Water aan bijrijder kant.

Ik heb sinds een tijdje water aan de bijrijder kant van m'n 2012 superb combi.

Het komt ergens van boven af, want druppeld onder de headliner uit. En loopt ook door de covering van de rechterstijl.

Ik ben op zoek gegaan, dus heb de headliner losgemaakt, zonneklep en handgreep, maar eigenlijk ben ik niks wijzer geworden. Behalve dat de liner nat is langs het voorraam en de bijrijder deur.

Heeft er nog iemand tips? Waar te zoeken? Bekende skoda issues?

Alvast bedankt voor jullie ideeën!
 

Tees

Donateur
Dan is de eerste vraag altijd, heb je een dakraam? Zo ja, dan is verdachte nummer 1 verstopte afwateringskanaaltjes daarvan.
 

EdK

Forumguru
Heeft er nog iemand tips?
Misschien je ook even voorstellen in de " meet en greet "wat door vele leden zeer op prijs word gesteld...
En gebruik de search even van forum , want er is al veel geschreven over lekkages in Skoda's
En zou maar vast veel kranten sparen om vocht uit auto te krijgen zodra je lekkage is gevonden, of je moet paddo's willen kweken in de wagen
 
Misschien je ook even voorstellen in de " meet en greet "wat door vele leden zeer op prijs word gesteld...
En gebruik de search even van forum , want er is al veel geschreven over lekkages in Skoda's
En zou maar vast veel kranten sparen om vocht uit auto te krijgen zodra je lekkage is gevonden, of je moet paddo's willen kweken in de wagen
OK,zal ik doen
Tja, ik heb gezocht, maar ik vond allerlei problemen met de deur en natuurlijk het dakraam. Dus ik dacht, probeer het zo even.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

Thijs4motion

Forumguru
zal tijdelijk werken,
heel de rails demonteren, kit aan de buitkant onder de rails doen en dan monteren,
of er moeten rubbers oid onderzitten, dan kun je deze vervangen

van binnenuit afkitten, zorg ervoor dat je het vocht opsluit
met als gevolg roest en dan wordt het alleen maar ergen
 

Tees

Donateur
Volgens mij zitten er rubbers onder de aansluitvoeten van de dakrails. Dus dan zouden die vervangen moeten worden.
 
Inmiddels de dakrails afgekit. (kijken of dit het oploste, just to be sure) Loste het probleem niet op... Blijkt dat mijn voorruit boven langs de bijrijder kant lek is... Oeps.. Deze nu 2 keer afgekit, maja dat werkt slecht als er water door naar binnen komt... Dus toch wachten op een droge periode... Ondertussen maar met handdoeken in de weer.. To be continued!
 
Beste Pieterke,

Mag ik vragen van welke maand jou superb combi is van 2012, ik heb namelijk het zelfde euvel. Alleen lekt het bij wij al wat langer, water loopt ook langs de headliner, maar zelf de vloer aan de bijrijderskant lijkt wel een sponsje. ( na al de regen van de afgelopen week)

Die van mij heeft bouwjaar september 2012...

Inmiddels afgelopen zaterdag verder op zoek gegaan naar de lekkage, halve hemel losgehaald om de dakrail aan de voorkant los te kunnen maken, daaronder afgekit en hoopte dat het weg zou zijn... helaas niet, als ik nu langs de headliner kijk komt het druppelsgewijs langs de plek waar de airbag in de stijl met een riempje vastzit, lijkt wel of het door de stijl heen komt.

Ook bij mij wordt vervolgd!
 
De mijne is uit juni! Je verteld perfect wat er bij mijn auto ook aan de hand is!

Bij mij na tijdje zoeken bleek het de voorruit te zijn!

Ik heb nu de hele voorruit aan de bijrijderskant afgekit bovenlangs. Het lijkt sindsdien niet meer te lekken, dus ik ben gematigd positief!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

JeSko

Forumguru
Grappig ik had dit onlangs ook, ik had een gebarste voorruit van misschien wel 23 jaar oud in mijn Honda zitten, en op een keer had ik ook water aan de bijrijderskant, de auto stond ook hellend geparkeerd naar de bijrijderskant toe en het had water gegoten die nacht, dat bleek ook vanuit de voorruit te komen. Deze sloot niet lekker meer af, nu met de nieuwe voorruit en dito raamrubbers geen last meer gehad, gelukkig. Natuurlijk wel een dure gok, maar je zou hem eens kunnen laten nakijken door een specialist, deze zal je snel kunnen vertellen of het al dan niet door de rubbers/afdichting komt.
 
Laatst bewerkt:
@Pieterke

Dat afkitten van de voorruit ga ik ook maar doen, neem aan dat je dit aan de binnenkant hebt gedaan? Vraagje heb je ook de headliner los gekregen, durf hier niet te hard aan de trekken bang dat er dan wat afbreekt. Of is er een manier om deze voorzichtig los te krijgen, aangezien hier ook de airbag langs loopt:sneaky:

Het water is verder over de bodemplaat gelopen dan gedacht, zelfs achter de passagiersstoel, ook hier de vloer een sponsje. Zelfs mijn BT kit voor de telefoon( onder de passagiersstoel) heeft het momenteel begeven, hoop deze met een reset weer aan de praat te krijgen...

Wordt vervolgd!
 
Ik heb inderdaad aan de binnenkant afgekit.
Wat bedoel je met headliner? De kap over de raamstijl? Hier heb ik in de lengte richting van de stijl een goede ruk aan gegeven en toen kwam hij los.
(de hemel heb je al los gekregen tbv de bout voor de dakrails gok ik)

Oef... Echt heel irritant al dat water in de auto.. Vriest het... Kun je aan de binnenkant ook ineens krabben..
Waarom heb jij nog een bt kit nodig? Heb je geen bt standaard ingebouwd?
 
@Pieterke
Dank voor de tip van het afkitten voorruit aan de passagierszijde, na wat kronkelen om daar goed zicht op te hebben de hemel bekleding
wat los gekregen. Er zat daar een hele witte rand, droog gemaakt en afgekit. Tot nu toe positief gestemd heb geen waterlekkage meer gezien :giggle:.

Nog steeds wel handdoeken op grond leggen, maar droogt gelukkig langzaam op.

Wat betreft de Bluetooth kit, deze had de geest gegeven door de waterlekkage (bevind zich bij mij onder de passagiersstoel) uiteindelijk via internet een gebruikte gevonden bij een autoparts bedrijf, deze werkt ook weer.
 

SuperBeeb

Forumguru
Heb mijn golf ooit droog gemaakt met een grote injectiespuit met holle naald. Door de vloerbedekking en isolatiemat prikken, dan kan je het water onder de mat ook weghalen. Wel wat extra naalden halen, snel bot. Kan je de apotheker nog mee verrassen :deuk:
 

Space_NL

Senior Member
Bij mij is paar weken geleden de voorruit vervangen vanwege precies hetzelfde euvel. De kit van de voorruit liet los waardoor ik water had bij de bijrijder en rechts op het dashboard.

Panoramadak eerst compleet nagelopen, bij garage neergezet voor dakrails te hermonteren maar de conclusie was de voorruit...
 
Bovenaan Onderaan