Originele bekleding bestellen

Topic in 'Yeti' gestart door reindeer, 02-08-2020.

 1. reindeer

  reindeer Nieuw lid

  Is het mogelijk om bij Skoda OEM stoel bekleding te bestellen voor een Yeti uit 2015?
  Het gaat hierbij om de zitting van de bestuurdersstoel.
   

 2. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Dat kan de dealer je (waarschijnlijk) met meer zekerheid vertellen dan wij hier ;).
   
  hemi24 en Cordoba vinden dit leuk.
 3. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Ik weet niet wat het probleem is met de bekleding, maar misschien is het handiger om óf de bekleding te laten herstellen door een gespecialiseerd bekledingsbedrijf, of op de sloop naar een identieke stoel zoeken. Overigens grote kans dat je ook in andere modellen van de Vaggroep uit deze periode dezelfde stoel en bekleding tegen komt. Als je zoekt op schadeauto's, en dan het tabje 'demontage' kun je donorauto's zoeken en de foto's bekijken. Voor zover er interieurfoto's bij zitten kun je dus ook direct zien of dit dezelfde bekleding is.
   
 4. reindeer

  reindeer Nieuw lid

  Het probleem is als volgt:
  Ik heb een Yeti gekocht uit 2015 meer slechts 36.000 km. (NAP) en verder in (vrijwel) nieuwstaat.
  De vorige eigenaar had echter alleen de zitting van de bestuurdersstoel laten bekleden met zwart leer. (?) Daarbij is de originele bekleding verwijderd.
  De dealer verkoper heeft voor de koop toegezegd dat hij nieuwe originele bekleding had besteld bij Skoda en dit ook op de zitting had laten aanbrengen.
  Nu, na enkele weken valt mij op dat de zitting van de bestuurdersstoel veel minder hard is (doorzakt) dan die van de bijrijdersstoel.
  Na eens goed gekeken te hebben zie ik dat er geen nieuwe bekleding is aangebracht maar een zitting met gelijke bekleding, maar wel 3 cm. korter is gemonteerd, dus van een ander model Skoda of VAG auto. In elk geval niet passend,
  niet wat ik heb gekocht, waarschijnlijk veel meer gebruikt en in elk geval niet origineel. Voordat ik de verkoper hiermee confronteer, en hem vraag de originele zitting weer te monteren en deze opnieuw te bekleden, zoals toegezegd, wil ik graag weten of OEM bekleding nog leverbaar is, zodat ik weet of een verwachte reactie als 'niet meer leverbaar' wel of niet klopt.
   
 5. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Moderator

  Ah, oké. Eerst terug naar de verkoper!
  Maar als de bekleding en maatvoering van deze zitting wel goed zitten voor jou, kun je 'm ook opnieuw laten 'vullen'.
  Andere mogelijkheid is om een (after-market) lederbekledingsbedrijf ( zoals Alba ed.) Te vragen wat zij met het origineel doen wanneer ergens een lederen interieur in gaat.
   
 6. hemi24

  hemi24 Forumguru

  Vragen kan altijd, maar wat ik destijds bij de inbouw bij Pon in Leusden heb gezien, gaat het mes door de originele bekleding (tijd is geld...).
   
 7. PizzaPieter

  PizzaPieter Forumguru Donateur

  Wat een bokken-streek.

  Niet eerst een oplossing zoeken, maar zsm terug naar verkoper en hèm laten zoeken naar een oplossing.
   

Deel deze pagina