Wie kan mijn Superb van 1 maand oud redden?

Topic in 'Car Cleaning & Detailing' gestart door xplain, 20-04-2017.

 1. xplain

  xplain Forumguru

  Afgelopen weekend heeft mijn 1 maand oude Superb III in twee ondergrondse parkeergarages gestaan en bij het thuiskomen heb ik een vlek/streep gemerkt op de motorkap. Sopje genomen, even laten inweken en afgewassen en bij drogen van de wagen was er gewoon geen verbetering te zien :sterretjes:

  Ik heb geen idee wat het is of hoe het gebeurd is, maar hoe krijg ik dit weg? Heb de indruk dat het niet ingevreten is, maar wel degelijk op de lak ligt.

  IMG_2082.jpg
   

 2. eriktv

  eriktv Forumguru

  Waar woon je? Ik wil best mijn kast met detailproducten opentrekken, maar die staat in Hoogezand. Niet voor iedereen om de hoek :D

  Ik vermoed dat het kalkresten zijn, vanuit een lekkage in een parkeergarage. Goed ontvetten, kleien, licht polijsten en 99% kans dat het zo weg is!
   
  Hetzer, Cordoba en CDK vinden dit leuk.
 3. xplain

  xplain Forumguru

  Bedankt voor je snelle antwoord! Ik woon in Belgiƫ en zo'n 300km van je vandaan dus heel vriendelijk, maar ook wel heel ver

  Wat zou de prijs zijn van deze behandeling?
   
 4. Cherokee

  Cherokee Senior Member

  Misschien dat Deuk Repair je van dienst kan zijn. Heeft mij altijd zeer goed geholpen :thumbsup:
  http://deuk-repair.nl
   
 5. eriktv

  eriktv Forumguru

  Of even een oproepje doen in de facebookgroep van carclean.com. Daar vindt je alles van hobbyisten tot pro's, in alle hoeken en gaten van het land (en vast ook Belgie). Ik zou je hiervoor alleen een vergoeding van verbruikt materiaal vragen, omdat het voor mij een hobby is. En van elke klus leer ik weer. Bovendien is mijn eigen auto natuurlijk al 'af', dus ik ben altijd bezig voor vrienden en kennissen.

  Ik neem aan dat je voor kleien + polijsten voor een paar tientjes klaar moet kunnen zijn, afhankelijk van de hoeveelheid te nemen polijststappen.
   
  Antera vindt dit leuk.
 6. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  @xplain Voor zover ik weet is @Joske ook wat aan het detailen geslagen (aan z'n eigen auto) maar misschien kan hij helpen of een tip geven?
  En met wat geluk reageert hij op deze 'tag', of kan iemand dichter bij jou inseinen.......
  Want ook binnen Belgie kunnen de afstanden groter zijn, hoewel,toch minder dan 300 km.
   
  Cordoba vindt dit leuk.
 7. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Maar gelet op het gemiddelde wegdek mag je ze wel dubbel tellen ('tropenkilometers')... :pardon:
   
  Octaaf vindt dit leuk.
 8. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  @xplain Misschien handig om iets preciezer dan 'Belgie' je locatie te omschrijven, om een detailer in de buurt te vinden. Mogelijk dat bijvoorbeeld Nederlands Limburg voor je dichtbij is, maar als je in Zeebrugge woont, is dat nog steeds ver weg.

  Behalve facebook, heb je ook het forum van Carclean waar ook behoorlijk wat Belgen actief zijn.

  Tip voor een goede foto van het probleem: plak een stukje tape van een contrasterende kleur op de lak naast de 'schade', de camera stelt dan scherp op de lak (en het defect) en niet op de spiegeling in de lak zoals nu gebeurd is.
   
  turboturbo en Octaaf vinden dit leuk.
 9. DeNnZ

  DeNnZ Forumguru

  Ik heb er weinig verstand van, maar als het kalk is, is een azijnoplossing dan wellicht het proberen waard?
   
 10. Timme1603

  Timme1603 Lid

  Detailed in Ramsel
   
 11. xplain

  xplain Forumguru

  Bedankt voor jullie snelle reacties en tips! Ondertussen is het euvel opgelost dankzij Seppe van http://mobilecardetailer.be. Vanmiddag gebeld en om 15u stond hij hier en heeft het vakkundig opgelost door te kleien. Zal vermoedelijk heftige kalkaanslag geweest zijn van een lek in de ondergrondse parkeergarage. En strafste van alles: ik moest Seppe niets betalen! Binnen paar weken gaat de auto binnen voor een complete detailing beurt en dit bood hij alvast aan als extra. Dit is echt een ongeziene service en daarom vermeld ik hem hier graag voor forumleden in de buurt of ver daarbuiten want hij komt aan huis je auto detailen.

  Ik kan alleszins rustig slapen nu want geloof me ik zag het even niet goedkomen!
   
  Skoda-MAN, MrEdge_, Cordoba en 9 anderen vinden dit leuk.
 12. eriktv

  eriktv Forumguru

  Topactie! Zeker geen verkeerde investering bij een nieuwe auto in zo'n kleur, zo'n full detail! Je zult merken dat vuil zich minder snel hecht en het wassen veel makkelijker gaat. En dat jouw auto het hardste glimt van de hele parkeerplaats natuurlijk :thumbsup:
   
  Superb III combi vindt dit leuk.
 13. ertromp

  ertromp Forumguru Donateur

  Wat een super actie van die Seppe :thumbsup:
   
 14. Goeie actie !!
   
 15. Superb III combi

  Superb III combi Forumguru

  Fijn dat het opgelost is. En een pluim voor Seppe :thumbsup: kunnen een boel bedrijven een voorbeeld aan nemen.
   
 16. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  @xplain Mooie terugkoppeling van het resultaat, maar hoe kom je nu aan het adres van Seppe? Heb je gegoogled of heb je 'm op een andere manier gevonden.
   
 17. CDK

  CDK Forumguru Donateur

  Top dat het gefixt is :thumbsup:
   
 18. Havana

  Havana Forumguru

  Wat kost een gemiddelde detailingbeurt eigenlijk?
   
 19. CDK

  CDK Forumguru Donateur

  Bij een goede detailhobbyist grofweg 250,- en bij een gespecialiseerd bedrijf moet je al snel vanaf het 3 of 4 voudige rekenen, uiteraard afhankelijk van de stappen en de producten die gebruikt worden.
   
 20. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Als je het door een goede hobbyist laat doen, al snel een paar honderd euro (zit ook vaak meer dan 10 uur werk in, en behoorlijk wat materiaal en gereedschap nodig). Bij een bedrijf dat echt detailt, beginnen de prijslijsten vaak bij 600-700 euro. Er zijn ook bedrijven die veel goedkoper werken, maar dat zijn autopoetsers, dat is zeg maar een vergelijkbaar verschil met de winterschilder en een kunstschilder: beiden smeren verf, maar dan houdt de vergelijking een beetje op.
   
  Octaaf en CDK vinden dit leuk.

Deel deze pagina