Columbus Skoda Superb IV Columbus issues

E.T.

Lid
Ik heb sinds augustus vorig jaar een Skoda Superb Combi IV Sportline met Columbus infotainment. Sinds een paar dagen crasht het Columbus systeem om de haverklap. Vandaag van Antwerpen naar de kust gereden en terug, in totaal ong. 2,5 uur gereden waarbij het systeem 9 maal uitviel en zichzelf herstartte. Het begint met de tuner die uitvalt (aanhoudende bieptoon of helemaal geen geluid) en na 10-15 seconden gevolgd door zwart scherm. Daarna automatische heropstart (reboot?), met dien verstande dat ik de routebegeleiding wel opnieuw moet instellen en starten. De tuner speelt rustig verder op de zender waar hij onderbroken was.

Ik moet zegen dat ik vind dat het systeem van in het begin telkens traag opstart, ik ging er van uit dat dat normaal was? Het duurt ruim twee minuten eer het systeem snel en adequaat reageert op commando's.

Iemand soortgelijke ervaring? IK heb de dealer gemaild en wacht op hun reactie maar ik ben er niet gerust in...:(
 
Laatst bewerkt:

Alpha

Donateur
Niet zo leuk om te lezen. Heel vervelend. Voor modeljaar 2020 Superb iV, Kamiq en Scala (hardware H12, te vinden onder instellingen en dan systeem informatie) is nu een grote update uit. Maar als die van jouw uit augustus vorig jaar is heb je denk ik een 2021 modeljaar.

Neem dit eens door. Wellicht is er voor jouw model ook een update. In t document wordt namelijk gesproken over sporadisch uitvallen van t MIB systeem.
https://www.skodaforum.nl/forum/i/v...tie-en-radiodatabase.41672/page-2#post-946946
 
Laatst bewerkt:

E.T.

Lid
Na een stevige discussie met de dealer toch de wagen mogen binnenbrengen voor het herprogrammeren van de MMI. Na 2 dagen de wagen nog niet terug en bij navraag blijkt dat diverse pogingen om te updaten mislukken ("de verbinding wordt telkens verbroken"). Iemand soortgelijke ervaringen? Hoe loopt dit af?
 

EdK

Forumguru
Bellen ze nog in met een 36K6 modem ofzo ?
Die tijd werd de lijn wel eens verbroken, maar mag toch aannemen dat die garage wel een glasverbinding heeft liggen....
Als ik zo'n opmerking kreeg van me dealer dan zou ik er haast bij gaan zitten....
 

Tees

Donateur
Klinkt me alsof dit gaat eindigen in het vervangen van de MMI unit. Maar ze zullen dat punt wel zo lang mogelijk willen uitstellen voordat ze daartoe overgaan, kost ze een hoop geld.
 

E.T.

Lid
Na 3 dagen geklooi bij de dealer staan we nog even ver. Ik heb hen daarnet gemeld dat ik de wagen morgen hoe dan ook terug kom halen. Kent iemand een goede dealer (MMI specialist) in de regio Antwerpen - Gent ?
 

E.T.

Lid
Bon, na 4 dagen is men er toch in geslaagd om de MMI te updaten! Blijkbaar had men de "juiste codes" niet. Het systeem start nu in ieder geval veel sneller op en lijkt stabieler. Afwachten maar :jaja:
 

E.T.

Lid
Sinds de laatste update staat de 'home pagina' anders ingesteld. Er zijn 2 home pagina's, de eerste (en voor mij belangrijkste) is die alwaar ik de radio/mediaspeler (1X1), de telefoon (1X1)en de navigatiekaart (2X2) op heb ingesteld. De tweede pagina bevat voor mij minder relevante gegevens (wagenstatus, verkeersborden etc.) Als ik vanuit 'menu' terug naar 'home' wil verschijnt echter steevast de tweede pagina (die ik niet wil) en moet ik altijd swipen naar de eerste pagina. Kent iemand een manier om de juiste home pagina in te stellen? Desnoods om de tweede pagina te deleten? Op internet of in de handleiding vind ik het niet terug...
 

DommelBelgium

Forumguru
Zet de voor jou relevante gegevens op die tweede pagina en de minder belangrijke op de eerste ...

lukt het dan niet rechtstreeks? Bij mij op 't eerste zicht wel ... (ik had dezelfde ergernis en kwam deze ochtend op dat idee door jouw vraag).

Twee maal op "Home" klikken, is trouwens ook handig om sneller op de tweede pagina te geraken (mocht bovenstaande niet lukken), dan hoef je niet te swipen ... ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: E.T.

DaveW

Forumguru
Hallo,
Ik was nooit echt tevreden over de Columbus in de iV (MIB 3) in vergelijking met de columbussen in mijn vorige Superbs (ik dacht MIB 2.5?) omwille van een aantal functionele regressies (zoom vast zetten, bvb).

Maar afgelopen weekend was het compleet raak. Ik moest over en weer naar het noorden van Duitsland (vanuit Gent) en na 100 km rijden crashte de unit (het gebeurde de laatste weken af en toe eens, maar kon er mee leven - nu was het vervelend omdat ik buiten m'n gewoonlijke trajecten zou gaan rijden).
De volgende 500 kilometer ging de unit opstarten, crashen, opstarten, crashen met een herhaling om de 2-3 minuten. Daarbij zou de ACC telkens melding geven dat ie niet werkte (terwijl de ACC in feite wel prima werkte), er boodschappen over problemen met de Background Services verschenen, en de visuele hinder (en afleiding) van het wegvallen en terug verschijnen van het beeld. Ik kon niets aanklikken intussen, of proberen aan te passen. Het systeem was gewoon buiten werking.

Rot vervelend! Ik ben 2 x met de auto op een parking gestopt om de auto af te sluiten en opnieuw op te starten - zonder beterschap. De terugweg van 600 kilometer was idem dito.

Op 15 kilometer van huis besloot het ding gewoon op te starten, en automagisch opnieuw te werken. Vandaag werkte het ook prima.

Het enige dat ik kon opmerken dat er donderdag een automatische update was geweest (die ik wel manueel had laten uitvoeren), geen idee of het er mee te maken heeft.

Ik heb dus +/- 1200 kilometer gereden zonder muziek, zonder MMI, enkel met m'n GSM naast me met Waze en Spotify. Wat een ellende in een auto van zoveel geld.
Bij volgend onderhoud eis ik in ieder geval een volledige update van het systeem.
 
Bovenaan Onderaan