Tikkend geluid motor

lennipsr

Nieuw lid
Beste mede skoda eigenaren,

Ik heb een vraag. Hoop dat jullie mij een idee kunnen geven of (en wat) er aan de hand is. Uit de motor lijkt een tikkend geluid te komen. Toen hij stationair draaide ging me dit opvallen. korte tikken (snel achter elkaar) met korte intervallen. Ik heb het idee dat dit geluid een beetje toeneemt als ik de koppeling op laat komen (niet geheel zeker), maar je hoort het continu? Tijdens het rijden kan ik het niet beoordelen (mede door geluid motor tijdens het rijden).

Ik heb een filmpje met geluid bijgevoegd.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Dank ook!


Groet Richard
 

Duijzer

Donateur
Wat is het voor motor?
Het wordt op prijs gesteld als je jezelf even voorstelt in de meet en greet. Daar kun je ook wat info over je auto kwijt, dat helpt bij het zoeken naar oplossingen.
 

Jordlusk

Actief lid
Dat komt mij ook bekend voor. Ik heb sinds 2 maanden een Octavia élégance business uit 2016 met een 1.4 tsi blok met dsg 43000 km op de klok,ook mij viel het geluid op verder heb ik geen klachten met de auto. Misschien iemand enig idee???
 
Laatst bewerkt:

lennipsr

Nieuw lid
Dank voor het meedenken allemaal.
Het is overigens een Skoda Octavia Combi 1.2 TSI Grt Amb Bns.

Oliepeil is overigens goed. Het geluid is niet afhankelijk van het toerental, blijft hetzelfde.

Dacht zelf aan de nokkenasversteller en/of klepstoter?

Heb nog een filmpje bijgevoegd. Hoor ook nog lichtelijk suizen? Dichtbij de distributieriem? Maargoed, mijn kennis gaat niet zover. Misschien gewoon maar eens wegbrengen voor een diagnose. Heel mss kunnen jullie nog iets opmaken uit dit filmpje?


Nogmaals dank

Gr richard
 

Arjann

Forumguru
Lastig te zeggen, zou inderdaad de brandstofpomp kunnen zijn, maar de nokkenasversteller zou ik ook niet uitsluiten afgaande op het filmpje. Ik zou het in ieder geval snel laten beoordelen door een garage/specialist, want als je nokkenasversteller kapot loopt heb je een groot probleem (lees motorschade)
 
Bovenaan Onderaan