Winterbanden

Canon-Eye

Forumguru
Heb geen getallen paraat eerlijk gezegd, want ik rij niet meer zo veel. De huidige zitten er al zo'n 40k onder en kunnen nog wel een tijdje.
Mijn algemene ervaring met Michelin uit de tijd dat ik nog 40k+ per jaar reed is ook dat die behoorlijk lang meegaan, sowieso aanmerkelijk langer dan de Conti's of andere zooi die sommige van mijn zakelijke auto's van huis uit meekregen en die ik altijd per eerste gelegenheid liet vervangen door Michelin.
 
Laatst bewerkt:

Erik_NL

Forumguru
mijn ervaring (> 60k/jr) sluit hierbij aan : Michelins gaan langer mee en veroorzaken bovendien minder afrolgeluid.
Zelfs de Toyo winterbanden zijn stiller dan de Conti's waarmee de auto's werden afgeleverd.
 

CharlesTucker

Forumguru
Ik heb mijn eerste setje Cross Climates ook meer dan 100.000 km (net geen 110.000) onder m'n Octavia gehad (vanaf nieuw, met de dealer zo afgesproken). En als het toen geen winter was geworden had ik er denk nog wel zo'n 10-15.000 bijgedaan. Het was mijn eerste setje all-seasons, dus ik heb geen echte vergelijking, zowel niet qua levensduur als eigenschappen. Maar het voelt en klinkt allemaal heel erg prima. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook een echt rustige rijder ben, en het overgrote deel van m'n ritjes op de snelwegen is.
 
Laatst bewerkt:

MaxN

Donateur
Hier ook 69.000 met een set CC+ gedaan en nog niet af, allemaal meer dan 3mm destijds.
Dus ze kunnen zeker lang mee gaan. Wij hebben onder onze Skoda's 3 sets versleten en deze zijn goed bevallen!

Nu met de BMW toch opzoek naar een set ernaast. De CC2 is niet in onze maat te krijgen 255/35R19 achter. Voor 225/40R19 wel, maar met deze sloffen is het beter om een set winterbanden te nemen die smaller zijn, zeker met sneeuw. 225/45R18 ben ik naar aan het zoeken met originele BMW velgen.
 

SteGo

Donateur
Van m'n vorige auto heb ik m'n bandenset met all-seasons verkocht nog voordat ik ze helemaal 'op' had gereden, maar naar verwachting had ik er ook zo om en nabij 100.000km mee kunnen rijden. In mijn geval betrof het GoodYear Vector 4Seasons. Zodra de nog bijna nieuwe zomerbanden die nu nog om de lichtmetalen velgen van mijn auto gemonteerd zitten een beetje versleten beginnen te raken wil ik er absoluut weer all seasons op hebben. En of het dan Michelin wordt of GoodYear maakt me niet zo heel veel uit. Een bandenspecialist die ik ken vertelde me dat de Michelins hun meerprijs eigenlijk niet waard zijn in vergelijking tot de GoodYear's. Maar mochten Michelin en GoodYear op dat moment hetzelfde kosten dan wil ik Michelin ook wel eens proberen.

Het liefst had ik nu al een set GoodYear V4S gen-3 banden laten monteren, maar het is zo zonde om die bijna nieuwe zomerbanden dan weg te gooien. En ermee leuren op Marktplaats daar heb ik ook geen zin in. Daarnaast vergt het wel weer even een forse investering om 4 nieuwe sloffen te laten monteren. Voor nu eerst maar even voor een fractie van dat geld een jong-gebruikte winterwielenset op de kop getikt, want zomerbanden in de winter ... daar ben ik door ervaring niet zo'n fan van.
 

Canon-Eye

Forumguru
@SteGo : Toen ik de Leon kocht met <20k op de teller kon ik een aardige deal sluiten met mijn bandenboer. Die wilde wel wat voor de nog puike zomerbanden geven, want hij heeft ook nogal eens klanten die vanwege APK of zo dringend een setje betere banden nodig hebben maar voor wie een set nieuwe dan wel weer erg veel geld is. Zo kan hij ze helpen - en mij dus ook...
 

SteGo

Donateur
@Canon-Eye ik ben ook even bij een paar bekende adresjes langs geweest voor wat offertes inclusief de vraag of ze nog iets wilden geven voor de nog zeer goede zomerbanden ... echter had niemand er interesse in. "geen courante maat" of "ik kan je dan een beetje korting op de montage van de nieuwe banden geven" kreeg ik te horen. Helaas ... :nono:

Anders waren de Vredestein en Uniroyal banden die er nu onder zitten inmiddels al gedemonteerd geweest.
 

Okki

Donateur
Tsja, mijn huidige banden Pirelli 215/45/18 zou ik ook wel willen inruilen voor All Seasons maar ben ook bang dat kk er weinig voor terug ga krijgen.
 

RonaldSkodiaq

Donateur
Gisteren samen met mijn vrouw de wielen gewisseld. Heb een elektrische krik en momentsleutel dus dat is goed te doen.
Het zwaarste werk is de 19 inch wielen in de garage van de nok halen en na het wisselen terugleggen.
Heb Continental zomer en winterbanden en er staat nu 110K op de teller. rij ongeveer 25% van het jaar op winterbanden dus daar zit ruim 27.000km op en 82.000km op de zomerbanden. De zomerband heeft nog 2,3mm dus die worden in de loop van het komend jaar vervangen en de winterbanden hebben 6.3mm.
 
Bovenaan Onderaan