Stel je Roomster samen!!!!!!!!!

Hetzer

Forumguru
De Skoda site is inmiddels ook aangepast, je kunt nu je eigen Roomster samenstellen, alleen vind ik mijn favoriete versie, de 1.4 TDI SPORT met zijn bijna 24000 euro (zonder dakrails !!???) best aan de dure kant.

http://www.skoda.nl/home/
 

Timothee

Actief lid
Hij is inderdaad niet echt goedkoop te noemen. Als ik een Roomster Style 1.9TDI (zonder DPF, terwijl ik zie dat de Octavia alleen met DPF is te krijgen...klopt dat?) neem met een paar opties die ik zo snel kan vinden en die in mijn O2 Ambiente zitten, dan kom ik op een bedrag van 26.195 euro. De exacte specs van mijn O2 krijg ik niet op de site maar het komt qua prijs wel in de buurt...de Roomster is maar een dikke 1200 euro goedkoper.

Ik heb een keer gehoord / gelezen dat Skoda de Roomster als concurrent voor de Renault Scenic ziet. Qua prijs komt hij denk ik wel in de buurt (misschien net ietsje goedkoper), maar qua auto lijkt me die Renault toch wat meer...of vergis ik me? In de tests wordt de Roomster in elk geval met andere auto's vergeleken dan een Scenic.
 

LenK

Forumguru
Die auto gaat dus echt niet verkopen. Als het uiterlijk je al aanstaat dan knap je af op de prijs

Van Skoda.nl:

Škoda Roomster MPV Comfort 1.6 77kW 16V
Consumentenprijs incl. BPM en BTW € 22975
Škoda Octavia Hatchback Elegance 1.6 75kW
Consumentenprijs incl. BPM en BTW € 23780
Van beiden dezelfde motor en de compleetste uitvoering gekozen.

En dat scheelt dan maar € 805.
Dat bedrag zou dan het verschil moeten uitdrukken tussen een kleine huifkar en een mooie middenklasser, die groter, ruimer, luxer etc is

Er gaat echt niemand zo'n ding kopen.!

Deze prijspolitiek belooft ook niet veel goeds voor de nieuwe Fabia, die behalve het hoge gedeelte toch een heel stuk hetzelfde zal zijn. En als de Fabia hoger geprijsd gaat worden dan kan de Octavia natuurlijk niet achterblijven met prijsstijgingen. Bah Pon!

Edit: als je dezelfde uitvoeringen met 1.9 TDI vergelijkt dan is het verschil nog maar 27280-27125 = € 155 !!!!!!!!!!!
 

Octaviarijder

Actief lid
Ik heb gisteren voor het eerst in een Roomster gezeten en de auto bevalt mij wel. Naar mijn bescheiden mening gaat de Roomster gewoon goed verkopen. Hij ziet er goed uit, heeft bakken vol met binnenruimte en is superfunctioneel. De kleinere bagageruimte vergeleken met de O2 is dmv wat schuiven met de banken ook zo verdwenen. Als de achterbank in de achterste stand staat, heb je net zoveel beenruimte als in een Superb.
 

Timothee

Actief lid
In welke klasse moeten we de Roomster eigenlijk indelen? Ik heb zoals gezegd gehoord dat ze hem een concurrent van de Scénic vinden. In dat geval is de prijspolitiek gerechtvaardigd want in dat kader is de Roomster nog aantrekkelijk geprijsd volgens mij (even los van de evt. kwaliteit waar ik nik over kan zeggen).

Als hij echter vergeleken moet worden met een Kangoo / Note enz., wat de autobladen dus voornamelijk doen, dan lijkt hij me wat overprized.
 

LenK

Forumguru
Roomster versus Scenic is qua prijs ook een vergelijking Roomster versus Octavia.

Gaat toch volkomen mank zo'n vergelijking.

Pon denkt dat ie A-merk prijskaartjes op z'n auto's kan hangen. BMW Roomster zou zo duur kunnen zijn, maar dat is dan wel op basis van zijn naam (BMW) en niet op basis van de auto zelf (Roomster).

Pastte eerst de spreuk "Meer waar voor je geld" bij Skoda. Bij de Roomster is dat "Meer geld voor je waar" geworden.
 

Octaviarijder

Actief lid
Je moet denk ik niet met een prijs vergelijken. Als je puur naar de auto kijkt en dus naar afmetingen, binnenruimte, bagageruimte en motor, dan is de Roomster wel zeker een concurent van een Renault Scenic. Hij is dan op zeker goedkoper en de voorlopige tests wijzen op een weggedrag als dat van een gewone personenauto. Ik vind die vergelijking met de O2 niet echt slim, voor het geld van een Scenic koop je ook een Laguna. De vraag is gewoon: in wat voor auto wil je zelf rijden. De Roomster is wat mij betreft een goede auto voor een goede prijs in zijn segment.
 

Matra_Murena

Actief lid
Hier in Terneuzen staat nu ook een Roomster bij de garage en ik vind hem ook wel meevallen. De vorm is niet mijn ding, maar de ruimte en afwerking zijn gewoon goed. Ik heb er niet in gereden helaas maar ik denk dat het voor iemand die een "ruimte" wagen wil hebben wel degelijk een goede keus kan zijn.
 
He, dit is vrijwel exact de vergelijking die ik heb gemaakt. Ik heb alleen een 1.6FSI in de Octavia Elegance vergeleken met de Roomster 1.6 Comfort.

De Roomster is een leuke auto. Ziet er apart uit (moet je van houden), maar biedt wel heel veel. Persoonlijk vond ik de breedte voorin een beetje tegenvallen. Hij is een centimer of 8 smaller dan een Octavia en ik had het idee dat het dat goed kon merken.
De Roomster is iets multi-flexibeler door zijn achterstoelen, maar dat heeft mij niet over de streep kunnen halen.

Ik heb gekozen voor de Octavia Hatchback. Gevoel van meer auto voor hetzelfde geld.

Ook denk ik dat de Roosmter Comfort (met welke motor dan ook) niet het meest verkocht gaat worden. Maar meer de Style of de Sport. Die hebben een ander prijskaartje met nog steeds een redelijk goede uitrusting, en zijn dan meer vergelijkbaar met soortgenoten en dan valt een Scenic plotseling ook door de prijs af.
De duurste Roomster vergelijken met een basis Scenic is natuurlijk appels met peren vergelijken. Nee, dan moet je er echt een Modus. Meriva of een Note naast zetten. En dan doet de Roomster het denk ik helemaal niet slecht.

Kortom, die Roomster komt er wel.
 

RonN

Nieuw lid
Helemaal mee eens, je moet van het model houden denk ik. Het is een auto die je aanspreekt of niet. Ik zat ook al te vergelijken met een Octavia terwijl ik voor een Fabia Combi binnen kwam. Het blijven toch een soort van snoepwinkels en misschien is dat vergelijken nou net wat ze willen. Ik ben er nog niet uit in ieder geval.
 

Hetzer

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat: Octaviarijder</font><hr />

Ik heb gisteren voor het eerst in een Roomster gezeten en de auto bevalt mij wel. Naar mijn bescheiden mening gaat de Roomster gewoon goed verkopen. Hij ziet er goed uit, heeft bakken vol met binnenruimte en is superfunctioneel. De kleinere bagageruimte vergeleken met de O2 is dmv wat schuiven met de banken ook zo verdwenen. Als de achterbank in de achterste stand staat, heb je net zoveel beenruimte als in een Superb.

[/ QUOTE ]

ik moet me hier bij aansluiten, ik ben gister bij V-Car in Eindhoven geweest, die had er 2 in de showroom staan, heel mooi , maar ook deze waren uiteraard leuk aangekleed met o.a het panoroma dak ,velgen, Skoda-radio etc, etc ,waardoor deze benzine uitvoeringen nog duurder waren dan de diesel versie waar ik voor kwam kijken!!

Ik ga persoonlijk, toch maar eerst wachten op de Fabia-2. Die moet prijstechnisch toch wat interessanter worden voor mij .....
 

Wallie

Lid
Gister toen ik mijn auto voor de 45k beurt wegbracht ook de Roomster gezien (en even in gezeten, bij Schenkels in Nuenen), vond hem mooier als op de foto, dat heeft me positief verrast. Voorin vond ik hem ongeveer net zo ruim als m'n Fabia, achterin is ie een zee van ruimte. Moet van de week nog even terug om mijn linkervoorband te laten vervangen, dan zal ik kijken of ik nog wat foto's kan en mag nemen.
 

Boet

Actief lid
Re: Stel je Roomster samen!!!!!!!!

Qua prijs ed. kon ik kiezen tussen een Opel Meriva en een Skoda Roomster. In een Opel wil ik liever niet gezien worden...daar rijdt half Nederland al in...waarom begrijp ik niet.

Dus rij ik vanaf ong. 2007 een Roomster.

Hoewel de Octavia me ook zeer aantrok.
 

Jpoers

Lid
dus als ik het goed begrijp heb je een roomster besteld. (eerste van het forum??) welke versie met welke opties??

altijd nieuwsgierig
grin.gif
 

Boet

Actief lid
Daar lijkt het wel op, Jpoers:). Komt -ie:

Skoda Roomster 1.9 TDi Sport
Flamencorood, zwart interieur
15" stalen velgen (geen 16" lichtmetaal voor deze knul)
panoramadak
dakrails
verwarmde voorstoelen
inbraakalarm (er wordt beweerd dat een handgranaat op de voorstoel niet mag:D
dance radio -ik heb die term ook niet uitgevonden...:)
donker getinte achterportierramen
motor VAG-gechipped

Helpt dit?;)
 

Wallie

Lid
</font><blockquote><font class="small">Citaat: Boet</font><hr />

Daar lijkt het wel op, Jpoers:). Komt -ie:

Skoda Roomster 1.9 TDi Sport
Flamencorood, zwart interieur
15" stalen velgen (geen 16" lichtmetaal voor deze knul)
panoramadak
dakrails
verwarmde voorstoelen
inbraakalarm (er wordt beweerd dat een handgranaat op de voorstoel niet mag:D
dance radio -ik heb die term ook niet uitgevonden...:)
donker getinte achterportierramen
motor VAG-gechipped

Helpt dit?;)

[/ QUOTE ]
Heej, mooi ding joh!
smile.gif
Jammer van die velgen... vond die 16" LM wel mooi, wat is de rede van deze inwissel?

En dat chippen, gaat ie naar een pk of 130?

Heb je in de 1.9TDI proefgereden, en zo ja, wat vond je van het motergeluid?
 

Jpoers

Lid
jemig, klinkt als een dikke roomster ook nog.

Die velgen is niet het ergste vind ik zelf. Velgen kun je nog altijd makkelijk vervangen mocht er behoefte aan zijn. En je bespaart ook nog geld voor extra opties, die niet zo makkelijk te plaatsen zijn.

ERg vette bak
super.gif
worshippy.gif
 

Boet

Actief lid
't Is inderdaad een leuk dingetje zo. De reden van het staalwerk is dat ik geen voordeel zie in lichtmetaal. Beschadigt makkelijker, balanceren is net even lastiger en ik heb weinig voordeel gezin qua wegligging.

En verder -inderdaad- hield ik wat over voor extra dingetjes; bv. winterbanden op (jawel) stalen velgen:)

Wallie, volgens VAG moet ik rond de 130 pk uitkomen met 10% besparing op brandstof bij normaal gebruik...hoewel soms een tussensprintje best leuk is.

Ik heb zowel de 1.4 benzine als de 1.4 Tdi (80 pk) geprobeerd. De benzineversie hoor je goed, maar het geluid is niet hinderlijk aanwezig. Wel vind ik het ding hinderlijk traag.

De diesel kan best wat, maar dan moet je flink op het gas staan. Er was me verteld dat de driecilinder 'wat rauwer' was dan de viercilinder.

Hoe zal ik het zeggen. Ik heb ooit een Escort 1.8D gehad. Vergeleken met de Roomster was die geciviliseerd..;)

De 1.9 zal wat dat betreft erg meevallen. Zo'n lading koppel onder je voet maakt veel goed!
 

Peter79

Actief lid
wie heeft eigenlijk de titel van dit onderwerp verzonnen?? Gramaticaal klopt het niet 100%....
Toch gefeliciteerd met je nieuwe Roomster.
 
Bovenaan Onderaan