Philips Nightguide

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft een van jullie ervaring met het zelf vervangen van dim- en grootlicht bij een Fabia Combi? Ik wil nl. de nieuwe Nightguide verlichting van Philips plaatsen maar ik weet niet of dit een "specialisties werkje" is wat is voorbehouden aan de dealer. Ik heb nl. 1 keer een lampje bij een Rover 416 vervangen en daar heb ik nog trauma's van.... en dat terwijl ik toch echt handig ben!!
 

Fabia

† In Memoriam
Ik heb zelf ook de Nightguide van Philips en dat is simpel te doen. Raak alleen niet het glas aan, maar voor de rest is het niet moeilijk. Ze geven veel licht, ben er zeer tevreden over.
 

Ericpeeke

Actief lid
Het vervangen is inderdaad erg simpel (ook van de stadslichtjes). Kwestie van de beschermkap van de koplamp losmaken, de haakjes losklikken waarmee de lampjes vastzitten, het lampje vervangen (inderdaad zonder het glas ervan aan te raken), en in de omgekeerde volgorde alles weet wast te klikken. In vijf minuten gebeurd, zelfs voor iemand met twee linkerhanden zoals ik /forum/images/graemlins/grin.gif. Voor het grootlicht ben ik geen ervaringsdeskundige - want dat heb ik nooit hoeven doen, en ik heb nu geen Fabia meer, dus ik kan het ook niet even bekijken. Ikzelf heb overigens altijd voor het grootlicht de standaard lampjes gebruikt, want de prijs van die speciale lampjes vond ik niet opwegen tegen die paar keren dat ik groot licht gebruik. Ik heb nu xenon en daar ben ik ook erg tevreden mee /forum/images/graemlins/tongue.gif
 
Hebben jullie geen problemen dat de Nightguide van Philips snel stuk gaan ?
In mijn vorige auto gingen deze om de haverklap stuk.
Dit zou komen doordat de lamp-units van kunstof zijn, deze zouden te warm blijven.
Bij glazen units koelen ze sneller ??

Ik weet niet wat er van waar is, maar als jullie met de fabia lamp-units geen problemen hebben ga ik ze ook weer plaatsen. Ze geven inderdaad heel veel lichtopbrengst (ook veel witter licht)


groeten IBI
 
Bedankt voor de tip! Ik hoop binnen 4 weken mijn auto binnen te hebben en dan vervang ik de lampjes. Ik heb ook zitten denken om de standaard verlichting te vervangen door xenon maar hoorde en las zeer goede resultaten van nightguide verlichting dus probeer ik dat eerst. Ik heb de Fabia (nog) niet onder de motorkap gezien vandaar dat ik "ervaringsdeskundigen" vroeg of het eenvoudig is om een lampje te vervangen! Bij de auto van mijn vrouw (Rover) is het bijna niet te doen en als dat bij de Fabia ook zo is dan laat ik dat liever door de dealer doen.
 
ik ben benieuwd naar foto van de velgen, ben zelf ook opzoek naar mooie velgen ben er alleen nog niet uit ?

groeten IBI
 
Je kan best fijne handschoenen gebruiken zodat als je het glas per toeval aanraakt er geen vet op de lamp komt.

Geeft meer zelfvertrouwen /forum/images/graemlins/489.gif
 

KMA

Lid
Ik vind de lichtopbrengst ook beduidend beter van de nightguides. Het vervangen van de lampen in de Fabia weet ik niet maar bij de O2 is het simpel. Als het goed is moet het ook in de handleiding van je auto staan. Je moet de lampen niet met je handen of iets anders aanraken anders komt er 'iets' op het glas van de lamp waardoor deze lokaal warmer kan worden en dus eerder kan springen.
 
Wanneer je bij een halogeenlamp het glas met blote handen aanraakt laat dit vet en zuur achter (vingerafdruk) wat door de hoge temperatuur verbrand en zodoende de levensduur aanzienlijk verkort.
 
Ik heb het instructieboekje niet bij de hand, anders zou ik het even exact voor je opzoeken.
Ik herinner me namelijk dat er in beschreven staat hoe je de lampjes van de koplampen zelf kunt vervangen en dat er een opmerking bij staat dat alleen van de 2.0 je het door de dealer moet laten doen. Denk dat dat komt omdat bij de 2.0 de motorruimte zo is volgebouwd dat je er niet bij komt en het een en ander eerst uitgebouwd moet worden... /forum/images/graemlins/crazy.gif
 
Ik heb zowel de dimlichten als de parkeerlichten vervangen.
Langs de passagierskant loopt dat allemaal heel vlot, maar langs de chaufeurskant is het wat prielwerk vanwege de accu doordat die zo dicht tegen de achterkant van de afdekkap van het lichtblok zit.
 

Fabia

† In Memoriam
Ben nu wel een tikkie ontevreden na nog geen 9 maanden is een lamp defect. En dat vind ik erg snel, zeker gezien de prijs. Ga nu maar eens wat anders proberen. Heb geen zin om om de negen maanden dure lampen te moeten vervangen. Iemand nog een suggestie voor me?
 

DJNeO

Actief lid
Ik heb deze lampen ook en het eerste setje was bij mij al na 15000 km kapot... dus wanneer jij zegt negen maanden heb ik zoiets van... zo de knetter heey... das lang!! /forum/images/graemlins/shocked.gif
 
Koop 100 watt lampen.(niet legaal) Geven mooi licht en veel!
Zijn over gezet naar de nieuwe van ons. Heb ze al langer dan een jaar in gebruik.
 
Koop anders Osram's, die houden het bij mij al van voor de winter uit (+ 20.000 km) en ik bol wat af over geaccidenteerd terrein.
 

Fabia

† In Memoriam
</font><blockquote><font class="small">Citaat: DJNeO</font><hr />

Ik heb deze lampen ook en het eerste setje was bij mij al na 15000 km kapot... dus wanneer jij zegt negen maanden heb ik zoiets van... zo de knetter heey... das lang!! /forum/images/graemlins/shocked.gif

[/ QUOTE ]

Maar mijn km stand is dus bijna 14.000. Dus dat komt aardig overeen met die van jou.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan