strepen op voorruit na autowassen in de zon met waxoyl autoshampoo

oghkru

Lid
Heb vanmiddag mijn autogewassen (even snel vanwege vogelpoep), helaas wel op een plek in de zon. Voorruit e.d. even met shampoo ingezeept en na ongeveer 2 minuten weer opnieuw natgemaakt en met een zeem gedroogt. Daarna ontdekte ik dat er allemaal vlekken waren ingebrand in mijn voorruit (ligt er volgens mij wel op). Glassex, autowas, afwasmiddel e.d. geprobeerd en uren staan poetse. Is nu al veel beter maar nog steeds veel vlekken (ziet er uit als druppels die opgedroogd zijn als je niet goed afspoelt met water).
Heeft iemand advies, direct naar b.v. Carglass of eerst naar de dealer. Gaat het er af door iets te polijsten o.i.d. ?? Wat kan ik het beste doen
(betreft Fabia Greenline maart 2011)

P.S. de auto heeft een waxoyl behandeling gehad vandaar de speciale waxoyl shampoo.
 
probeer het eens met ANTIKAL (anti kalk)reiniger.
dit met een licht vochtige doek( op de doek spuiten,met sproeiflacon) inwrijven, en even laten inwerken(+/- 30 seconden), en daarna met een schone vochtige doek oppoetsen.
raak absoluut geen gelakte, kunstof of rubber delen aan!!!
indien nodig herhalen.

heeft bij mij gewerkt, toen ik ingedroogde druppels op de voorruit had.
misschien werkt het....

P.S.

NIET IN DE ZON DOEN!!!!!
 

oghkru

Lid
kalreiniger

Helaas heb ik alleen W5 kalkreiniger (in principe hetzelfde principe). Helaas weinig tot geen resultaat hoewel ik er vandaag na zo'n 2 uur poetsen al wel 50% verbetering heb gekregen. Lijkt nu net of dat het meer er nog in zit als dat het er nog op ligt.
 
je zou anders ook eens GLASSPOLISH kunnen proberen, is een polijstmiddel voor autoruiten.
verkrijgbaar bij de automaterialenzaak.
ANTIKAL, is naar mijn mening wel iets agressiever dan W5.
misschien dat er "poetsfreaks" zijn, met een oplossing.
veel succes...
 

oghkru

Lid
vandaag naar autototaalglas geweest en naar de dealer en de glasgarage naar er is dus geen oplossing. Bij de autototaalglas is die gepolijst met een middel wat normaal krassen uit je voorruit haalt maar 0,0 resultaat. Waxoyl importeur gebeld en er komt waarschijnlijk een specialist kijken van Waxoyl zelf. Afwachten maar leuk is het niet. Iedereen die een auto met waxoyl behandeling heeft gekocht en hiervoor de daarvoor bestemde shampoo heeft gekocht (de zogenaamde 3 in 1 set) wees gewaarschuwd!
 

s-line

Forumguru
Probeer het eens met een scheermesje en wat ruitenreiniger,en anders wat wij op het werk doen voor spuitwaas te verwijderen ruiten staalwol. En denk nou niet dat krast want dat doet het niet.
Maar wel echt staalwol en geen pannesponsje of schuursponsje!!! Enne waxoyl is vette rotzooi.
gr. en succes michiel
 

oghkru

Lid
scheermesje

zijn al twee glasspecialisten met een mesje bezig geweest maar ja als het al in het glas zit..........en er dus niet meer opligt maar er in is getrokken...leuk iets moeten gebruiken om je lakgarantie te behouden en dan zo'n schadepost. Waxoyl...even niet...meer
 

Constant

Erelid
Dit lijkt op schade door een oplos- of afbijtmiddel. Heb ik ooit met m'n Golf gehad, waarschijnlijk door vandalisme.

Zat er wel shampo in je flesje? Ik neem aan dat je het flesje hebt bewaard. Ik zou niet het hele flesje retourneren, maar zelf ook een deel houden voor analyse. Maar ik kan dat haast niet geloven, want shampo is een milde stof.....

Sommige vogelstront heeft dezelfde effecten als afbijtmiddel, zeker in de felle zon, kan het zijn dat de vogelstront is ingebrand?
 

oghkru

Lid
wat zat er in het flesje?

Heb het bij het Motorhuis gekocht (Opeldealer) omdat die vanaf m'n werk op loopafstand zit. M'n auto zo'n 4-5 x eerder ermee gewassen maar waarschijnlijk in veel lagere temperaturen hoewel het afgelopen zondag gebeurt is en het toen niet extreem heet was. Het flesje heb ik uiteraard met de bon maar ja bewijs het maar......de dealer heeft al gereageerd dat die eveneens contact gaat opnemen met de importeur.

Onderstaand een foto zoals die ik in de parkeergarage heb genomen (gistermiddag), in het bovenste gedeelte zie je goed de weerkaatsing an alle delen die aangetast zijn.

Den Haag-20110627-00080.jpg
 

Constant

Erelid
Oei, dat zijn inderdaad opvallende vlekken! En veel! Ik kan me tijdens het rijden, vooral bij nachtelijke ritten, flink aan vlekken op de voorruit ergeren.

Ik hoop dat ze het voor je gaan oplossen, want ook bij felle zon vind ik dat dit niet zou mogen gebeuren! Sterkte en veel succes!
 
Bovenaan Onderaan