Speakerpakket valt tegen

Kees6386

Nieuw lid
Ik heb het extra speaker-pakket genomen op mijn Citigo, maar ik vind de geluidskwaliteit heel erg tegenvallen ... :cry:

Als de fader in het midden staat, (zoals gebruikelijk), dan hoor je alleen maar hoge en lage tonen, het middengebied ontbreekt helemaal, zelfs als hoog en laag worden teruggeschroeft.

Alleen als de fader bijna helemaal naar achteren gezet wordt, is het geluid enigzins acceptabel, maar verre van goed, naar mijn mening.

Hoe is jullie ervaring hiermee ?
 

Hetzer

Forumguru
Ben niet zo kritisch op audio gebied
Maar ik vond het geluid met de 6-speakers (2 in a-stijl, 2 voor, 2 achter) wel redelijk goed, eerlijk gezegd
 

Altos

Banned
Ik ben zoiezo geen mid fan...de radiozenders stoppen de middenfrequenties al vol genoeg en bij cd's vind ik het zelfs storend en hol klinken...neee, geef mij maar een glimlach op de equalizer :)
Zou het zo kunnen zijn dat je nog wat moet wennen aan deze speakers/radio instellingen?
 

Noord26

Forumguru
Standaard speakers zijn idd beroerd. Je kan dat verdoezelen met een equalizer, maar het wordt er als je een beetje audio gewend bent er alleen maar slechter op. De audio upgrade in een Citigo doet de naam geen eer aan. Terwijl het in een O3 of S2 een wereld van verschil maakt.

Wil je beter moet je toch even voorin een ander compo setje monteren incl deurdemping. Dat maakt behoorlijk verschil.
 

Hetzer

Forumguru
Standaard speakers zijn idd beroerd.

Wat is je verwachtingspatroon ? De standaard boxen zijn geen Bose's, maar om te zeggen dat ze beroerd zijn, vind persoonlijk wat kort door de bocht :)
Ik denk eigenlijk, dat het overgrote deel van de Citigo/Up doelgroep best tevreden is met de boxen, het blijft immers een auto uit de goedkoopste klasse.
Mss wel een idee, voor Skoda/VW om in deze klasse eens als optie, een volwaardig audio set ala Alpine of Bose aantebieden affabriek.
 

Hetzer

Forumguru
Dat zeg ik, Bose is mijn referentie kader, zijn legio mensen die dit al een segment te hoog vinden, terwijl een andere groep dit helemaal niets vind.
@Noord26 , Zal jij wel in de laatste zitten -:)
 

Noord26

Forumguru
Onlangs een ochtend gespendeerd in een luister-kamer van de lokale i-Ear winkel op zoek naar een muzikale subwoofer voor in de huiskamer. En daar heb ik toen wel het verschil gehoord tussen de bekende merken, minder bekende en dure of goedkoper speakers. Er valt geen pijl op te trekken! Geluid blijft persoonlijke smaak!

Bose geeft een bepaalde getinte klankkleur mee, wat velen aan spreekt. En er is weinig mis mee hoor. Alleen als je andere dingen hebt beluisterd voor duidelijk minder centen...

;)
 

MarcW

Senior Member
Vind de standaard speakers ook niks in de Citigo evenals ontvangst van de radio. Wil evt wel de speakers gaan vervangen,maar ga verders geen instal meer inbouwen ... heb ik geen zin meer in.

Noord26 Als je Hifi voor thuis zoekt,moet je dat ook thuis beluisteren en niet in een luisterkamer ! De akoestiek is thuis anders als in zo n kamer.Vaak kom je bedrogen uit. Dus een winkel opzoeken waar je spullen mee naar huis krijgt om te luisteren.
 

Noord26

Forumguru
@MarcW: daar heb je helemaal gelijk in. Echter ging mijn aanschaf over de subwoofer en die kwam toch al op een Sub-dude te staan waardoor vergelijken aardig goed ging.
 

Inge

Lid
Voor de VW is er toch al de Groove up met betere speakers voor hen die meer willen of tevreden zijn met wat vw hierin aanbiedt.

Bose zou in mijn auto/ huis er nooit inkomen vind ze niet fijn om naar te luisteren.
 

Kees6386

Nieuw lid
Bedankt voor alle reacties. Ik zie veel opmerkingen over verwachtingspatronen, dus ik zal even een beetje toelichten hoe ik tot mijn 'oordeel' gekomen ben ;

Ik gebruik een CD van Def Leppard als referentie. (Albums van Def Leppard staan bekend voor hun superieure geluidskwaliteit, maar ik weet, smaken verschillen :-)

Als ik die CD tijdens het rijden afspeel met de standaard-audio-instellingen, (treble, bass en fader in het midden), dan doet de muziek letterlijk pijn aan mijn oren, (gewoon op een normaal volume), het is schel en bonkerig.

Mijn verwachtingspatroon is/was niet overdreven hoog, ik weet best dat audio in de auto altijd minder is dan thuis, maar ik verwacht niet dat muziek die ik goed ken, totaal anders klinkt, en dat is dus wel het geval.

Als ik de fader voor driekwart naar achteren zet, de treble iets lager en de bass bijna helemaal dicht, dan is het geluid redelijk acceptabel.
 

Altos

Banned
Wat zijn de extra kosten die skoda rekent voor deze speaker set-up?
Als dit onder de 200 euro is ligt het verwachtingspatroon waarschijnlijk te hoog. De meeste "standaard" radio's hebben een goedkope output. Betere speakers kunnen daarin helpen maar standaard radio met standaard speakers in een kleine "kaal" afgewerkte auto zonder extra demping bij de speakers resulteert dan vaak in een matig geluid. Ga maar eens bij een car-hifi zaak langs en laat een offerte opstellen voor een "goed" geluid...gaat ver boven de 1000 euro en dan praat ik niet over een knalsysteem maar gewoon een goed geluid dmv goede speaker en aparte verterking. Dat het in andere auto wel kan heeft vaak met demping en plaatsing van de speakers te maken, ook de gebruikte diameter speelt een grote rol. Een 16 cm wint altijd van een 10 cm qua vermogen.
 

EdK

Forumguru
Wel de standaard speakers in mijn skoda bevallen prima hoor en geld ook voor de vorige skoda.
En waar kletsen we nu eigenlijk over, het geluid word al zo en zo giga vervuild door de rolweerstand van de banden en het windgeruis rond de ramen.
En dan draait een ieder bijna alleen nog muziek van MP3 formaat en die zijn ook al giga verkracht door het afvlakken.

Nee als je echt wilt genieten van muziek dan investeren in een installatie thuis, en doen zoals noord 26 al zij.
Alleen dan wel een toko vinden die na aanschaf wel de garantie geeft dat mochten de speakers thuis niet bevallen door andere acoestiek je ze weer kunt inruilen.
Zo gaat t teminste bij mijn audio leverancier.
 

Altos

Banned
@Altos
Het speakerpakket, (4 extra speakers), kost E 135,-
Dan gaat het vermoedelijk alleen om meer speakers en wordt er niets gezegd over een upgrade in geluidskwaliteit. Zoals al meer gezegd ondertussen...voor een beter geluid : auto-hifi specialist (tegen een forse meerprijs) of thuis op de bank (flauw, sorry)
 

cvegreen

Forumguru
Voor 135 eurootjes koop je toch alleen maar een set speakers mee, of de standaard speakers vervangen door iets betere speakers, maar veel betere zul je ook niet krijgen voor 135 euro meer denk ik dan.
 

Noord26

Forumguru
Voor €250,- kun de compo-set voor vervangen voor bijvoorbeeld een Hertz setje met demping in de deuren. Zal behoorlijk verschil uit gaan maken.
 
Bovenaan Onderaan