Skoda Octavia Combi iV PHEV

Tim14

Nieuw lid
Update probleem met 2021 Skoda Octavia iV:
1. bij lage batterij stand en file- rijden schokt de auto alsof je over een ribbel strook rijdt.

De auto doet dit nog steeds bij een lage batterij- stand en als de motor warm is. Is nog een keer terug geweest bij Century Groningen en op het uitlezen lijkt alles in orde te zijn, echter het schokken is er nog steeds. Het lijkt alsof er voorin onder de motorkap iets aan het 'schudden' is, maar dit probleem kan niet gevonden worden via de laptop. Zijn er nog andere iV rijders die dit ervaren hebben?
 

O4 IVee

Nieuw lid
Ik heb front assist maar geen adaptive CC. Ik merk front assist vrijwel altijd als ik de regeneratieve stand op automatisch heb staan. Als ik te dicht op mijn voorganger kom dan remt de auto af maar ik moet wel zelf weer accelereren. Bij ingeschakelde CC werkt het niet.
Aangezien het systeem mijn navigatiebestemmingen niet onthoudt nadat de motor is uitgeschakeld, zou het mij niets verbazen als er op dit vlak kinderziektes in zitten.

Over eventuele schokken, is dit gerelateerd aan de automaat? Als je meer wilt weten kun je beter naar de DSG specialist gaan. Bij de Skoda kunnen ze alleen aangeven of het binnen de limieten ligt, dus (heel) vaak in orde. Bij de specialist kunnen ze de waardes ook zien. Opvallend genoeg kan Skoda dat niet. Sowieso, helaas uit eigen ervaring, zijn ze niet zo happig op lastig uit te leggen situaties. Heb een aantal keer al een flinke klap onder de motorkap gehad omdat de motor aansloeg. Als ik iets had overreden had ik het ook geloofd. Systeem uitgelezen, alles in orde. Heb een ratel bij het koud starten van de motor, vooral aanwezig als de auto onder een hoek staat. Maar goed lastig te reproduceren bij de dealer… dus geen oplossing.
 
Bovenaan Onderaan