Service melding reseten

Huibert

Forumguru
Vraag aan de techneuten onder ons :) Heb zojuist mijn Fabia 1.9 tdi van bj 2007 voorzien van nieuwe olie filters ed. nu wil ik ook graag de service melding restetten. De vorige keer is mij dat na wat proberen gelukt zoals het in het instructie boek staat. Dit is dagteller knop indrukken op contact zetten knop loslaten en naar rechts draaien, klaar. Dit nu al diverse malen opnieuw geprobeert maar de klok verzetten gaat wel maar resetten homaar. Is er nog een andere manier om dit te doen of wordt het toch een ritje naar de dealer, die zal dit niet leuk vinden.
 

Cordoba

Forumguru
Ik weet dat er afhankelijk van het instrumentenbord soms iets andere methoden gebruikt moeten worden (bijv. wel/geen maxidot dat soort zaken kan verschil uit maken). Daarnaast weet ik dat het ook via Vagcom moet kunnen (maar daar ben ik ook geen specialist in).

Kortom het moet buiten de dealer om kunnen, maar ik kan je geen concrete info geven. Misschien iemand met Vagcom in je omgeving benaderen, of die het voor je kan oplossen?
 

Adoks

Senior Member
Aangezien ik vandaag in een hele goede bui ben, wil ik je wel even helpen hoor. Ik heb de originele VCDS kabel en laptop beschikbaar en kan je auto zo resetten. Goed voor m'n karma ;) Ik woon vlak bij IJsselstein.

Je mag zelf op de resetknop drukken en uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor de reset. Tot zo ver de disclaimer.
 

Huibert

Forumguru
Bedankt voor de antwoorden/ aanbod. Had even moeten melden dat er een Maxidot in zit, maar heb het vanochtend nogmaals geprobeerd en ja hoor direct voor elkaar. Waarom dit gisteren totaal niet wilde lukken ???
 
Bovenaan Onderaan