Startprobleem warme motor 2.0 TDI CR

Al geruime tijd heb ik startproblemen bij een warme motor, bij een koude motor slaat hij in 1 keer aan. Startmotor vervangen voor een zwaarder exemplaar helaas geen enkel effect. We denken nu aan de temperatuursensor of de nokkenassensor (moet de distributieriem eraf?). Heeft iemand hier ervaring mee? Het betreft een Superb Combi 2.0 TDI CR 125 kW DSG
 

Huibert

Forumguru
Klinkt een beetje als het startprobleem van de oudere 1,9 tdi's. Bij deze kon dit door een software aanpassing door de betere tuners betaalbaar opgelost worden. Verstandige eerste stap zou nu kunnen zijn om hem door iemand met vag-com uit te laten lezen cq loggen. Een bedrijf dat dit kan is Vag techniek in Neunen maar er zijn er meerdere die dit kunnen.
 
Startproblemen werden na verloop van tijd erger, koud en warme start hetzelfde gezeur, auto sloeg pas na 20 keer starten aan. Probleem is nu opgelost na vervanging van de nokkenassensor (€ 52,00), advies vervang bij het vervangen van de distributieriem meteen de nokkenassensor, dat voorkomt een hoop ergernis en geld.
 

turboturbo

Forumguru
Eerlijk gezegd vind ik dat een goed werkende startmotor vervangen ook wel een vreemde zet is geweest...

Een foutieve KVS temp sensor (idd een verdachte veroorzaker) of een nokkenas sensor is toch relatief snel en eenvoudig live uit te lezen of ze hun werk goed doen? Misschien dat met een nokkenas sensor dat iets lastiger is, maar dan nog is die preventief te vervangen sowieso geen gek idee (want idd storingsgevoelig gevoelig) vergeleken met een startmotor vervangen.
 
Bovenaan Onderaan