Chiptuning O3 1.6 TDI

dirkkroneman

Forumguru
Als in de fabriek al e.e.a. nauwkeurig wordt afgesteld in het motormanagement dan denk je dat het wel goed is om voor elke motor gewoon een en hetzelfde kastje/software te programmeren? Iedere motor is uniek, dat moet gewoon goed afgesteld worden. Soms heb je het geluk, maar de kans is ook flink aanwezig dat na xxx aantal km's e.e.a. kapot loopt.
 

Noord26

Forumguru
Maar waarom dan?

Een dealer is merk-specifiek en dan zou je ook alleen merk-specifieke tuners aan moeten (willen) bieden die verstand van heel de onderliggende techniek hebben en niet alleen met een standaard kastje werken.

Maar jou dealer weet toch niets van je tuning, het kastje gaat eruit als de auto naar binnen moet. Staat je dealer achter (Ventura) tuning?
 
Ik vraag me af waarom jij Ventura sinds 2011 zo zwart maakt. En wat ik met mijn kastje doe, mag ik zelf weten. We moeten niet van onderwerp veranderen of wel?
 

Noord26

Forumguru
Zucht.. Ik maak ze niet zwart- ze hebben mij genaaid in het verleden. Moet ik dan lief over ze zijn? Als ik jou was zou ik eens open zijn met je dealer als je in de toekomst onverhoopt motorische problemen krijgt..
 

Noord26

Forumguru
Als ik een bij de feiten blijf:

Al hadden ze mijn goudvis genaaid of mijzelf; je hebt elke klant met respect te behandelen en met een deugdelijke oplossing te komen toch?

Ik zou zeggen geniet van je box, licht je dealer (en/of eventuele lease-maatschappij) in wat je met je 20-25.000 kostende vervoersmiddel doet en geniet van de inmiddels op orde zijnde after-service van de leverancier van je box?
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: LT83
Ik verwachte die reactie. Blijkbaar wordt ik geïrriteerd als andere mensen de schuld krijgen als dit misschien helemaal niet waar is. Maar het zou toch fijn zijn als Noord26 een antwoord kan geven op de vraag wat er mis was met de 1.2 tdi van zijn vader.. Dat mag ik vragen toch? Of raak ik dan ergens een snaar? Nee toch?

edit: En als je op google Noord26 Ventura zoekt, dan zie je een hoop group buy acties van JD en een hoop narigheid over Ventura. En mijn vraag is waarom.. En deze wordt niet concreet beantwoord.

Edit2: Dit zijn 4 verschillende posts van Noord26:

----------------
Ik ben benieuwd wat voor standaard vermogen en koppel er uit komt rollen eigenlijk. Heb ergens anders gelezen (hier op het forum) dat iemand zijn Ventura tuning had laten meten (met en zonder) en dat er zonder Ventura al 81 pk ipv 75pk uit kwam.

Dan is het toch onmogelijk om tevreden erover te kunnen zijn? Want je hebt geen vergelijk met een originele motor zoals af-fabriek. En zou je dus momenteel gewoon rond kunnen tuffen met een normale af-fabriek auto..
Want auto's die met een ventura-box zijn getest voor en na blijken vrijwel geen verschil te maken op een rollenbank..

Onze neuzen staan dezelfde kant op hoor. Ik zie in het 1.2 Tdi topic tuning een groot verschil tussen de grafiek bij Ventura en JD; en dat merk je zeker in de praktijk.

Ze hebben wellicht dezelfde leverancier voor de hardware, vandaar dat het er aan de buitenkant hetzelfde uit ziet. Maar wat JD er mee doet in de aanpasbare software en (eventueel tegen geringen meerprijs) afstemming op een rollenbank, specifiek op elke auto, is een paar klassen beter als Ventura: schuif maar een doosje en succes..
--------------------

En dan een verhaal over de 1.2 TDI van zijn vader. Waarom een chip halen bij Ventura als je hiervoor alleen narigheid over Ventura aan het posten?

Ik blijf erbij. Je hebt tot 2x aan toe mij aangeraden om naar JD te gaan en zeker niet naar Ventura. Schaam je!
 
Laatst bewerkt:
Ik begrijp het. Alleen gaat dit verder dan advies.
Maar zo interpreteer ik het uiteraard. En natuurlijk kan ik er helemaal naast zitten :)

Ik ben nu voor de 2e keer tevreden met Ventura en met mijn skoda. Dat wou ik aangeven. Ook wou ik weten waarom Ventura slecht is. Maar ik heb geen concrete antwoorden gehoord.
 
Laatst bewerkt:

Majefloti

Forumguru
Ik heb tot nu toe 4 auto's gereden met OBD tuning. Wat mij betreft wordt de SO3C de 5e. Helaas ook ervaren dat door software updates tijdens onderhoudsbeurten bij de dealer de tuning tot 2x toe is overschreven en dus 2x is 'teruggezet' door het tuningsbedrijf. Is niets nieuws (inherent aan OBD) maar het rare is dat de auto de eerste keer anders reed dan de tweede keer en ook weer anders dan de derde keer.

Ik trek de voorzichtige conclusie dat bij mijn auto géén sprake was van een specifieke software afstelling maar een standaard OBD programma is ingelezen. Nooit op de vermogensbank het verschil gemeten maar wel duidelijk merkbaar. De ervaringen besproken met de tuner en laten checken maar volgens hun was verschil onmogelijk. De tweede keer vond ik de auto te agressief. Nooit serieus opgelost.

Mijn voorkeur gaat om die reden uit naar een "VAG merk" gespecialiseerde tuner. Wat me wel verbaasd is dat er nergens een onafhankelijk vergelijkbaar onderzoek is tussen A-merk tuners onderling ofwel transparantie.
Wie onderscheidt zich nou daadwerkelijk en op basis waarvan?

Ook ik ga vooralsnog hoofdzakelijk af op sites en ervaringen/reviews van mensen maar dit blijft mijn inziens altijd subjectief. Ik kan me voorstellen dat de 'Batch' hierin meespeelt ofwel van nature zijn de meeste aardig merkengetrouw...............
 

Noord26

Forumguru
Ook wou ik weten waarom Ventura slecht is. Maar ik heb geen concrete antwoorden gehoord.

Wil best nog wat context geven. Want de vragen blijven komen waarom ik er nooit heen zal gaan.

Ik reed een 1.2 TDI voordat wij de huidige 1.8TSI kochten. Die 1.2TDI had ik laten chippen bij JD in een zelf opgezette groepsactie (iets van 36 deelnemers van verschillende merken). Toen mijn vader voor zijn werk van 10 naar 55Dkm per jaar moest ivm verhuizing van zijn werk heeft hij ook een 1.2Tdi gekocht en heeft deze laten chippen bij Ventura. Hierdoor werd ons beiden direct duidelijk dat er grof verschil zat tussen de JD box en de Ventura box in de auto's. Sterker nog, met de Ventura box was de auto niet voelbaar sneller en onderin de toeren zelfs nukkiger als voorheen.

Beide auto's op de testbank en idd: de Ventura box deed tov origineel slechts een paar pk meer en helemaal niet meer Nm's als origineel. Onderin zelfs minder Nm's met grillig verloop. Mijn vader terug naar Ventura (box online gekocht in een aanbieding) en daar werd glashard verteld dat het onmogelijk was en die rollenbank wel niet zou kloppen. Hierop heeft hij aangeboden de Ventura box en mijn JD-box bij een onafhankelijk iemand te laten testen. Daarop werd niet in gegaan en geld terug was ook geen optie. Wat moet je dan? Hij heeft nog een tijd zonder box rond gereden en toen het stil werd vanuit Ventura op een passende oplossing heeft hij de box verkocht.

Pa rijdt nu een 1.6 Tdi zonder box met DSG (Caddy). Tot volle tevredenheid. Hij is helaas 1 van de weinigen die slachtoffer is van slechte after-service en is helemaal genezen van tuning. Die zal je ook met geen mogelijkheid naar VAG-Techniek of JD krijgen. Zelfs niet als het gratis is.
 
Laatst bewerkt:
Noord26, dit is een concreet antwoord. Dank je wel. Jammer dat hij dit heeft moeten ervaren. Blijkbaar gebeuren dit soort dingen ook :(
 

micky

Forumguru
eigenlijk kun je geen top prestaties van Ventura verwachten, als je nu op de site van ventura kijkt zie je dat de 1.6 van 105 naar 128 pk gaat dat is theoretisch maar 23 pk maar en 50 NM meer, als je er dan vanuit gaat dat de gemiddelde VAG auto al meer levert dan die 105 pk (stel even 110) dan heb je maar 18 PK winst tja daar zou ik mijn zuur verdiende euro's al niet eens aan uit willen geven, kijk je bij JD dan zie je wel interessante resultaten, verder herinner ik me dat er hier onlangs 2 1.6 TDI's gedaan zijn door JD die ook op de rollenbank zijn geweest, als ik het goed heb waren de resultaten nog beter dan de opgave.
 

Noord26

Forumguru
Het is niet boven het maximale wat opgegeven is qua vermogen/koppel of de tuner goed is of niet; @micky. Het is weten waar je mee bezig bent en dat na 2ton of ruim meer er nog steeds geen problemen zijn betrekking hebbende op tuning. En daarvoor is onderliggende kennis noodzakelijk van types motoren. Iedereen kan een motor voor 1 maand ongelooflijk veel vermogen laten leveren. En het vervolgens af laten weten in service.
 

Canon-Eye

Forumguru
Het staat iedereen natuurlijk volkomen vrij om de eigen ervaringen - positief dan wel negatief - te delen op het forum. Sterker, dat is zo'n beetje de core business van een forum.
Wat ik wel jammer vind - en na lezing van de laatste 30 of zo? posts in dit topic zelfs behoorlijk storend - is, dat sommige mensen hun eigen negatieve ervaring niet alleen delen maar vervolgens ook benoemen tot de enig geldige maatstaf aller dingen. Daarmee tegengestelde (oftewel positieve) ervaringen van anderen diskwalificerend, die anderen aldus impliciet voor gek verklarend. Kort samengevat komt dit neer op gebrek aan respect voor die anderen: "ik heb gelijk, want da's logisch en de rest is gek".

Voor de leesbaarheid van het forum is het wel prettig als er over en weer voldoende ruimte wordt overgelaten om het respectvol oneens te blijven.
Dus ietsje minder gelijkhebberigheid lijkt me geen kwaad te kunnen...;)
 

Remakil

Forumguru
eigenlijk kun je geen top prestaties van Ventura verwachten, als je nu op de site van ventura kijkt zie je dat de 1.6 van 105 naar 128 pk gaat dat is theoretisch maar 23 pk maar en 50 NM meer, als je er dan vanuit gaat dat de gemiddelde VAG auto al meer levert dan die 105 pk (stel even 110) dan heb je maar 18 PK winst tja daar zou ik mijn zuur verdiende euro's al niet eens aan uit willen geven, kijk je bij JD dan zie je wel interessante resultaten, verder herinner ik me dat er hier onlangs 2 1.6 TDI's gedaan zijn door JD die ook op de rollenbank zijn geweest, als ik het goed heb waren de resultaten nog beter dan de opgave.
Mijn 1.6 TDI heeft na bezoek aan JD 146 pk en 330 nm...

En zoals gezegd, voor het geld waar ik destijds bij Ventura een box kreeg met een zeer lullige handleiding om hem zelf in te bouwen, heb ik nu bij JD een door hun ingebouwde box, die is afgesteld op de rollenbank. Dat geeft mij een veel beter gevoel... ;)
 
Bovenaan Onderaan