[S2] Twinny load koppelstuk voor Westfalia afneembare trekhaak

RogerS

Forumguru
Vandaag een Twinny Load bij mijn ouders opgehaald. Helaas bleek het koppelstuk voor een trekhaak met een ronde hals.
62.99.02825_Koppelstuk.jpg


Weet iemand waar je zo'n koppelstuk kunt krijgen voor de Westfalia trekhaak die moet dus geschikt zijn voor een meer vierkante hals...

Op de site van twinny load vind ik geen geschikte koppeling.
 

hemi24

Forumguru
Ik vrees dat je pech hebt en de ronde versie met wat kunst- en vliegwerg moet monteren.

Soortgelijk probleem had ik met het bevestigingshaakje voor een losbreekkabel van de (ongeremde) aanhanger. Daar heb ik uiteindelijk bij Westfalia Benelux een passend hulpkoppeling voor gevonden, misschien moet je daar eens naartoe bellen of mailen.
 

RogerS

Forumguru
Bedankt. Ik heb deze: 62.99.02113 Adapter voor vierkante kogel hals maar besteld via een on-line shop.
 
welke online shop als ik vragen mag want bij de Halfords waar ik geweest ben gisteren snapten ze er niks van.
 

RogerS

Forumguru
Zojuist de adapter ontvangen. Er zit geen uitleg bij hoe je deze het beste kunt monteren. Je hebt wel onderdelen nodig van de rond versie anders kun je pinnenhouder nog niet monteren..
 
Ik heb onder mijn nieuwe GL een afneembare westfalia trekhaak met vierkant hals. Een email gestuurd naar Westfalia en zij verwezen mij door naar Twinny Load. Op hun site kan je de nodige onderdelen vinden en zijn dan te bestellen bij o.a. Halfords. Je kan je postcode ingeven voor dichtsbijzijnde verkoopadres. kijk maar op deze site:
http://www.twinnyload.nl/nl/accessoires-en-onderdelen/op-de-kogel

Wat is een vierkant hals? Ik heb gewoon een ronde kop en dat hebben alle trekhaken toch? Daar kan toch gewoon een twinnyload of aanhanger aan gehangen worden??
 

RogerS

Forumguru
Wat is een vierkant hals? Ik heb gewoon een ronde kop en dat hebben alle trekhaken toch? Daar kan toch gewoon een twinnyload of aanhanger aan gehangen worden??
Ik zeg alleen maar: hals ≠ kop.

De kop van de trekhaak zit op de hals van de trekhaak en deze laatste is vierkant.

 

eriktv

Forumguru
Heb zojuist de afneembare Westfalia trekhaak ook eens onder mijn S2C geklikt en zag twee problemen:
  • Bevestiging van Twinny Load past niet op de vierkante hals
  • Ik heb geen oog voor de losbreekreminrichting
Oplossing voor probleem #1 zocht ik op Marktplaats; een nieuwe drager. En voor #2 dikke twee uur internet afgespeurd (waarbij ik ook meermaals al googlend op ons forum kwam :D). Meest gangbare oplossing is een hulpstuk van Westfalia a €65 (https://www.trekhaken.info/producten/hulpkoppelingen/1pde90000101).

En uiteindelijk... Een adapter gevonden waardoor ik mijn Twinny-hulpstuk kan gebruiken voor zowel drager als voor de bevestiging van de losbreekreminrichting :yeah:. Voor €20 :dankje:Als hier nog iemand tegenaan loopt, zie hier: https://www.autotoebehoren.com/onderdelen-twinny-load-adapter-vierkante-kogelhals-trekhaak.html
 
Bovenaan Onderaan