Rene - Skoda Octavia 3 Combi 1.6 TDI (2014)

Raas

Lid
Hallo Allen,

Ik ben overtuigd om Skoda te rijden doordat ik gedurende 2 jaar incidenteel zakelijk heb gereden met een Skoda Octavia 3 Combi 1.6 TDI Greenline. De wegligging, luxe, het meevallende verbruik ten opzichte van het (naar mijn mening) ruime vermogen en de meevallende prijs waren de doorslag gevende factoren. Ik ben zelfs van mening dat de Skoda O3C een zeer ondergewaardeerde auto is voor de particuliere markt.

Sinds begin dit jaar ben ik de trotse eigenaar van een Skoda Octavia 3 Combi 1.6 TDI Greenline (110PK, handmatige 6-bak) uit 2014 in de kleur racing blue. Inmiddels ruim 7000km mee gereden.

De auto is 1000km geleden (veilig) gechipt naar 141Pk/315NM. Het verschil in vermogen is duidelijk merkbaar en de voornaamste reden van de aanpassing. Het verschil in verbruik: in de stad is het verbruik +/-10% toegenomen en het verbruik op de snelweg is gelijk gebleven.

De auto is bijna compleet. Er zijn 3 praktische zaken die ik dit najaar wil aanpakken waarbij dit forum hopelijk van pas komt:
- Een volwaardig reservewiel ipv de huidige reparatieset
- Achterrruiten minder lichtdoorlatend (meer privacy/geblindeerd)
- MIBII Colombus upgraden zodat Mirrorlink beschikbaar komt (Airplay en Android Auto)

Verder ben ik geinteresseerd in de mogelijkheden via VCDS om kleine instellingen aan te passen (meer dan wat mogelijk is via het MIBII Car Menu). Ik hoop hier meer over te leren in dit forum en een specialist te vinden die het ook interessant vindt om mee te denken.

Groetjes,

Rene
 

Joti

Senior Member
Voor de ruiten vanaf de B-stijl zou je Sonniboys of iets soortgelijks kunnen overwegen. Ik heb een vergelijkbare set van Superskoda.com en ben er erg tevreden over.
 
  • Leuk
Waarderingen: Raas

VAG-man

Forumguru
Welkom Rene uit Warschau.
Er zijn genoeg forumleden die zelf VCDS (origineel) hebben en die je willen helpen met de aanpassingen. De afstand is misschien wel een probleem.;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Raas

Raas

Lid
In September ben ik weer een weekje in Nederland, dus afstand hoeft geen probleem te zijn :)
 
Welkom! Vooral je upgrade naar mib2 vind ik erg interessant. Heb het zelf ook overwogen maar vond het toch te prijzig
 
Laatst bewerkt:

burdee

Actief lid
Welkom René. MIB2 vind ik zelf echt de moeite waard; zat in mijn O3 (2016) al wel in. Recent door een vakman hier bij t forum ge-update. Apple CarPlay is echt top. Succes met je zoektocht.
 
  • Leuk
Waarderingen: Raas
Bovenaan Onderaan