Wereldpremiere vernieuwde Kodiaq

Japanese Power

Donateur
Bron: Skoda.nl | Leusden, 30 maart 2021

ŠKODA licht tipje van de sluier op van vernieuwde KODIAQ

037cbe41-3680-44a4-98fb-04fcf1b0aa06.jpeg

SKODA KODIAQ
  • Visuele en technische update voor ŠKODA's succesvolle grote SUV
  • Aanpassingen aan voor- en achterkant, plus opnieuw ontworpen LED-koplampen
  • Vernieuwde ŠKODA KODIAQ 13 april onthuld
ŠKODA licht met drie ontwerpschetsen een tipje van de sluier op van de vernieuwde KODIAQ. Met de populaire SUV, die optioneel ook als zevenzitter leverbaar is, startte de Tsjechische autofabrikant in 2016 zijn succesvolle SUV-offensief. Het model krijgt nu een visuele en technische update. De wereldpremière van de vernieuwde KODIAQ vindt plaats op 13 april.

04e7b299-f582-410a-9146-16144614c303.jpg

De eerste ontwerpschets toont de nog meer opvallende neus van de vernieuwde ŠKODA KODIAQ. Naast een opnieuw ontworpen motorkap worden de looks gekenmerkt door een meer rechtopstaande, zeshoekige ŠKODA-grille met indrukwekkende dubbele lamellen. De koplampen, die smaller zijn dan die van zijn voorganger, vormen samen met de mistlampen eronder een nieuw ‘gezicht’ met vier ogen. Een ander opvallend nieuw kenmerk is de opnieuw ontworpen voorspoiler, met een bredere centrale luchtinlaat en L-vormige sierelementen aan weerszijden. Het inzetstuk is in aluminiumlook uitgevoerd.

De tweede schets geeft een gedetailleerde blik op de nieuw ontworpen koplampen. De twee op elkaar geplaatste LED-modules zijn hier gemakkelijk herkenbaar. De derde schets toont de scherp getekende achterlichten, die net zo slank zijn als de koplampen vóór. Ze hebben de kenmerkende kristallijne structuren die typerend zijn voor het C-ontwerp dat inmiddels bij ŠKODA hoort, maar dan vlakker.

b53bb14e-2b6d-4946-89a1-bd2216a0b070.jpg

De KODIAQ was in 2016 het eerste model van de huidige SUV-familie van ŠKODA, en ook het eerste model met de typische naamgeving met een ‘K’ aan het begin en een ‘Q’ aan het einde. De SUV, die tegen meerprijs leverbaar is met zeven zitplaatsen, is in vijf jaar tijd al meer dan 600.000 keer gebouwd en is nu verkrijgbaar in zestig markten over de gehele wereld.
 

Spector

Forumguru
Kodiaq RS
De Kodiaq RS is Skoda's eerste RS-SUV. Die auto kreeg destijds een 240 pk en 500 Nm sterke biturbo 2.0-dieselmotor als krachtcentrale, maar daarvoor valt nu het doek. De gefacelifte Kodiaq RS krijgt namelijk een 245 pk en 370 Nm sterke 2.0 TSI-benzinemotor onder de kap, die ook in de Golf GTI ligt. Die 2.0 is gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De motorwissel levert de Kodiaq RS een gewichtsbesparing op van ruim 60 kilo. Hij is vanbuiten te herkennen aan zijn sportieve en eveneens nieuwe bumperwerk. Naar chroomkleurige accenten kun je lang zoeken, de SUV is namelijk volgehangen met zwarte details. De Kodiaq RS staat op 20-inch sloffen en krijgt standaard de Virtual Cockpit en een sportief aangekleed interieur met sportstoelen en een bonte verzameling rode stiksels. Technische specificaties volgen nog.

https://www.autoweek.nl/autonieuws/...oKmLB7rlHc1_rC3-SAYiNONnEA#Echobox=1618314829
 

Japanese Power

Donateur
Vind zo op het eerste gezicht het neusje beetje braaf ogen, de oude neus oogde stoerder...
Het is nu zo'n braaf neusje zoals alle Skoda's krijgen...
 

TCNH

Senior Member
Inderdaad. Geen vooruitgang aan de voorkant wat mij betreft. In lijn met de andere modelupdates.. Niet mijn smaak.
De rest van de wijzigingen zijn bijna verwaarloosbaar klein, maar waarschijnlijk gaat wel de prijs weer met een paar duizend euro omhoog. Blij dat ik nog op tijd besteld heb voor het 'oude' model.

Positief dan: eindelijk matrix-led koplampen!
 

hemi24

Forumguru
Weet nog niet of ik de doorlopende Led-strip achterop de RS wel zo geslaagd vindt, maar als hij vanuit het midden oplicht, ziet het er wel gaaf uit!

upload_2021-4-13_18-57-35.png

Vraag me ook af hoe het nu zit met de luidsprekers in de voorsorteren: zijn ze nu nieuw gepositioneerd of zitten er nu twee extra in?

Verlichting van de voetenruimte lijkt nu ook in meerdere kleuren te kunnen.
 
Bovenaan Onderaan