Van Opel Astra naar Skoda Octavia....naar Opel Astra.

Canon-Eye

Forumguru
Als je de stekkerverbinding maaktof verbreekt, zal de tankdop gesloten blijven. En dan is het uiterst onaannemelijk (zeg maar onmogelijk) dat de concentratie van die dampen aldaar ook maar in de buurt komt van de onderste explosiegrens. Geen zorgen!
 

Tees

Donateur
Een explosief mengsel buiten het brandstofsysteem/motor zelf zou echt nooit, maar dan ook nooit mogen gebeuren.
Andere dingetje wat ik me afvroeg: waarom zitten die stroomaansluitingen zo vaak links? Zelfs bij echte BEVs (zoals een Tesla) zitten ze links, terwijl in rechtsrijdende landen rechts veel logischer zou zijn. Tenslotte parkeer je vaker rechts langs de weg dan links (en is t in sommige landen, zoals Duitsland, zelfs verplicht rechts te parkeren). Met de laadklep links steekt er dus altijd een laadkabel uit.
Ik zie dat geregeld, en vraag me echt af of die nooit eens kapot gereden worden....
 

Peter-036

Forumleiding
Moderator
Als iemand zo dicht langs een auto rijdt, gaat ook de buitenspiegel eraan, de laadaansluiting zit niet op het breedste punt van de auto, de spiegels meestal wel (of toch bijna).
Een vlamboog (vonk) bij het aan-of af-koppelen van het laadsnoer kan, in principe, niet voorkomen: er zitten twee extra draadjes in de stekker aan iets kortere contactpennen die de lader laten weten dat de stekker eruit gaat. Daar komt nog bij dat de stekker eigenlijk niet kan worden uitgetrokken zonder de laad-actie te stoppen.
Brandstofdampen zijn (veel) zwaarder dan lucht, dus die zal sneller omlaagstromen dan ontvlammen.
Maar de beide aansluitingen zullen nooit achter dezelfde klep geplaatst worden.
Laadaansluiting links, rechts of midden, voor of achter, er zullen altijd omstandigheden zijn waar de aansluiting 'verkeerd' zit.
Overigens heeft Tesla ooit de keuze gemaakt om eigen laadinfrastructuur aan te bieden, en daarbij parkeer je achteruit, waarbij je in de linkerbuitenspiegel goed kunt zien waar je moet zijn.
 

hemi24

Forumguru
Alleen omdat dit soort mensen bestaan, mag een laadpoort niet achter hetzelfde klepje zitten als een vulpunt van de benzinetank:

Diesel-in-een-Tesla-1280x720.jpg



@RichTrip : wordt jouw Opel afgeleverd door een Peugeot dealer..?

;)
 

Tees

Donateur
@Peter-036 hoe vaak wordt een spiegel niet omgetikt in een (smalle) straat? En aan die stekker zit ook nog een kabel vast, die wil wel eens net ff te ver uitsteken. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets nog nooit gebeurd is...
 

RichTrip

Forumleiding
Moderator
Nog twee dagen en dan is de Skoda weg :oops:
Heb nog even een prijs opgevraagd waarvoor ik hem kan overnemen, op zich was die niet zo verkeerd, gezien de staat van de auto en de vele opties, maar het was ook weer niet een bedrag waarbij ik gek was als ik het niet deed. Je moet hem toch maar eens zien te verkopen (particulier) zonder garantie. En de aangeboden vergelijkbare Skoda's op o.a. MP werden ook nog niet massaal opgeslagen als favoriet (hartjes).
Dus het online inleverformulier maar ingevuld. Hij wordt komende vrijdag afgehaald bij de dealer waar mijn nieuwe auto wordt afgeleverd. Waarschijnlijk door een student of pensionado (het afhalen wordt in ieder geval geregeld door een bedrijf wat daarin is gespecialiseerd).
 

RichTrip

Forumleiding
Moderator
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet weet of ik er profijt van heb gehad. In het begin liepen de druppels er zo vanaf, maar dat was snel over. Vanaf het begin gewoon af en toe door de wasstraat. Dat is alles. Nooit meer lopen poetsen of zo.
 
Bovenaan Onderaan