Welke leasemaatschappij voor O2??

erikkie

Senior Member
Hallo skodarijders :cheer:,

Ik overweeg mijn Leon 1,9 sport tdi 81kW te verkopen en een octavia 1,2tsi businessline te gaan leasen.

Met welke leasemaatschappijen hebben jullie goede ervaringen?

Ivm budget en tarieven lijken me leaseplan en directlease wel interessant. Heeft iemand positieve \ negatieve ervaringen met deze bedrijven.

Of misschien met andere maatschappijen zoals skodalease, of misschien nog andere tips? (ben vrij in keuze van leasemaatschappij)

Alvast bedankt voor jullie tips! :yeah:
 

van inkel

Forumguru
Hoi Erikkie welkom op dit forum,

Wij leasen bij Riemersma in Den Bosch, ik heb hier geen slechte ervaringen mee. Mijn dealer waarschuwde me wel voor de door jou genoemde leasemaatschapijen.
 

Bakkertje

Forumguru
Hoi Erikkie, allereerst welkom!

Ik heb ervaringen met leaseplan en ING. Leaseplan bij een ICT dienstverlener met zo' 11000 mederwerkers in NL. Die hebben alles zo'n beetje afgekocht en dat was erg handig.
Mijn huidige O2 is via ING geleased en dat bevalt op zich redelijk. Moet er wel bij zeggen dat ik nu voor een veeeel kleiner bedrijf werk en dat merk je als berijder doordat dingen als eigen risico niet afgekocht zijn.

Met ING heb ik wat contact gehad toen mijn Columbus gestolen was en ivm met een schade geval (een vrachtwagen vond het nodig om m'n zijkant op te knappen..) en ik ben van mening dat de leasemaatschappij (ING in dit geval) een auto puur als funancieel object ziet. Om preventief, bijvoorbeeld een alarm op een auto met Columbus, dingen te doen zien ze niet zitten. De verzekering betaald toch wel is het antwoord dan, erg jammer.

Met het schade geval maakte ik me ook meer druk om de auto dan ING, ik denk dat ik geen stereotype leaserijder..

Ze verwachten wel dat je als berijder zuinig bent op je auto, maar dat is dan ook alleen maar om de restwaarde zo hoog mogelijk te houden (mijns inziens..).

Dus een lang verhaal kort. Ik denk dat je als klein bedrijf beter af bent bij een kleine leasemaatschappij.
 

Falcon

Donateur
In mijn ogen zijn ING en Athlon redelijk gelijk. Het grootte verschil is wel dat je bij Athlon elk jaar een cabriotoertocht hebt waar je je op in mag schrijven en bij ING niet :D

Daarnaast kreeg ik het gevoel dat ik bij ING meer onderhandelingsruimte had ivm de leaseprijs.
 

MarcoO2

Forumguru
Ik heb alleen ervaring met ING, en dat bevalt prima. Afhandeling van schade gaat vlot en netjes, hulp op zaterdag in het buitenland was ook zo geregeld en de prijzen zaten nog onder het niveau van directlease.
 

SkodaMan

Actief lid
Ik heb goede ervaringen met SkodaLeasing.nl wat onderdeel is van de VW Bank. LeasePlus zit op hetzelfde adres en is onderdeel van Volkswagen Pon financiële dienstverlening.

Ze kunnen echt concurreren met de goedkoopste van dit land zoals DirectLease.
 
misschien wel de belangrijkste vraag:

Wat verwacht jij van de leasemij.?

Tarieven zullen elkaar niet veel bijten maar bij leasing is de afrekening na het contract pas echt van belang ( al kijkt een inkoper alleen naar de voorzijde )

Daarbij zou ik kiezen voor ING, waarom dan?

A. het is mijn werkgever :rockon:
B. buiten schades mag alles bij de officiele dealer
C. afrekening na einde contract gebeurt correct.


succes met je keuze!
 

___JC___

Forumguru
Volgens mij is je ervaring met een leasemaatschappij deels ook afhankelijk van wat je werkgever met de leasemaatschappij afgesproken heeft. Ik zit bijvoorbeeld al jaren bij ING (via mn werkgever). Maar de afspraken die tussen werkgever en leasemaatschappij zijn gemaakt daar heb ik het meeste last van zoals:

- centrale inkoop (beperkte dealers waar je auto besteld wordt).
- eigen risico bij schade (wij mogen één onverhaalbare schade per jaar en daarna is er een eigen risico van maximaal EUR 250).

Gezeur met toestemming voor beurten of onderhoud heb je nu bij elke leasemaatschappij. Ze moeten ook wel want het gaat niet best in die branche.
 

erikkie

Senior Member
bedankt voor jullie reacties.

@ Roeltfsi.

dit is de 1e keer dat ik lease. Geen idee wat ik moet verwachten. Wanneer ik de diverse offertes vergelijk weet ik dat ik bij skodalease en ING rond de € 75 per maand extra kwijt ben tov bijv. directlease of leaseplan.
Als ik voor die 75 € per maand dan 2x per jaar naar de profiletirecenter moet ipv naar de dealer is me dat de moeite / tijd wel waard.

Ik ga nu ook voor onderhoud na de dealer en haal mijn banden A merk bij de bandenspecialist.

Of zitten er meer addertjes onder het gras.
Wat voor verrassingen kunnen er dan nog volgen bij de eindafrekening?
 
Eindafrekening op basis van looptijd en kilometers, als je deze op basis van 48 mnd/180.000 afsluit en je rijdt bijvoorbeeld in 36 mnd je 180.000 km, dan zal er of tussentijds of na afloop een her(eind)calculatie gemaakt worden die op een bijbetaling zal uitdraaien, andersom kan evt ook natuurlijk.

Daarom is het van belang om goed naar afwikkeling te kijken, voorwaarden daarvan en prijs per kilometer, moeilijk inzichtelijk te krijgen maar wel belangrijk, inkopers ( wagenparkbeheerders kijken vaak alleen naar de voorzijde --> het maandtarief)

Succes ermee!
 

Spaced

Senior Member
Hallo skodarijders :cheer:,
Met welke leasemaatschappijen hebben jullie goede ervaringen?

Alvast bedankt voor jullie tips! :yeah:
Ik heb zelf erg goede ervaringen met Valleiautolease (Veenendaal). Prettige tent, persoonlijk contact. Klant is daar echt koning.

De tarieven (bij collega's) waren wat aan de hoge kant, maar daar zit zeker onderhandelingsruimte (Bij mijn Skoda waen ze gelijk de goedkoopste). Contract kan je in principe laten opstellen zoals jij dat wenst, ook tussentijdse wijzigingen wordt niet moeilijk over gedaan, echt gewoon hele goeie leasemaatschappij.
 
Bovenaan Onderaan