Rechterportier gaat niet open

Al enige tijd gaat het rechterportier van mijn Fabia niet meer open. De centrale vergrendeling werk wèl, knopje gaat op en neer. Portier gaat met geen mogelijkheid open. En soms, heel soms, gaat ie ineens open. Dat is het moment dat de bekleding er af kan, maar als ik dan met gereedschap kom is ie alweer dicht gedaan en gaat ie niet meer open. Het slot op zich is een jaar of twee terug vervangen.
 
Slot weer defect vermoedelijk

zou het? Slot reageert wel op open en dicht via ab en rechtstreeks. Knopje gaat gewoon op en neer. Zou het niet iets mechanisch zijn?
 

Tees

Donateur
Er zijn mijns inziens 2 mogelijkheden: of het slot functioneert niet (goed) of er is iets wat het portier blokkeert.
Dat laatste is toch wel onwaarschijnlijk, dan zou er ergens schade moeten zijn die iets vast zet, maar heel soms wel de mogelijkheid biedt de deur te openen.

Dus ik ben t eens met Antera dat het zeer waarschijnlijk het slot is. Helaas heeft deze (en ook nog recentere) generatie VAG auto's daar heel veel last van. Ik heb blijkbaar geluk, heb m nog nooit hoeven vervangen (klop af, klop af!), maar een vriend van me al 3x in 6-7 jaar. Meestal is t echter wel de bestuurderskant, omdat die t meeste gebruikt wordt.

In Apeldoorn zit trouwens iemand die gespecialiseerd is in het reviseren van sloten, hebben sommigen hier goede ervaringen mee.
 
Had er al van gehoord, maar mijn zoons hebben geen zin naar Apeldoorn te rijden. Kreeg te horen, dat vermoedelijk de stang clip o.I.d kapot is. Deur ging weer open, gauw de bekleding eraf maar kon de binnenplaat er niet adhalen, zit gepopnagelt en had geen tang. Volgende keer weer
 
Laatst bewerkt door een moderator:

PizzaPieter

Forumguru
Als ik zag wat de man in Apeldoorn deed.... Voor hem een koud kunstje, voor mij high science.

Boel dingen die ik op zeker niet gedurfd had en als wel.....kapot had gemaakt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan Onderaan