Rapid cabrio...

Erik

Lid
Heeft iemand van jullie er eentje?

Een kennis van me heeft er eentje in nieuwstaat.

Maar zag er vandaag ook eentje, uit Engeland, is omgebouwd voor de Nederlandse weg, binnenkor rdw keuring, stuur zit nog wel rechts haha.

Heb er foto's van gemaakt met m'n telefoon... geen super kwaliteit, maar groter probleem is dat ik nog geen bluetoothadapter heb, dus krijg ze niet op de pc.

Maar was wel benieuwd hoe het er hier mee staat /forum/images/graemlins/grin.gif
 

stoepman

Nieuw lid
Welkom,
vandaag lid geworden van dit forum en met name vanwege het berichtje over de Rapid Cabrio.
Benieuwd naar de foto's!
Ik heb vorig jaar zomer ook een Cabrio gekocht in Engeland.
Je wilt niet weten wat er allemaal fout kan gaan. This is a neverending story denk ik.
Ik denk dat ik er een boek over ga schrijven.
Auto is nu in nederland en goedgekeurd door de RDW echter: U krijgt GEEN kenteken!! Er staat nl .op het engelse kentekenbewijs "Coupe"en dit is een Cabrio. U kunt gaan!
Ben nu bezig bij DVLA om te kijken of deze auto toevallig toch niet als cabrio bij hen bekend is, brief verstuurd direct na eerste afkeuring op 2 februari en nog niets gehoord. Na een 2e poging, die dus ook niet doorging (PON had gedacht een brief te kunnen printen dat deze auto typegoedkeuring in Nederland zou hebben maar helaas, RDW mensen zijn wel wakker. Na dze poging DVLA gebeld hoe het stond:"sorry Sir, we think your letter has not been received, I will give yoou a faxnumber which you can use, thanks love.
Brief toen gefaxed maar op de dag van vandaag nog niets gehoord. Auot staat in bijna nieuwstaat to popelen om de weg op te gaan maar helaas, nog even wachten
In het ergste geval in Engeland laten keuren en alsnog hier kenteken aanvragen.
Ik weet dat er, bij mijn weten 2 cabrio's in Nederland zijn en ben er van uit gegaan dat er dan een typegoedkeuring moet zijn voor dit type. Nee dus en omdat de wet in 1995 gewijzigd is (en de twee voor deze datum al in Nederland waren toegelaten) kan ik hem niet meer individueel laten keuren dus jammer maar helaas.
Overigens vond de heer van de RDW het ook sneu maar hij kan ook maar niet zomaar een kenteken afgeven.
Ik hou u op de hoogte van het verdere verloop.
 

Skodamind

Nieuw lid
Hallo Stoepman,

Misschien kan je proberen of de FEHAC www.fehac.nl kan bemiddelen!? Ik denk overigens dat je dan wel eerst moet zijn aangesloten bij een autoclub de Škodaclub Nederland bijvoorbeeld!

Groeten,
Škodamind
 

stoepman

Nieuw lid
Groet aan allen,
Goed nieuws: ik heb eindelijk een kenteken voor mijn Cabrio.
Door stommiteiten van de DVLA (zeg maar de engelse RDW) van 2 februari af bezig geweest met brieven bellen faxen enz.
Uiteindelijk er naar toe gegaan (Swansea, Wales) en toen was het zo gepiept, nou ja, zo, door wederom een stommiteit, onvoldoende frankering, kwam het kenteken na drie weken pas. RDW gebeld en afspraak gemaakt. Woensdag gekeurd en zaterdag kenteken ontvangen. Hoera, nu maar hopen op veel Cabrioweer.
 

Erik

Lid
Foto's !!! /forum/images/graemlins/grin.gif

Zal de mijne ook eindelijk eens op me PC proberen te krijgen...
 
Bovenaan Onderaan