SIII 2.0 TSI L&K in Europa verkrijgbaar in 220pk en 4x4-loos?

Neptukker

Forumguru
Al oriënterende op 'new wheels' met een beetje pit stuitte ik op, volgens de adverteerder, een Škoda Superb Combi 2.0 TSI 220PK DSG Laurin & Klement.

In Nederland is volgens mijn zoekwerk zo'n uitvoering nooit in het aanbod geweest. Als ik op de foto's kijk dan ontbreekt de 4x4 aanduiding op de schakelpook dus het zal wel kloppen want 280 pk op voorwielaandrijving is wat veel op de voorwielen dus een beperking tot 220 pk is logisch. Volgens de verkoper komt deze auto oorspronkelijk uit Polen.

Is er iemand hier die weet welke combinatie's er met het 2.0 TSI blok gemaakt worden in Tsjechië?

De advertentie die mij triggerde staat hier: http://www.janbenschop.nl/assortime...b-combi-20-tsi-220pk-dsg-laurin--klement.html
 

paultie

Forumguru
Ik rij zelf in een 2.0tsi 220 pk Superb III hatchback Style DSG import uit Duitsland. Het blok is die uit de octavia RS motorcode CHHB.
Verwacht dat alle combinaties mogelijk zijn echter niet in Nederland leverbaar door PON.
Dus zul je deze ergens anders in Europa moeten zoeken.

Ik heb overigens geen enkel probleem met 220pk op de voorwielen.
 

andrehj

Forumguru
Deze motor-bak combinatie (220pk + DSG) staat bovenaan mijn lijstje opvolgers. En is inderdaad niet in NL leverbaar, maar ik was toch al van plan om ook mijn volgende auto weer te gaan importeren.
Hier (en bij vele andere handelaren) kun je een mooi exemplaar bij elkaar klikken:
https://www.automobile-kraemer.de/eu-neuwagen-skoda-superb-combi-laurin-klement-x__154621.phphttps://www.automobile-kraemer.de/eu-neuwagen-skoda-superb-combi-laurin-klement-x__154621.php
Wel nog even wachten tot volgend modeljaar (of wellicht de facelift), dan wordt de DSG-6 (DQ250) afgelost door een variant van de DSG-7 (waarschijnlijk de DQ381).
Aardige test van een Duitser die Engels praat:
Deze duurt nog wat langer:

Maar onze S2 is still going strong. Laatst gemeten olieverbruik (elke gram gewogen...) 1:10871, dus voorlopig is opvolging (gelukkig) nog niet aan de orde.
 
Bovenaan Onderaan