VW Taigun concept

Ik vind het een érg toffe auto, zeker ook omdat 'ie nog geen 1000kg weegt.. Via Autoblog

Taigun…het klinkt als het Scaramanga-personage uit die ene Bond-film, maar het is toch echt een SUV-concept van Volkswagen. En een zuunigerd ook, want in het vooronder ligt de bekende 1.0 liter TSI driecilinder.
Is dit nou (de voorbode van) die SUV op Polo-basis waar we het onlangs over hadden? Klein is deze Tiguan-met-omgedraaide-klinkers (creatief, VW!) in ieder geval wel: met 3.859 x 1.728 x 1.570 mm, en een wielbasis van 2.470 mm, is hij bijna precies zo groot als de Nissan Extrem, en schuift hij naadloos in het B-segment. Wij zeggen dus: waarschijnlijk wel.
Omdat er wat meer auto dan de up! voortbewogen moet worden is het vermogen opgepept naar 110 pk en 175 Nm. Hmm, die specs komen ons bekend voor.. Juist, dit is precies wat de up GT / GT up gaat krijgen. Overigens valt het met het gewicht alleszins mee: het VW-gevaarte weegt slechts 985 kg!
Dankzij dit verdergewicht gebruikt het concept slechts 4,5 l/ 100 km, maar ja, het is een concept. VW verdient wat mij betreft pas echt een medaille als ze de productieversie (lampfrutseltjes, LED-overdaad, en 17 inch wielen even wegdenken) onder de 1.000 kg weten te houden. De wens is de vader van de gedachte?
Het Taigun Concept is te zien op de São Paulo International Motor Show 2012.

Volkswagen-Taigun-Concept-01.jpg Volkswagen-Taigun-Concept-04.jpg Volkswagen-Taigun-Concept-07.jpg
 
Bovenaan Onderaan