek wonen dan zou dat voor mij een goede andere optie zijn.
 

myself9a

Nieuw lid
Dankjewel, cordoba, duidelijk verhaal. Neig er telkens meer naar om toch maar naar een erkende VAG dealer te gaan.
 

Cordoba

Forumguru
Prima @Inge mijn informatie is vooral bedoeld, dat mensen zelf een goede afweging kunnen maken. Ik noemde Vagtechniek, omdat ik weet dat je het bedrijf kent, én het een mooi voorbeeld is van een bedrijf dat geen dealer is, maar wel gespecialiseerd (in dit geval in Seat/Skoda/VW/Audi).
 

Wild Chocolate

Senior Member
Ik denk dat elke Bovag garage wel volgens VW voorschrift het onderhoud kan doen. Dus om je garantie te behouden hoef je echt niet naar een dealer of VAG-specialist. Het is allemaal nu niet bepaald raketwetenschap...
En een prijsverhoging van 30% is wel tamelijk belachelijk.

Betaalde bij VAG-techniek voor een kleine beurt voor de Octavia vorige week iets over de 100 Euro. (99 euro plus een olieplug). Voor de Citigo geven ze €89,- aan voor een kleine beurt. Of ze rekenen voor ruitensproeier bijvullen, weet ik niet. Ze hadden hem bijgevuld, maar er kan nooit veel bijgegaan zijn omdat hij de week ervoor nog gevuld was. Stond niets van op de rekening.

EDIT: Waarom ik zelf niet meer zo snel naar de dealer ga, is omdat de teller vooral hard oploopt wanneer er naast de beurt nog iets gerepareerd moet worden.
 

MarcW

Senior Member
As vrijdag ook de eerste beurt voor de Citigo. Gewoon lekker bij de plaatselijke garage wat ik overigens al jaren doe,en nooit geen problemen gehad met garantie ed omdat ik elders het onderhoud doe.
 

Inge

Lid
Als ik dichter bij vagtechniek in de buurt zou wonen - zou ik daar zeker over nadenken maar vanwege de afstand is dat nu voor mij te lastig - de dealer zit om de hoek (letterlijk) en geven goede service en draaien je geen poot uit. Aldus voor mij voorlopig genoeg redenen om bij de dealer te blijven.

Mochten er in de toekomst reparaties om de hoek komen kijken dan wordt het de moeite waard om prijsverschil dealer/ vagtechniek (voor mij dan) tegen elkaar af te wegen.
 

MarcW

Senior Member
Was ook rond de 130 euro kwijt voor kleine beurt. Dealer zit voor mij niet om de hoek vandaar ook m n keus om bij de plaatselijke garage het onderhoud te doen. Scheelt mij weer brandstof en tijd. Na het brengen van de auto werd ik weer netjes thuis gebracht.
 

Antera

Donateur
Is er een prijsgarantie dan voor de onderhoudsbeurt? Staat deze prijs vast gelegd voor zoveel maanden/jaar? Vrees van niet dus niks misleidends aan is mits het duidelijk ergens omschreven is dat dit vast ligt voor een bepaalde/onbepaalde tijd.

daarnaast als je wilt verhuizen naar een andere garage moet je er een zoeken waarbij de mobiliteitsgarantie niet vervalt.
 
Mooie berichten allemaal,
ik werk zelf bij een garage. Heb me geïnformeerd bij pon: voor mobiliteitsgarantie moet je bij de dealer zijn. Fabrieksgarantie wordt behouden als de beurt volgens fabrieksopgave gebeurd. Na hoe vaak heb je pech in de eerste twee jaar??? Zo heb ik het zelf gedaan voor 40€. Goede olie, filter en een interieurfilter. Tijd die je bezig bent:half uur.
dat het rond 130€ bij de dealer kost is niet te gek.
 
Bovenaan Onderaan